Зі смаками не сперечаються, а задовольняють їх: за результатами аналізу ринку наповнювачів в Україні
2132

Зі смаками не сперечаються, а задовольняють їх: за результатами аналізу ринку наповнювачів в Україні

Полиці сьогоднішніх магазинів радують покупців широким асортиментом кондитерських і хлібобулочних виробів, молочних продуктів, морозива. Кожен може купити продукцію відповідно до свого смаку і уявленням про її користь, а досягається таке розмаїття, в тому числі, за допомогою застосування різних добавок або наповнювачів.

Ринок наповнювачів в Україні залежить від обсягів випуску продуктів харчування, в яких ці добавки використовуються. В основному на ньому представлена ​​вітчизняна продукція, але є і невелика частка імпорту. Наприклад, в сегменті морозива і молочнокислих продуктів використовується 86% наповнювачів українського виробництва і 14% поставлених з-за кордону.

Звертаємо увагу на те, що будь-який ринок можна розкласти по різних сегментах за допомогою дослідження ринку

Аналіз ринку наповнювачів в Україні показує, що потенціал нашої країни дозволяє не тільки повністю забезпечити наповнювачами власну харчову галузь, а й заробляти на їх експорті. Так, обсяг переробки ягід може бути збільшений ще на 50-80% від поточного, активно розвивається випуск фруктової продукції, в тому числі різноманітних наповнювачів.

У той же час, при прийнятті рішення про використання того чи іншого наповнювача, виробники кінцевої продукції змушені орієнтуватися на тенденції зміни смаків її споживачів. У сегменті молочної та кисломолочної продукції останнім часом дорослі люди все частіше вибирають йогурти з низьким вмістом цукру, вважаючи за краще натуральний молочний смак і натуральні наповнювачі, при цьому ягоди і фрукти бажано повинні бути великими шматочками, які можна було б відчути і добре розкуштувати.

Можливо, вас зацікавить матеріал про дослідження ринку морозива в Україні

Хоч в наших йогуртах все ще переважають наповнювачі з полуничним смаком, все більше споживачів шукають заміну традиційним добавкам, вважаючи за краще насіння гарбуза, чіа, горіхи або суміш граноли. Нові смаки до вподоби і покупцями морозива, особливо його м'яких сортів. На вітринах кафе зараз можна знайти і чорне морозиво зі смаком коли і шоколаду, і сніккі зі смаком снікерса, і заморожене фруктове смузі. Виробники джелато активно експериментують з незвичайними добавками, їх відвідувачі можуть спробувати холодні десерти з солоною карамеллю, з м'ятою, з хлібом, з різними видами сиру, зелені і спецій і іншу екзотику.

За результатами аналізу ринку наповнювачів в Україні можна прогнозувати подальше збільшення його обсягу та асортименту синхронно зі зростанням випуску продуктів харчування, в яких наповнювачі використовуються. Відбуватиметься це в міру зростання купівельної спроможності українців і розширення експорту відповідної продукції на міжнародний ринок.

Якщо ваш бізнес зіткнувся з труднощами через невизначеність ринкових умов, вам стане в нагоді провести аналіз ринку

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами