Аналіз ринку ХоРеКа в Україні. 2024 рік

Аналіз ринку ХоРеКа в Україні. 2024 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2024 року
Кількість сторінок: 16, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 5
Таблиць: 8
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
34200 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Протягом 2021-2023 рр. основним фактором впливу на ресторанно-готельний ринок став початок повномасштабної війни на території України.
На початку 2022 р. через військові дії припинили свою діяльність більшість закладів харчування у регіонах, що зазнали прямого вторгнення та регулярних обстрілів (центральні, східні, південні та частково північні області). З початку повномасштабного вторгнення, за оцінками експертів ринку, по всій Україні закрилось близько 7000 закладів харчування. Найбільше падіння обсягів ринку (понад 50%) спостерігалося у Харківській, Миколаївській, Запорізькій та Донецькій областях. Проте поступове відновлення та географічний перерозподіл ринку сприяти і відкриттю нових закладів. Так протягом останніх двох років відкрилося близько 2000 нових закладів, найбільший приріст відмічається у Львові та області, на Закарпатті, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях, куди мігрувала найбільша кількість внутрішніх переселенців.


Основними проблемами та перешкодами на ринку ХоРеКа є:
- Обстріли та повітряні тривоги.
- Перебої з електропостачанням.
- Наявність комендантської години
- Можливість нової хвилі мобілізації.
- Зростання інфляції та фудкосту.
- Кадрові проблеми.
- Зміна дистриб’юторів.
- Зміна умов співпраці з дистриб’юторами.
- Зменшення купівельної спроможності споживачів.
Оcновні проблеми ринку ХоРеКа в сегменті азійської кухні:
1. Складнощі з логістикою. Постачання імпортних продуктів харчування, складових страв азійської кухні, як свіжих, так і консервованих, з Азії, особливо в умовах російсько-української війни, є надскладним та ненадійним завданням для місцевих українських закладів харчування та їх постачальників.
2. Відсутність автентичних продуктів. Внаслідок складнощів з логістикою заклади харчування змушені адаптувати свої страви під місцеві інгредієнти, внаслідок чого відбувається втрата оригінального смаку страв та незадоволеність споживачів.
3. Культурні відмінності. Традиційна азійська кухня суттєво відрізняється від традиційної європейської смаками, гостротою, інгредієнтами тощо, внаслідок чого лише деяка частина цільової аудиторії даного виду кухні стає її споживачами. Натомість, закладам часто доводиться адаптувати меню під смаки українських споживачів.
4. Складність та вартість найму персоналу. Азійська кухня в Україні ще не є достатньо популярною серед споживачів, внаслідок чого відсоток кваліфікованих шеф-кухарів, які спеціалізуються на даному виді кухні також є невеликим, тому їх пошук є складним і дорогим процесом. З’являється необхідність залучати іноземних фахівців або навчати місцевий персонал.

Детальний зміст:

1. Мета та методи дослідження
2. Загальна характеристика ринку
2.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку (фактори, що впливають на ринок та їхній прояв протягом досліджуваного періоду: макро фактори, стан суміжних галузей та постачальників, зміни поведінки споживачів; проблеми і передумови розвитку)
2.2. Загальні показники ринку
2.2.1. Кількість закладів у сегментах
2.2.2. Показники для оцінки розміру ринку (імпорт спеціалізованих товарів для азійської кухні)
2.2.3. Загальні показники відвідуваності закладів
2.2.4. Структура ринку за регіонами
3. Аналіз ринку закладів азійської кухні (у форматі бази MS Excel)
3.1. Основні мережеві заклади та кількість точок в них
3.2. Кількість точок за містами
3.3. Адреси і контактні дані
3.4. Популярність точок на Картах Google
4. Прогнозні показники розвитку ринку закладів азійської кухні в Україні

Перелік таблиць:

1. Кількість закладів у сфері гостинності України за типом у 2023 році, од.
2. Найбільші мереж за видами ведення бізнесу України у 2023 році
3. Зміна частоти відвідування закладів громадського харчування протягом 2022-2023 рр. у порівнянні з 2021 роком, млн. відвідувань
4. Зміна частоти відвідування закладів громадського харчування протягом 2022-2023 рр. у порівнянні з 2021 роком, у розрізі міст та типів закладів
5. Кількість відвідувачів у сфері громадського харчування за типом у 2023 році, млн осіб
6. Основні мережеві заклади азійської кухні в Україні за кількістю точок та часткою ринку, %
7. Перелік міст з найбільшою концентрацією закладів азійської кухні в Україні
8. Перелік та характеристика найпопулярніших (більше 2000 відгуків) діючих закладів азійської кухні в Україні

Перелік графіків і діаграм:

1. Структура закладів ХоРеКа в Україні за типом закладу, станом на вересень 2024 року
2. Структура ринку ХоРеКа за областями України
3. Структура ринку закладів азійської кухні за областями України
4. Оптимістичний прогноз динаміки ємності ринку закладів азійської кухні в Україні в 2024-2026 роках
5. Песимістичний прогноз динаміки ємності ринку закладів азійської кухні в Україні в 2024-2026 роках

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами