Бізнес-ідея вирощування солодкого перцю: є варіанти
5948

Бізнес-ідея вирощування солодкого перцю: є варіанти

Бізнес-ідея вирощування солодкого перцю привертає фермерів високою рентабельністю цього напрямку агровиробництва. Ціна на перець, як і попит на нього, стабільно високі, а значить виробнику можна не сумніватися в тому, що він зможе вигідно продати вирощений врожай.

У той же час, організація вирощування солодкого перцю вимагає особливо вдумливого підходу при складанні бізнес-плану, інакше рентабельність виробництва буде невисокою або взагалі піде в мінус.

Так само вас може зацікавити матеріал про бізнес-план господарства по вирощуванню салату в Україні

Перець є теплолюбною рослиною, який визріває при температурі 20-27 ° С. Висаджують його у відкритий ґрунт в кінці травня - початку червня в вигляді розсади. Розсаду можна придбати в готовому вигляді, але необхідно враховувати, що при такому варіанті сильно виросте собівартість продукції. Тому розсаду краще вирощувати самостійно, а для цього необхідно мати тепле приміщення, ємності, добрива і насіння, що підходить до клімату регіону. Важливо знати і пам'ятати, що перетримана розсада може не прижитися, тому її необхідно висаджувати на грядку приблизно через 60 днів після посіву. До речі, продаж розсади іншим фермерам може стати ще одним джерелом доходу вашого бізнесу.

Вам буде цікаво почитати про бізнес-ідеї (агро), що приносять найбільший прибуток

Щільність висаджування саджанців залежить від сорту солодкого перцю: низькорослі - 10 на квадратний метр, високорослі - 3-4 на 1м2. В період розвитку солодкий перець дуже чутливий до наявності в ґрунті необхідних мінералів, тому рослини потрібно регулярно підгодовувати.

Найбільш прибутковим способом вирощування солодкого перцю є використання теплиці. При цьому урожай виходить більше, ніж на відкритому ґрунті, збирати його можна раніше старту сезону і, відповідно, продавати дорожче. Для тепличного вирощування вибирайте сорти солодкого перцю з коротким терміном дозрівання, такі як Атлант, Кардинал, Абрикосова фаворитка.

Ознайомтеся з матеріалом про бізнес-план вирощування малини та виробництва малинового соку

У минулому році в Україні з'явився ще один варіант бізнесу, пов'язаного з солодким перцем - це виробництво сухого солодкого перцю для його подальшої переробки в паприку. Закупівлею такої приправи з України зацікавилися індійці, а українська компанія «Натур Світ» оголосила про плани будівництва переробного заводу.

Існує китайський гібрид солодкого перцю паприки, який відмінно підходить для українського клімату, особливо для південних областей. Його унікальність полягає в зниженій соковитості, так що плоди сохнуть прямо на корені, і фермеру не потрібно витрачатися на дороге сушильне устаткування.

Можливо, вам також буде цікавий матеріал про бізнес-план овочесховища

Компанія «Натур Світ» висловлює намір закуповувати весь вирощений в Україні врожай такого перцю і обіцяє фінансову допомогу початківцям виробникам, а рентабельність бізнесу заявлена ​​на рівні 75%.

Як бачимо, бізнес-ідея вирощування солодкого перцю в Україні має безліч варіантів реалізації. Будь-який з них можна перетворити в готовий бізнес-план з усіма розрахунками, допомогти з розробкою якого може компанія Pro Capital Investment.

Якщо ви не впевнені, що інвестування в агро вимагає фінансового планування, просто почитайте, що таке бізнес-план підприємства, і навіщо про потрібен

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами