Аналіз ринку качиного м'яса в Україні проведено компанією Pro-Consulting у січні 2025 року. Маркетингове дослідження дало змогу отримати відомості про:
Готовий аналіз ринку качиного м'яса в Україні можна придбати на сайті компанії. Також вас може зацікавити актуалізація вже готового аналізу ринку птахівництва, аналізу ринку м'яса або аналізу ринку заморожених м'ясних напівфабрикатів в Україні.
Перед замовленням ринкового звіту під завдання вашого бізнесу рекомендуємо ознайомитися з типовою структурою дослідження ринку. Це допоможе точно визначити цілі, пріоритети та ключові дані для прийняття ефективних рішень.
Ринок качиного м'яса в Україні за останні роки пройшов через серйозні випробування та поступове відновлення. Після різкого спаду 2022 року обсяги виробництва почали зростати на 1-3% на рік, проте зовнішні та внутрішні чинники продовжують впливати на розвиток ринку.
Фактори, що впливають на ринок качиного м'яса в Україні:
Активні бойові дії на 20% території України призвели до значних втрат поголів'я. Підприємства в прикордонних регіонах, такі як «Грімат Груп» (Херсонська область),«Шевченкове» та «Білогір» (Луганщина), були змушені або припинити діяльність, або скоротити виробництво через ризики та неможливість забезпечити регулярний контроль умов утримання птиці.
У 2022-2023 роках падіння цін на зерно, зниження експортних відвантажень та блокада портів дали змогу переробникам закуповувати корми за довоєнними цінами. Однак 2024 року зростання цін на комбікорми збільшило собівартість продукції ринку качиного м'яса в Україні, що знизило мотивацію розширювати виробництво. Також у Pro-Consulting є готовий аналіз ринку комбікормів - до речі, за аналогічною структурою можна проаналізувати будь-який ринок України або світу.
Через коливання валютного курсу і подорожчання імпортних препаратів на 20-40% витрати на ветеринарне обслуговування зросли. Фермери змушені були скорочувати використання вітамінів, що позначилося на якості м'яса. Можливо, вам буде корисна аналітика і з аналізу ринку ветеринарних препаратів в Україні.
Споживчі тренди на ринку качиного м'яса в Україні:
За даними опитування Pro-Consulting, проведеного наприкінці 2023 року, 72,2% агровиробників відзначили погіршення ситуації в секторі птахівництва, 66,6% зафіксували зниження купівельної спроможності населення. Основними проблемами назвали дефіцит ветеринарних препаратів і зростання собівартості виробництва.
Зниження доходів українців і усталені харчові звички сприяють наданню переваги дешевшим видам м'яса. У загальному обсязі споживання м'яса частка курятини зросла з 57% до 60%, яловичини - з 13% до 15%, тоді як свинина скоротилася з 28% до 23%, а інші види м'яса - з 2% до 1%.

Якщо немає можливості самостійно розібратися в ринкових даних - підключіть наших фахівців - контакти. Pro-Consulting допоможе визначити цілі та підготувати технічне завдання на дослідження саме для вашого бізнесу.
Водночас за підсумками опитування 2024 року 60% виробників товарів на ринок качиного м'яса в Україні відзначили стабілізацію або поліпшення ситуації, 14% знайшли нові канали збуту, у 14% скоротилася кількість споживачів, у 29% змінилися регіони продажів через відтік населення за кордон.
Проблеми та передумови розвитку ринку качиного м'яса в Україні:
Детальну інформацію про поточний стан даної сфери бізнесу, перспективи її подальшого розвитку та інвестиційний потенціал можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку качиного м'яса в Україні, розміщеного у магазині готових проєктів компанії Pro-Consulting.
Джерело: Pro-Consulting
Читати також: Ринок заморожених напівфабрикатів в Україні