Ринок свіжих ягід та продуктів їх переробки в Україні: розвиток на тренді здорового харчування
2904

Ринок свіжих ягід та продуктів їх переробки в Україні: розвиток на тренді здорового харчування

Ринок свіжих ягід та продуктів їхньої переробки в Україні вже досить тривалий час залишається привабливим для агробізнесу та інвесторів. Головним фактором розвитку цієї галузі стало поширення у світі загалом, і в нашій країні зокрема ідей здорового харчування, обов'язковим компонентом якого є натуральні вітаміни, мікроелементи, клітковина. Дедалі більше людей намагаються споживати ягоди і ягодовмісні продукти цілий рік, що створює сприятливі умови для організації фермерських господарств, переробних підприємств, зовнішньоекономічної діяльності. За експертними прогнозами, тренд ринку свіжих ягід та продуктів їхньої переробки в Україні збережеться в середньостроковій перспективі.

Аналітичне дослідження ринку – ознайомтеся з типовою структурою аналізу ринку

Моніторинг ринку свіжих ягід в Україні показує, що найпопулярнішою культурою на ньому традиційно є полуниця. Наша країна знаходиться на сьомому місці у світі по вирощуванні цієї ягоди, її внутрішнє споживання становить 60-70 тис. тонн на рік, а динаміка щорічного збільшення валового збору стабільно становить 2-5%. На друге місце вийшла малина, якою у 2019 році було засаджено вже 5,2 тис. гектарів земельних угідь.

Читати також: Аналіз експорту як частина дослідження ринку

Що стосується ринку продуктів переробки свіжих ягід в Україні, то найбільшу частку в його споживчій структурі займають варення та джеми, за ними йдуть соки та соуси. Близько 26% українських споживачів заявили, що взагалі не вживають продукцію ринку переробки свіжих ягід в Україні, що свідчить про наявність нереалізованого потенціалу розширення даної сфери бізнесу.

Аналіз ринку свіжих ягід та продуктів їх переробки в Україні свідчить про те, що незважаючи на карантинні обмеження, введені в нашій країні для боротьби з поширенням вірусу COVID-19, це не завадило, а навпаки, сприяло зростанню попиту на вітамінну продукцію. Споживачі стали більш проінформовані про засоби підтримки та зміцнення імунітету організму до інфекцій та не шкодують грошей на придбання корисних ягід, йогуртів, сирків, кондитерських виробів з натуральними наповнювачами.

Також цікаво: Готовий аналіз ринку фруктових чіпсів та пастили в Україні (2021 рік)

Висока привабливість ринку свіжих ягід та продуктів їх переробки в Україні сприяє підвищенню інтересу вітчизняних фермерів до освоєння цього напряму діяльності як основного чи додаткового. Особливо прибутковими на ринку, що аналізувався, є нішеві культури, у сегментах яких зберігаються високі ціни на вирощені ягоди разом із низьким рівнем конкуренції. Серед таких ніш ринку свіжих ягід в Україні можна виділити:

  • бузину;
  • журавлину;
  • брусницю;
  • інші окультурені дикороси.

Готовий аналіз ринку лохини в Україні (2021 рік) – ми можемо актуалізувати цей звіт за вашим запитом

Найбільша ефективність бізнесу на ринку свіжих ягід та продуктів їхньої переробки в Україні досягається у разі його кластерної організації. Цей формат підприємства передбачає не лише вирощування ягід, а й створення потужностей з їхньої переробки, наприклад, шляхом:

  • заморозки;
  • сушіння;
  • видавлювання соку;
  • виробництва пюре.

Таке господарство виробляє підвищену додану вартість, переробляючи не тільки свій врожай, а й приймаючи ягоди інших фермерів.

Вас може зацікавити: Готовий аналіз ринку переробки яблук України (2021 рік)

Для отримання детального звіту за результатами аналізу ринку свіжих ягід та продуктів їх переробки в Україні чи будь-якій іншій сфері бізнесу, замовляйте відповідні маркетингові дослідження в компанії Pro-Consulting.

Читати також: Ринок сушених овочів в Україні

Дата розміщення: 04.02.2022
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами