Дата підготовки: | Вересень 2018 року |
Кількість сторінок: | 117, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 55 |
Таблиць: | 80 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська |
Аналітиками компанії Pro-Consulting був проведений аналіз ринку ягід України. У звіті розглянуті основні показники даного ринку, а також продуктів переробки ягід, проаналізовано зовнішньоекономічна діяльність гравців ринку, розглянуто державне регулювання і підтримка даної галузі, вказані особливості регулювання даного напрямку при експорті продукції.
В останні роки в усьому світі значно зріс попит на ягоди. За останні 10 років, обсяги продажів ягід зросли в кілька разів. Головним фактором збільшення світового попиту є те, що ягоди стали невід'ємною частиною здорового харчування. Тенденції населення планети до здорового харчування, а також різні відомості експертів про корисність споживання ягід протягом усього року, стимулюють їх загальний обсяг вирощування і переробки. Це, також, призвело до збільшення попиту на ягодовміщуючу продукцію: кисломолочна продукція, кондитерська і т.д. Надалі очікується, що тренд здорового харчування не знизить свого впливу, тому можна очікувати збереження підвищеного попиту на ягоди і ягодовміщуючу продукцію.
Кліматичні умови і традиції вирощування ягід призвели до того, що лідерами в вирощуванні малини є Росія, Польща, США, Мексика і Сербія. На ці країни припадає 76,2% світового обсягу вирощування малини. Слідом за ними з 4% від світового обсягу йде Україна.
Однією з головних проблем ринку ягід в Україні є наявність раніше сформованих традицій вирощування. Оскільки велика кількість ягід вирощується в домогосподарствах, які не мають відповідних сертифікатів якості такі ягоди не цікаві для міжнародних ринків, так як вважаються продукцією низької якості. Крім того, дана продукція не відображається в статистиці, що призводить до існування тіньової складової ринку.
Можна констатувати, що ринок ягід в Україні знаходиться на стадії формування. А оскільки врожайність ягідних культур в Україні на 10-20% нижче, ніж в сусідній, схожою за кліматичними умовами, Польщі, то перспектива зростання українського ринку виглядає привабливо.
Україна на сьогоднішній день має значний потенціал для ягідництва. Згідно з даними міжнародних організацій Україна може забезпечити повне внутрішнє споживання фруктів і овочів (в тому числі і взимку) і відправляти продукцію на експорт.
1. Загальна характеристика ринку ягід в Україні
1.1. Короткий аналіз регіонів України на предмет кліматичних умов з виділеням регіонів, які підходять для вирощування ягід. Інші особливості вирощування ягід (сади). Аналіз необхідних ЗЗР для вирощування ягід. Виділення типів ягід найбільш складних з точки зору вирощування - на підставі публікацій і наукових статей
1.2. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2016-6 міс. 2018 року:
• Тенденції, проблеми та специфіка ринку, особливо при вирощуванні ягід в Україні
• Інвестиції в ягідний бізнес України. Заплановані проекти, в тому числі плани гравців з вирощування та переробки (поява нових, плани по збільшенню потужностей існуючими) до 2020 рр.
• Місце України в світі по вирощуванню ягід
• Норма споживання ягід в Україні. Порівняння зі споживанням в інших країнах. Відхилення від норми – оцінка
• Існуючі організації, асоціації ягідного бізнесу в Україні. Їх роль і підтримка фермерів
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку (виробництво + імпорт-експорт) України в 2016-6 міс. 2018 року в розрізі:
За видами ягід:
1. Полуниця
2. Малина
3. Ожина
4. Чорна смородина
5. Лохина
6. Чорниця
За типом переробки включаючи види ягід - оціночно:
1. Джеми з ягід – оцінка
2. Дитяче харчування з ягодами – оцінка
3. Заморожування ягід – оцінка
4. Соки ягідні - оцінка
5. Виробництво концентратів з ягід – оцінка
6. Сушка ягід – оцінка
1.4. Сегментація і структурування ринку:
- По регіонах
- За походженням (частка імпортної та вітчизняної продукції)
- За видами продукції
2. Державне регулювання галузі:
2.1. Аналіз існуючих програм фінансування і підтримки аграріїв в Україні (в сегменті вирощування досліджуваних культур)
2.2. Умови та способи отримання державних дотацій на вирощування ягід в Україні. Етапи процедури, документи і т.д.
3. Виробництво ягід і переробки ягід в Україні:
3.1. Урожай, площі і обсяги виробництва ягід в Україні в динаміці з 2016 по 6 міс. 2018 роки (6 міс. 2018 року - оцінка) в розрізі ягід - за наявністю інформації
3.2. Обсяг виробництва джемів, дитячого харчування, соків, концентратів і заморожених ягід, а також сушених в Україні з 2016 по 6 міс. 2018 роки (6 міс. 2018 року - оцінка) в розрізі ягід - за наявністю інформації
4. Оператори і конкуренти на ринку свіжих ягід в Україні:
4.1. Основні компанії (виробники, експортери) свіжих ягід за видами, чия продукція експортується за кордон в динаміці з 2016 по 6 міс. 2018 рр.. Обсяги експорту та частки в структурі експортних поставок в динаміці в розрізі видів досліджуваних культур
4.2. Основні українські компанії (імпортери) свіжих ягід за видами, які імпортують продукцію з-за кордону в динаміці з 2016 по 6 міс. 2018 рр.. Обсяги імпорту і частки в структурі імпортних поставок за видами досліджуваних культур
4.3. Поточні компанії, що мають сади під ягодами в Україні (назва, регіон, інформація по садам) - за наявністю інформації, на підставі даних з відкритих інформаційних джерел. + Площі гравців, для розуміння найбільш оптимального обсягу Га під вирощування в якості рекомендацій. Наявність теплиць і їх коротка характеристика
4.4. Компанії-дистриб'ютори ягід в Україні - згідно ТОП видачі в Google. Умови співпраці з дистрибуторами
5. Переробка та зберігання ягід в Україні
5.1. Технології виробництва:
5.1.1. Технології виробництва ягід (переробка), а також для вирощування тієї чи іншої ягоди
5.1.2. Перелік необхідного обладнання для вирощування, зберігання і переробки ягід (під кожну ягоду, а також під кожен тип переробки), в тому числі упаковка і матеріал (екологічно безпечні). Способи зберігання, типи сховищ, основні правила зберігання та інші особливості
5.1.3. Вибір деякого обладнання (певні ТМ, на прикладі імпорту деякими гравцями ягідного бізнесу в Україні) і середні ціни на них (імпортні ціни) в 2017 році - в розрізі основних видів. Наявність необхідного обладнання українських виробників і середні поточні ціни на нього - за запитом в компанії
5.2. Теплиці:
Короткий аналіз перспектив ведення тепличного бізнесу з точки зору обсягів споживання ягід в зимовий період часу, а також наявності теплиць серед операторів ринку
5.3. Обсяги експорту та імпорту перероблених ягід (згідно з кодами ЗЕД) в Україні в динаміці з 2016 по 6 міс. 2018 рр.:
За видами:
- Заморожені (код ЗЕД: 0811)
- Соки (в складі яких є досліджувані ягоди. Код ЗЕД: 2009 2202) + концентрати
- Консервація (в складі яких є досліджувані ягоди. Код ЗЕД: 2007)
- Дитяче харчування (в складі яких є досліджувані ягоди. Код ЗЕД: 2007)
- Сушка (в складі яких є досліджувані ягоди. Код ЗЕД: 0806, 0813, 0814, 2008.2 + додаткові)
5.4. Основні компанії переробники ягід в Україні - опис, контакти, регіони - коротко без деталізації, частки (по можливості виділення даних типів переробки в структурі вир-ва), асортимент і ягоди, які використовують
5.5. Наявність сховищ під ягоди в Україні (по регіонах). Проблеми, особливості
6. Зовнішня торгівля на ринку ягідних культур в Україні:
6.1. Експорт ягідних культур в динаміці кожен показник з 2016-6 міс. 2018 рр.:
- Обсяги експорту в натуральному і грошовому вираженні за видами (згідно якісних меж)
- Середні експортні ціни за видами свіжих ягід (згідно якісних меж)
- Географія експортних поставок по країнах за видами свіжих ягід (згідно якісних меж) і за компаніями, які імпортують українську продукцію
- Опис основних сортів українських свіжих ягід, які відправляються на експорт
6.2. Імпорт ягідних культур в динаміці кожен показник з 2016-6 мес. 2018 рр.:
- Обсяги імпорту в натуральному і грошовому вираженні за видами (згідно якісних меж дослідження)
- Середні імпортні ціни за видами свіжих ягід (згідно якісних меж)
- Географія імпортних поставок по країнах за видами свіжих ягід (згідно якісних меж)
6.3. Експортний потенціал досліджуваних сегментів:
6.3.1. Визначення попиту на українські ягоди на світовому ринку - з точки зору детального опрацювання експортних поставок за видами ягід і по переробленої продукції в країни в динаміці з 2016-6 міс. 2018 рр. в натуральному і грошовому вираженні
6.3.2. Регулювання ягідного бізнесу в Україні при веденні експортної діяльності - податки, ставки, обмеження, підтримка і т.д.
6.3.3. Особливості регулювання поставок українських ягід і імпорту на ринок країн ЄС, країн Близького Сходу, США, Азії (квотування, сертифікація, стандартизація, мита, ставки зборів та інші особливості - не включає детальної юридичної консультації, виключно існуючі обмеження і можливості з точки зору документації та її переліку з посиланнями на Закони і описом різних зборів)
7. Ціни на ягідні культури в Україні
7.1. Поточні середні роздрібні ціни на ягоди за видами по регіонах України - на підставі даних по основним роздрібним мережам
7.2. Середні оптові ціни на ягоди за видами в Україні в динаміці - по ринках в залежності від регіону за наявністю інформації
7.3. Середні поточні роздрібні ціни на перероблені ягоди в залежності від типу переробки - вибірково за деякими напрямами і видами ягід
8. Канали збуту продукції - можливі канали продажів усередині України. Способи та опис (без переліку підприємств споживачів). Побудова карти можливих каналів як для поставки сировини для переробників, так як в якості переробників для фермерів, які займаються вирощуванням
9. Висновки. Прогнозні показники ринку ягід і переробки в Україні:
9.1. Висновки щодо найбільш затребуваних ягідних культур і прогнозні тенденції розвитку ринку в 2018-2020 рр.
9.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку ягід і переробки ягід в Україні в 2018-2020 рр.. Прогноз ймовірності виходу на ринки нових гравців і збільшення потужностей - оцінка виходячи з публічних даних по планам існуючих і нових гравців
9.3. Рекомендації з розвитку на ринку (визначення найбільш оптимальних регіонів з точки зору вирощування і переробки, способів виробництва, технологій, необхідність в теплицях і виду ягоди)
10. Інвестиційна привабливість галузі
10.1. SWOT-аналіз ринкового напряму
10.2. PEST-аналіз факторів впливу на ринок
10.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок
10.3.1. Побудова карти ризиків на ринку
1. Споживання полуниці в Україні та світі
2. Споживання малини в Україні та світі
3. Динаміка ємності ринку свіжої полуниці в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
4. Динаміка ємності ринку свіжої полуниці в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
5. Динаміка ємності ринку свіжої малини в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
6. Динаміка ємності ринку свіжої малини в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
7. Динаміка ємності ринку свіжої ожини в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
8. Динаміка ємності ринку свіжої ожини в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
9. Динаміка ємності ринку свіжої чорної смородини в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
10. Динаміка ємності ринку свіжої чорної смородини в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
11. Динаміка ємності ринку свіжої лохини в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
12. Динаміка ємності ринку свіжої лохини в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
13. Динаміка ємності ринку свіжої чорниці в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
14. Динаміка ємності ринку свіжої чорниці в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
15. Регіональний розподіл площі насаджень, що задіяні під вирощування ягід в Україні в 2017 році, тис. га
16. Регіональний розподіл компаній, що займаються переробкою ягід в Україні
17. Сегментація ринку за видом продукції
18. Нормативи, у межах яких проводиться компенсація витрат за проектні роботи у виноградарстві, садівництві та хмелярстві
19. Формули розрахунку нормативів, у межах яких буде проводитись компенсація витрат за проектні роботи у виноградарстві, садівництві та хмелярстві
20. Нормативи, у межах яких проводиться компенсація витрат зі створення та зрошення плодово-ягідних насаджень
21. Нормативи, у межах яких проводиться компенсація витрат на будівництво холодильників з регульованим газовим середовищем та ємністю від 500 тон для зберігання столових сортів винограду та плодів власного виробництва
22. Нормативи, у межах яких проводиться компенсація витрат на будівництво камер швидкого заморожування плодів і ягід
23. Нормативи, у межах яких проводиться компенсація витрат на придбання ліній товарної обробки плодів
24. Динаміка збору ягід в Україні в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
25. Динаміка площі вирощування ягід в Україні в 2016 – 6 міс. 2018 рр., тис. га
26. Динаміка виробництва заморожених ягід в Україні в 2016 – 1 половині 2018 року, в натуральному вираженні, тонн
27. Динаміка експортних поставок свіжої полуниці в розрізі експортерів з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
28. Динаміка експортних поставок свіжої малини в розрізі експортерів з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
29. Динаміка експортних поставок свіжої ожини в розрізі експортерів з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
30. Динаміка експортних поставок свіжої чорної смородини в розрізі експортерів з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
31. Динаміка експортних поставок свіжої лохини в розрізі експортерів з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
32. Динаміка експортних поставок свіжої чорниці в розрізі експортерів з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
33. Динаміка імпортних поставок свіжої полуниці в розрізі імпортерів в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
34. Динаміка імпортних поставок свіжої малини в розрізі імпортерів в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
35. Динаміка імпортних поставок свіжої ожини в розрізі імпортерів в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
36. Динаміка імпортних поставок свіжої лохини в розрізі імпортерів в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
37. Динаміка імпортних поставок свіжої чорниці в розрізі імпортерів в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
38. Динаміка імпортних поставок свіжих ягідних міксів в розрізі імпортерів в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
39. Компанії, що мають сади під ягодами в Україні
40. Перелік складових частин промислової лінії по виробництву дитячого пюре
41. Вартість обладнання, яке можу бути необхідним для обробки ягід
42. Вартість обладнання, яке може використовуватись для заморозки та зберігання ягід
43. Вартість обладнання, яке може використовуватись для виробництва соків прямого віджиму
44. Динаміка експорту заморожених ягід з Україні в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
45. Динаміка експорту ягід заморожених з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в грошовому вираженні, тис. грн
46. Динаміка імпорту заморожених ягід в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
47. Динаміка імпорту заморожених ягід в Україну в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, тис. грн
48. Динаміка експорту соків та концентратів, що містять в складі досліджувані ягоди з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираження, тон та тис. грн
49. Динаміка імпорту соків та концентратів, що містять в складі досліджувані ягоди в Україну в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираження, тон та тис. грн
50. Динаміка експорту джемів з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
51. Динаміка експорту джемів з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому, тис. грн
52. Динаміка імпорту джемів в Україну в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
53. Динаміка імпорту джемів в Україну в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, тис. грн
54. Динаміка імпорту пюре для дитячого харчування в Україну в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн
55. Динаміка експорту сушених ягід з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
56. Динаміка експорту сушених ягід з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в грошовому вираженні, тис. грн
57. Динаміка імпорту сушених ягід в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
58. Динаміка імпорту сушених ягід в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в грошовому вираженні, тис. грн
59. Компанії, що займаються переробкою ягід
60. Динаміка експорту свіжих ягід з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
61. Динаміка експорту свіжих ягід з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, тис. грн
62. Динаміка експорту свіжих ягід з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, тис. грн
63. Основні імпортери української свіжої ягоди в 2016 – 6 міс. 2018 рр.
64. Динаміка імпорту свіжих ягід в Україну і 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
65. Динаміка імпорту свіжих ягід в Україну і 2016 – 6 міс. 2018 рр., в грошовому вираженні, тис. грн
66. Динаміка середніх імпортних цін на свіжі ягоди в 2016 – 1 пол. 2018 рр., грн за кг
67. Перелік державних стандартів щодо визначених ягід в Україні
68. Імпортні ставки на свіжі ягоди, що діють в США
69. Середні поточні ціни на ягоди в Україні за даними роздрібних торгових мереж
70. Середні оптові ціни на полуницю в червні в 2016 – 2018 рр., грн за кг
71. Середні оптові ціни на малину в Україні у серпні 2016-2018 рр., грн/кг
72. Середні оптові ціни на ожину в 2016 – 2018 рр., грн. за кг
73. Середні оптові ціни на чорну смородину в Україні у червні 2016-2018 рр., грн/кг
74. Середні оптові ціни на лохину в Україні в 2016 – 2018 рр., грн за кг
75. Середні оптові ціни на чорницю в Україні в 2016 – 2018 рр., грн за кг
76. Середні поточні ціни на перероблені ягоди в вересні 2018 року в Україні, грн
77. SWOT-аналіз ринку ягід і продуктів переробки
78. PEST-аналіз факторів впливу на ринок ягід в Україні
79. Сегментація ринкових ризиків
80. Карта ризиків для ринку свіжих ягід та продуктів переробки в Україні
1. Регіональна структура виробництва малини в світі в натуральних показниках в 2016 році, %
2. Регіональна структура виробництва полуниці в світі в натуральних показниках в 2016 році, %
3. Регіональна структура виробництва смородини в світі в натуральних показниках в 2016 році, %
4. Регіональна структура виробництва лохини в світі в натуральних показниках в 2016 році, %
5. Динаміка ємності ринку джемів з ягід в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тонн
6. Динаміка ємності ринку консервів фруктових для дитячого споживання в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
7. Динаміка ємності ринку заморожених ягід в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
8. Динаміка ємності соків та концентратів (крім апельсинового, грейпфрутового, ананасового, томатного, виноградного та яблучного соків) в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
9. Динаміка ємності ринку сушених ягід в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр.,в натуральному вираженні, тон
10. Сегментація заморожених ягід за походженням в 2017 році, %
11. Сегментація сушених ягід за походженням в 2017 році, %
12. Сегментація соків і концентратів за походженням в 2017 році, %
13. Сегментація дитячих фруктових консервів за походженням в 2017 році, %
14. Динаміка виробництва сушених ягід в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
15. Динаміка виробництва джемів в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
16. Динаміка виробництва консервів фруктових для дитячого харчування в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
17. Динаміка виробництва консервів фруктових для дитячого харчування в Україні в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тон
18. Частки основних гравців в експорті полуниці в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
19. Частки основних гравців в експорті малини в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
20. Частки основних гравців в експорті ожини в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
21. Частки основних гравців в експорті чорної смородини в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
22. Частки основних гравців в експорті лохини в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
23. Частки основних гравців в експорті чорниці в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
24. Частки основних гравців в імпорті полуниці в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
25. Частки основних гравців в імпорті малини в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
26. Частки основних гравців в імпорті ожини в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
27. Частки основних гравців в імпорті лохини в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
28. Частки основних гравців в імпорті чорниці в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
29. Частки основних гравців в імпорті ягідних міксів в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
30. Структура обсягів переробки ягід компаніями в цілому в Україні в 2017 році в натуральному вираженні, тис. т
31. Структура обсягів виробництва соків компаніями в Україні в 2017 році в натуральному вираженні, тис. т
32. Структура обсягів виробництва сушених ягід компаніями в Україні в 2017 році в натуральному вираженні, тис. т
33. Структура обсягів виробництва дитячого харчування компаніями в Україні в 2017 році в натуральному вираженні, тис. т
34. Географія експортних поставок полуниці з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
35. Географія експортних поставок малини з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
36. Географія експортних поставок ожини з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
37. Географія експортних поставок чорної смородини з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
38. Географія експортних поставок лохини з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
39. Географія експортних поставок чорниця з України в 2016 – 1 пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
40. Основні компанії-експортери свіжих ягід з України в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
41. Географія імпорту свіжої полуниці в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
42. Географія імпорту свіжої малини в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
43. Географія імпорту свіжої ожини в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
44. Географія імпорту свіжої лохини в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
45. Географія імпорту свіжої чорниці в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
46. Географія імпорту свіжих ягідних міксів в Україну в 2016 – 6 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
47. Канали збуту ягід та продуктів переробки в Україні
48. Розподіл площі вирощування ягід в Україні
49. Розподіл переробників ягід в Україні
50. Прогнозна динаміка вирощування свіжих ягід в Україні в 2018 – 2020 рр., в натуральному вираженні, тон
51. Прогнозна динаміка ємності ринку заморожених ягід в Україні в 2018 – 2020 рр., в натуральному вираженні, тон
52. Прогнозна динаміка ємності ринку сушених ягід в Україні в 2018 – 2020 рр., в натуральному вираженні, тон
53. Прогнозна динаміка ємності ринку дитячих пюре в Україні в 2018 – 2020 рр., в натуральному вираженні, тон
54. Прогнозна динаміка ємності ринку джемів в Україні в 2018 – 2020 рр., в натуральному вираженні, тон
55. Прогнозна динаміка ємності ринку соків і концентратів в Україні в 2018 – 2020 рр., в натуральному вираженні, тон