Ринок супів швидкого приготування в Україні: варіант подолання дефіциту часу і грошей
2514

Ринок супів швидкого приготування в Україні: варіант подолання дефіциту часу і грошей

Ринок супів швидкого приготування в Україні вивчався компанією Pro-Consulting за період 2018 - 1 півріччя 2020 року. Маркетингове дослідження ринку включає показники виробництва і споживання супів, бульйонів і сумішей для них, середні роздрібні ціни на продукцію, а також основні чинники впливу та тенденції розвитку. Готовий аналіз ринку супів швидкого приготування в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ринок супів швидкого приготування в Україні являє собою нішу концентратів перших обідніх страв, приготованих в основному на основі м'яса з додаванням інших продуктів, які зазнали зневоднення методом теплового або сублімаційного сушіння.

Ознайомтеся зі типовою структурою дослідження ринку - за нею можна проаналізувати і ваш ринок

Продукція ринку супів швидкого приготування в Україні має такі споживчі властивості, які є перевагами перед іншими продуктами харчування:

  • малий час доведення до готовності та вживання;
  • простота приготування;
  • довгий термін зберігання в сухому стані;
  • висока ступінь концентрації поживних речовин на одиницю маси;
  • хороша засвоюваність супів швидкого приготування організмом людини.

Можливо, вам буде цікаво прочитати огляд ринку овочів і зелені в Україні

До інших особливостей ринку супів швидкого приготування в Україні можна віднести:

  • наявність сировинної бази для випуску широкого спектру продукції різного складу;
  • високий рівень конкуренції;
  • залежність споживання від наявних доходів населення.

На сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку супів швидкого приготування в Україні (2021 рік) - ознайомтеся зі структурою готового звіту

Моніторинг ринку супів швидкого приготування в Україні показує переважання на ньому продукції вітчизняного виробництва, хоча частка імпорту останнім часом має тенденцію до збільшення. Близько половини поставок з-за кордону на ринок супів швидкого приготування в Україні займає продукція під брендом «Галина Бланка», імпортована ТОВ «Афіна-Груп»

Почитайте про аналіз імпорту як частину дослідження ринку

Аналіз ринку супів швидкого приготування в Україні дозволив виділити наступні фактори, які гальмують його розвиток:

  • поширення серед жителів нашої країни ідеї здорового харчування;

На думку дієтологів, консерванти, що містяться в складі супів швидкого приготування, негативно впливають на організм.

  • підвищення цін на інгредієнти;

Ціни на натуральні супи швидкого приготування часто вищі, ніж на першу страву того ж обсягу, приготовану звичайним чином.

  • збільшення доходів населення.

З ростом зарплат падає попит на супи швидкого приготування, оскільки значна частина споживачів, таких як офісні працівники, перестають купувати сухі супи і бульйони і переходять на харчування у фаст-фудах.

Ознайомтеся з оглядом ринку HoReCa в Україні

Ціновий аналіз ринку супів швидкого приготування в Україні свідчить про те, що кінцева вартість цього виду продукції залежить від способу виробництва, інгредієнтів, що використовуються, і фасування. Найдешевшими є порошкові супи в брикетах, тоді як продукти з натуральних сушених складових, особливо з м'ясом, займають верхній ціновий сегмент ринку.

Споживчий аналіз супів швидкого приготування в Україні показує, що основними мотивами придбання даної продукції є малий час і простота приготування. Основу споживчої аудиторії ринку супів швидкого приготування в Україні складають городяни:

  • чоловіки, які віддають перевагу харчуватися вдома, але не мають можливостей для самостійного приготування супів;
  • жінки, які купують заправки, що полегшують роботу над готовими стравами.

Дізнатися більше про вподобання своєї ЦА і фактори її покупок вам дозволить проведення опитування

Найбільш популярними серед споживачів є супи зі знайомими, «домашніми» смаками, такі як гороховий з різними добавками, борщ, вермішелевий з куркою, грибний.

Жителі сільської місцевості, як правило, варять звичайні супи зі своїх продуктів.

За результатами вивчення ринку супів швидкого приготування в Україні в період, що досліджувався, спостерігалася тенденція скорочення його ємності через дії перерахованих вище факторів. У середньостроковій перспективі прогнозується зростання сегменту супів, приготованих методом сублімації складових продуктів.

Більш детальну інформацію про дану сферу бізнесу та перспективи її розвитку читайте в матеріалах маркетингового дослідження ринку супів швидкого приготування в Україні, розміщеного в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Також вам може стати в нагоді аналітика ринку соусів і плодоовочевої консервації в Україні

Ми підготували для вас короткий перелік готових проектів на цю і суміжні теми. Дані проекти можуть бути актуалізовані і розширені за товарними і географічними межами під ваші цілі:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами