in stock

Аналіз ринку м'яса та субпродуктів в Україні. 2018 – 1 пол. 2021 рр.

Загальна характеристика
Дата підготовки: Грудень 2021 року
Кількість сторінок: 72, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 38
Таблиць: 42
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
27100 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting підготувала дослідження ринку м'яса та субпродуктів в Україні у 2018-1 пол. 2021 р. У ході дослідження було проведено аналіз тенденцій розвитку ринку м'яса різних видів та субпродуктів, проведено сегментацію та структурування ринку, описано державне регулювання харчової галузі. Було виділено частки та проведено характеристику основних операторів ринку свіжого м'яса. Проведено аналіз цін та ціноутворення на ринку м'яса та субпродуктів. Виходячи з дослідження сформовані висновки та прогнозні тенденції розвитку ринку.
Ринок свіжого м'яса та субпродуктів становить 1,2% від усього агропродовольчого ринку України. В українському агросекторі тваринництво знаходиться на другому місці за значимістю економіки.
Ринок свіжого м'яса і субпродуктів включає такі сегменти: яловичина, свинина, м'ясо птиці, м'ясо інших тварин (баранина, козлятина і т.д.), включаючи субпродукти.
Ринок м'яса та їстівних субпродуктів в Україні останніми роками демонструє спад за рахунок експортного спрямування. В останні роки МХП (Миронівський хлібопродукт – найбільший виробник курятини в Україні) активно розширює ринки, у тому числі й у країнах MENA – регіон у складі країн Близького Сходу та Північної Африки (найбільші постачання до Саудівської Аравії). Тобто сертифікат Халяль (Все те, що дозволено та допустимо в ісламі) дозволив компанії збільшити додану вартість продукту та розширити обсяги експорту.
Ринок продуктів переробки м'яса показав незначний спад у 2019 та 2020 роках. Причина зниження ринку у 2019 році – збільшення споживання риби на 4%. У 2020 році населення зменшило споживання м'яса через переход на біль дешеві продукти (овочі, риба), що зумовлено карантинними заходами (відпустки за власний рахунок, скорочення штатів підприємств тощо).
Основну частину ринку займає курятина, що з найнижчою ціною серед усіх груп товарів. На ринку популярні ковбаси (як готові до споживання, так і напівфабрикати).
Ринок м'яса та їстівних субпродуктів показав, що у цьому секторі частка ММС підприємств займає 58,7% ринку. У цьому сегменті мікропідприємства майже впливають ринку, хоча за кількістю суб'єктів займають понад половину ринку.
В Україні відносно невелика частина населення шукає в інтернеті інформацію щодо свіжого м'яса. Так, у середньому на місяць близько 15 тисяч споживачів глумить інформація щодо м'яса. Якщо розділяти пошукові запити окремо за видами продукту, можна зробити висновок, що найменше українці цікавляться свининою. У той же час, курка є найпопулярнішим видом м'яса, а саме в 5 разів популярніша, ніж свинина.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку (чинники впливу, проблеми розвитку)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку у 2018-1 пол. 2021 (виробництво + імпорт – експорт)
1.3. Оцінка тіньового сегмента на ринку (шляхом інтерв'ю з учасниками ринку або через побудову аналітичних моделей) 7
1.4. Сегментація та структурування ринку (за видами, походженням)
2. Державне регулювання галузі
2.1. Основні закони, що регулюють галузь (перелік, коротке резюме та особливості законів)
2.2. Податки та збори на ринку (загальне оподаткування бізнесу; імпортні та експортні мита, плани про їх зміну (за наявності))
3. Виробництво продукції у 2018-1 пол. 2021 р.
3.1. Динаміка виробництва у кількісних показниках
3.2. Динаміка виробництва у вартісних показниках
4. Основні оператори ринку (виробники та імпортери)
4.1. Перелік основних операторів ринку та їх структурування (юридична інформація, види діяльності та спеціалізація; товарні групи, торгові марки та асортимент; регіональна представленість)
4.2. Частки ринку основних операторів ринку
4.3. Ступінь конкуренції та ризики. Факторний аналіз ринкових часток конкурентів
5. Зовнішня торгівля
5.1. Експорт м'яса та субпродуктів з України у 2018-1 пол. 2021р. (Обсяги, структура, географія, частки експортерів)
5.2. Імпорт м'яса та субпродуктів в Україну в 2018-1 пол. 2021р. (Обсяги, структура, географія, частки імпортерів)
6. Асортимент продукції, представлений на ринку
7. Ціна та ціноутворення на ринку
7.1. Динаміка цін на продукцію
7.2. Середні поточні ціни на продукцію
7.3. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
8. Брендинг та реклама (аналіз позиціонування конкурентів на ринку, присутність у каналах просування)
9. Споживачі та їх переваги
9.1. Уподобання споживачів щодо товару, портрет споживача
9.2. Аналіз інтернет-аудиторії в галузі, пошукових запитів та видачі конкурентів
9.3. Споживання у секторі B2G. Аналіз державних тендерних закупівель (обсяги, структура по регіонах, організаторам та учасникам)
9.4. Структурування та сегментація споживання
9.5. Потреба у товарі/послуги
9.6. Ступінь задоволеності споживачів
10. Канали збуту продукції (опис та оцінка структури продажів по каналах)
11. Висновки. Прогнозні показники
11.1. Висновки та прогнозні тенденції розвитку ринку
11.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку у 2021-2023
11.3. Рекомендації щодо розвитку на ринку
12. Інвестиційна привабливість галузі
12.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
12.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
12.3. Існуючі ризики та бар'єри входу на ринок. Побудова картки ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Поголів'я сільськогосподарських тварин 2018-2021 р., станом на 1 січня кожного року, у натуральному вираженні, млн. голів
2. Динаміка реалізації на забій сільськогосподарських тварин., в натуральному вираженні, млн. голів
3. Динаміка ємності ринку курячого м'яса у 2018-2020 роках. у натуральному вираженні, тис. т.
4. Динаміка ємності ринку свіжого яловичого м'яса у 2018-2021 роках. у натуральному вираженні, тис. т.
5. Динаміка ємності ринку свіжого свинячого м'яса у 2018-2021 роках. у натуральному вираженні, тис. т.
6. Динаміка ємності ринку нових субпродуктів ВРГ в 2018-2021 роках. у натуральному вираженні, тис. т.
7. Оцінка тіньового сегменту ринку м'яса за 2018 – 2020 рр., тис. т.
8. Структура поголів'я в Україні за джерелами сировини у 2017-5 міс. 2021р., %
9. Митні ставки на ринку досліджуваних товарних груп в Україні
10. Обсяги виробництва яловичини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., тис. тонн
11. Обсяги виробництва свинини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., тис. тонн
12. Обсяги виробництва курки в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., тис. тонн
13. Обсяги виробництва субпродуктів України з 2018 по 1 пол. 2021 рр., тис. тонн
14. Обсяги виробництва яловичини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., млн. грн
15. Обсяги виробництва свинини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., млрд. грн
16. Обсяги виробництва курки в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., млрд. грн
17. Обсяги виробництва субпродуктів в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., млн. грн
18. Основні оператори ринку свіжої яловичини в Україні
19. Основні оператори ринку свіжої свинини в Україні
20. Перелік основних операторів ринку курятини та їх опис
21. Топ виробників свіжої яловичини в Україні за 9 місяців 2021 року
22. Імпортери свіжої яловичини в Україні за 9 місяців 2021 року
23. Топ виробників свіжої свинини в Україні за 9 місяців 2021 року
24. Імпортери свіжої свинини в Україні за 9 місяців 2021 року
25. Структура основних операторів курячого м'яса та їх частка у виробництві, тис. тонн, %
26. Структура виробництва курячого м'яса агропромисловими комплексами України, тис. тонн.
27. Основні імпортери курячого м'яса до України, 9 міс. 2021 року
28. Факторний аналіз динаміки ринкової частки
29. Географія експорту курячого м'яса у 2018-2020 pp. В натуральному значенні, %
30. Основні експортери курячого м'яса в Україні у 2021 році, в натуральному вираженні, %
31. Основні експортери яловичини з України, тонн
32. Асортимент продукції основних операторів ринку м'яса України
33. Поточні роздрібні ціни на м'ясну продукцію
34. Найбільші організатори державних закупівель яловичини у 2017 – 5 міс. 2021 р.
35. Найбільші організатори державних закупівель курятини у 2020 році.
36. Найбільші організатори державних закупівель свинини у 2020 році.
37. Найбільші організатори державних закупівель м'ясних субпродуктів у 2020 році.
38. Динаміка споживання м'яса на душу населення в Україні за 2016-2021 роки. у натуральному вираженні, кг/людини
39. SWOT-аналіз ринку м'яса
40. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
41. Сегментація ринкових ризиків
42. Карта ризиків ринку свіжого м'яса

Перелік графіків і діаграм:

1. Структура поголів'я в Україні за джерелами сировини у 2017-5 міс. 2021р., %
2. Обсяги виробництва яловичини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., тис. тонн
3. Обсяги виробництва свинини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., тис. тонн
4. Обсяги виробництва свинини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., тис. тонн
5. Обсяги виробництва субпродуктів України з 2018 по 1 пол. 2021 рр., тис. тонн
6. Обсяги виробництва яловичини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., млн. грн
7. Обсяги виробництва свинини в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., млрд. грн
8. Обсяги виробництва курки в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., млрд. грн
9. Обсяги виробництва субпродуктів в Україні з 2018 до 1 пол. 2021 рр., млн. грн
10. Частки основних імпортерів свіжої яловичини
11. Частки основних імпортерів свіжої свинини
12. Структура імпорту курячого м'яса за операторами у 2021 р., %
13. Динаміка експорту курячого м'яса у 2018-2020 рр., у грошах, млрд. дол США.
14. Динаміка експорту курячого м'яса у 2018-2020 роках. у натуральному вираженні, тис. тонн
15. Географія експорту курячого м'яса у 2018-2020 роках. В натуральному значенні, %
16. Обсяги експорту яловичини з України, тис. тонн
17. Основні експортери свинини з України, %
18. Основні країни експорту свинини з України, тис. тонн
19. Обсяги експорту свинини з України за 2018 – 1 пол. 2021, кг
20. Обсяги експорту свинини з України за 2018 – 1 пол. 2021, тис. грн
21. Обсяги імпорту яловичини в Україну, тонн
22. Географічна структура імпорту яловичини до України, тонн, %
23. Основні імпортери яловичини до України, тонн
24. Обсяги імпорту курячого м'яса за 2018 – 1 пол. 2021, тис. тонн
25. Обсяги імпорту курячого м'яса за 2018 – 1 пол. 2021, млрд. Грн.
26. Основні країни імпорту курячого м'яса в Україну, тис. тонн
27. Структура імпорту курячого м'яса за операторами у 2021 р. у натуральному вираженні, %
28. Структура імпорту свинини за операторами у 2021 р. у натуральному вираженні, %
29. Основні країни імпорту свинини до України, тис. тонн
30. Обсяги імпорту свинини до України за 2018 – 1 пол. 2021, кг
31. Обсяги імпорту свинини до України за 2018 – 1 пол. 2021, тис. грн
32. Ринкові ціни на м'ясну продукцію у 2016-2021 рр.., грн. за кг
33. Динаміка проведення державних закупівель яловичини в Україні за 2017 – 5 міс. 2021 р.
34. Динаміка проведення державних закупівель яловичини в Україні за 2017 – 5 міс. 2021 р.
35. Результат опитування респондентів-споживачів у містах України (м'ясо) Де купується продукція?
36. Споживання м'яса на душу населення в Україні 2020 року. у натуральному вираженні, кг/людина
37. Результат опитування респондентів-споживачів у містах України (м'ясо) Де купується продукція?
38. Прогнозна ємність ринку м'яса у 2020–2023 рр., у грошах, млрд. дол. США

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами