in stock

Аналіз ринку м'яса в Україні. 2023 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Лютий 2023 року
Кількість сторінок: 33, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 23
Таблиць: 16
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
37000 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting підготувала аналіз ринку м’яса в Україні в 2022 році з фокусом на яловичину.
В рамках дослідження визначено основні тенденції розвитку ринку м’яса, розраховані показники ємності ринку в 2020-2022 рр., визначені основні канали збуту продукції та їх зміни у 2022 році, наведено найбільших операторів ринку свіжої та мороженої яловичини, представлені середні поточні ціни на продукцію, обсяги експорту та імпорту всієї продукції з деталізованими даними по яловичині, представлені прогнозні показники ринку.
У 2021 році виробництво яловичини від бугаїв молочних та сухостійних корів становило 51,7 тис. тонн. Через відносно високу вартість яловичини (у порівнянні з курятиною та свининою) та харчові вподобання українців, внутрішнє споживання яловичини невисоке. Близько 50% (27 тис. тонн) цього м'яса було експортовано до Китаю, Казахстану, Узбекистану, Азербайджану, Туреччини, Молдови та країн Близького Сходу.
На 1 січня 2023 р. в Україні налічувалося 2,3 млн голів великої рогатої худоби. Від початку війни у областях, що були чи є під окупацією і найбільш постраждали від військової агресії сконцентровано 43,2% всього промислового поголів'я великої рогатої худоби. Через війну, станом на кінець 2022 року, втрачено близько 15% ВРХ.
Найбільшу частку виробництва всього м’яса у 2022 році займає ринок птиці, що сягає майже 80%.


В Україні попит на яловичину менший, ніж на курку і свинину. Така ситуація зумовлена відсутністю традицій її споживання в Україні. Також попит стримується за рахунок більш високих цін, порівняно з іншими видами м'яса. Представники галузі тваринництва зазначають, що інвестиції в цій сфері повертаються довго. Відсутність прозорого ринку землі в Україні впродовж довгих років сповільнювала розвиток ринку, тому що орендарі дуже часто не хочуть вкладати гроші в бізнес із довгою окупністю. Зараз же, з поступовим запуском ринку землі, є шанс, що ця галузь прискорить темпи розвитку. Крім цього, для прибуткового м'ясного скотарства необхідні пасовища, які в Україні майже повністю розорані.
Незважаючи на збільшення виробництва української яловичини у 2021 році, у 2022 році відбувся значний спад, що може призвести до зниження експортного потенціалу країни.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Опис ринку (перелік продуктів до дослідження, класифікатори – вступна частина)
1.2. Аналіз тенденцій розвитку ринків (фактори впливу, проблеми розвитку) – ринок телятини та яловичини у прив’язці то загального ринку м’яса, тренди по інших видах м’яса та продуктів переробки
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2020-2022 (виробництво + імпорт - експорт) за видами м’яса та продуктами переробки
1.4. Оцінка тіньового сегмента на ринку (шляхом інтерв'ю з учасниками ринку або через побудову аналітичних моделей)
1.5. Сегментація і структурування ринку (оцінка ринку яловичини/телятини, порівняння з іншими видами м’яса, оцінка за походженням)
2. Основні оператори ринку (виробники яловичини та телятини, переробники та імпортери)
2.1. Перелік основних операторів ринку і їх структурування
2.2. Частки ринку основних операторів
2.3. Ступінь конкуренції і ризики. Факторний аналіз ринкових часток конкурентів
3. Виробництво продукції в 2020-2022 рр. (яловичина/телятина, курятина, свинина, індичка, продукти переробки)
3.1. Динаміка виробництва в кількісних показниках за видами
3.2. Динаміка виробництва в вартісних показниках за видами
3.3. Частки виробників
4. Зовнішня торгівля та ЗЕД
4.1. Експорт м’яса та продуктів переробки з України в 2020-2022 рр. (для яловичини/ телятини: обсяги, структура, географія, частки експортерів, для інших товарів – загальні обсяги)
4.2. Імпорт м’яса та продуктів переробки в Україну в 2020-2022 рр. (для яловичини/ телятини: обсяги, структура, географія, частки імпортерів, для інших товарів – загальні обсяги)
5. Ціна і ціноутворення на ринку
5.1. Динаміка цін на продукцію (загалом за 2020-2022 та у порівнянні з іншими видами м’яса)
5.2. Середні поточні ціни на продукцію (за видами м’яса та особливостями)
5.3. Опис факторів, що впливають на формування ціни на яловичину, структура
6. Аналіз споживання на ринку
6.1. Порівняння абсолютного та відносного споживання м’яса в Україні та сусідніх країнах
6.2. Вподобання споживачів щодо яловичини та продуктів переробки, портрет споживача
6.3. Споживання в секторі B2G. Аналіз державних тендерних закупівель (обсяги, структура по регіонах)
6.4. Структурування та сегментація споживання
7. Канали збуту продукції (опис і оцінка структури продажів по каналах)
8. Висновки. Прогнозні показники ринку
8.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку (детально по яловичині та телятині, загалом по інших видах м’яса)
8.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2023-2025 за кожною товарною групою

Перелік таблиць:

1. Надходження ВРХ на переробні підприємства у 2021 році, т
2. Поголів'я сільськогосподарських тварин 2019-2022 рр., станом на 1 січня кожного року, у натуральному вираженні, млн. голів
3. Динаміка ємності ринку яловичого/телячого м'яса у 2022 році, у натуральному вираженні, тис. Т
4. Динаміка ємності ринку яловичого/телячого м'яса у 2022 році, у вартісному вираженні, млн. грн
5. Динаміка ємності ринку свинини у 2022 році, у натуральному вираженні, тис. Т
6. Динаміка ємності ринку птиці у 2022 році, у натуральному вираженні, тис. Т
7. Динаміка ємності ринку баранини у 2022 році, у натуральному вираженні, тис. Т
8. Основні оператори ринку свіжої яловичини в Україні
9. Факторний аналіз динаміки ринкової частки
10. Обсяги виробництва інших видів м’яса в 2020-2022 рр., в натуральному вираженні, тис. Т
11. Обсяги виробництва інших видів м’яса в 2020-2022 рр., у вартісному вираженні, млн грн
12. Основні експортери яловичини/телятини з України, в натуральному вираженні, тонн
13. Основні експортери яловичини/телятини з України, в натуральному вираженні, тонн
14. Динаміка споживчих цін на продукцію, січень-грудень 2022 р., грн/кг
15. Найбільші організатори державних закупівель яловичини в 2022 році
16. Найбільші виконавці державних закупівель яловичини у 2022 році

Перелік графіків і діаграм:

1. Структура виробництва м’яса в Україні в 2022 році, %
2. Структурування ринку свіжого/мороженого м'яса ВРХ у 2021-2022 рр., у натуральному вираженні, %
3. Частки ринку основних операторів свіжої/замороженої яловичини/телятини в Україні за 2021-2022 рр., %
4. Обсяги виробництва свіжої/замороженої яловичини/телятини в 2020-2022 рр., в натуральному вираженні, тис. Т
5. Обсяги виробництва свіжої/замороженої яловичини/телятини в 2020-2022 рр., в вартісному вираженні, млн. т
6. Оцінка часток ринку основних виробників продукції ВРХ в Україні у 2022 р., у натуральному вираженні, %
7. Обсяги експорту яловичини/телятини з України, в натуральному вираженні, тис. Т
8. Обсяги експорту яловичини/телятини з України, у вартісному вираженні, тис. Грн
9. Географія експорту яловичини/телятини в 2020-2022 рр. в натуральному вираженні, %
10. Обсяги експорту курятини з України, в натуральному вираженні, тис. Т
11. Обсяги експорту іншого виду м’яса з України, в натуральному вираженні, тис. Т
12. Обсяги імпорту яловичини/телятини з України, в натуральному вираженні, тис. Т
13. Обсяги імпорту яловичини/телятини з України, у вартісному вираженні, млн. грн
14. Географія імпорту яловичини/телятини в 2020-2022 рр. в натуральному вираженні, %
15. Обсяги імпорту іншого виду м’яса з України, в натуральному вираженні, тис. Т
16. Динаміка середньорічних цін на продукцію в 2020-2022рр., грн/кг
17. Річне споживання м'яса на душу населення в Україні, Польщі та Румунії, кг
18. Структура споживання м’яса в Україні в 2022 році, %
19. Структура обсягів збуту м’яса у 2022 році, %
20. Структура продажів м’яса ВРХ по каналах збуту, %
21. Прогнозна ємність ринку яловичини у 2022–2025 рр., в натуральному вираженні, тис. Т
22. Прогнозна ємність ринку птиці у 2022–2025 рр., в натуральному вираженні, тис. Т
23. Прогнозна ємність ринку свинини у 2022–2025 рр., в натуральному вираженні, тис. т

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами