Бізнес-план організації тепличного господарства з вирощування салату в Україні: зелень потече рікою

Бізнес-план організації тепличного господарства з вирощування салату та іншої зелені був розроблений аналітиками компанії Pro Capital Investment за результатами дослідження ринку цього виду продукції в Україні.

Сьогодні мало хто не знає про користь для організму від регулярного вживання фруктів, овочів, зелені та іншої вітамінної продукції. Ідеї ​​здорового харчування вкоренилися в нашому суспільстві вже досить міцно, та й традиції українського харчування включають в себе регулярне поглинання дарів наших садів і полів. Однак традиції традиціями, рекомендації рекомендаціями, а ринкові реалії не завжди їм відповідають.

Читати про бізнес-план створення кафе здорового швидкого харчування

Наприклад, ми досліджували ринок салату-латуку. Ця рослина добре себе почуває в нашому кліматі, а українці із задоволенням купують салат до свого столу, нерідко замінюючи цими ніжними листям звичну капусту. Однак, в процесі маркетингового дослідження з'ясувалося, що зростаючий попит на салат-латук в Україні забезпечується, в основному, за рахунок імпорту. Основній масі великих агровиробників ця ніша нецікава, а дрібні не справляються з наповненням ринку.

Тому у аналітиків Pro Capital Investment закономірно з'явилася відмінна ідея для бізнесу в Україні, і для її реалізації було розроблено бізнес-план організації вирощування салату-латук. Причому, вирощувати ми його пропонуємо гідропонним методом в теплиці, що дозволить постачати нашим співгромадянам свіжу зелень протягом усього року. Успіху даної бізнес-ідеї сприятиме практично повна відсутність конкуренції на вітчизняному ринку, так як більшість українських тепличників зосереджені сьогодні на виробництві помідорів і огірків. Імпорт же новостворене господарство зможе перемогти за рахунок низької собівартості, завдяки використанню новітніх технологій, і короткого транспортного плеча.

Читати про аналіз ринку тепличних культур в Україні

Згідно з бізнес-планом, на створення тепличного комплексу для вирощування салату і зелені площею один гектар потрібно 3,3 млн євро. Вкладення досить значні, але через те, що господарство буде отримувати до 12 врожаїв на рік, рентабельність продажів складе 31,1%, тобто з кожним євро доходу до інвестора буде приходити більше 31 центу чистого прибутку. За розрахунками, виконаними в рамках бізнес плану організації тепличного вирощування салату і зелені, повна окупність даного проекту настане протягом семи років з урахуванням фактору дисконту.

Читати про бізнес-план тепличного комплексу для вирощування полуниці

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: