in stock

Аналіз ринку м’ясних напівфабрикатів в Україні. 2023 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2023 року
Кількість сторінок: 40, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 19
Таблиць: 15
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
35800 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting проведено дослідження ринку напівфабрикатів в Україні за 2019-2022 роки. Об'єктом дослідження виступали:
- м’ясні напівфабрикати (котлети, нагетси, стріпси, тефтелі, бургери тощо) – з усіх видів м’яса;
- м’ясні напівфабрикати в тісті крім пельменів та вареників (млинці, зрази, «бендерики», чебуреки тощо);
- молочні заморожені напівфабрикати (сирники, млинці з кисломолочним сиром, запіканка).
Розраховано розмір ринку. Проаналізовано виробництво, експорт та імпорт продукції. Виділені сегменти за типом продукту та за видом м'яса. Розглянуто основних операторів та здійснена оцінка їх часток. Представлені середні ціни на основну продукцію операторів ринку. Також здійснено аналіз позиціонування конкурентів та їх брендів на ринку. Досліджено споживчі вподобання щодо продукції та канали збуту. Здійснено прогноз розвитку галузі за базовим сценарієм.
Ринок напівфабрикатів показує спад у 2022 році, який пов'язаний з початком повномасштабного вторгнення росії до України, подальшими девальвацією національної валюти та економічною кризою.
У структурі досліджуваного ринку найбільшу частку займають пельмені, разом з равіолями та варениками, 19% припадає на заморожені напівфабрикати з м'яса, близько 12% - на м’ясні напівфабрикати з тіста (млинці, чебуреки тощо), а сирні – лише 4%.


У воєнний період майже всі підприємства, що розташовані на віддалені від зон активних бойових дій, продовжували виробництво, проте підприємства на півночі, півдні сході країни майже не виробляли продукцію. За рахунок тимчасового припинення виробництва та втрати підприємств на окупованих територіях, загальні обсяги виробництва продуктів м’ясопереробки, у тому числі напівфабрикатів, скоротилися.
Подальший розвиток ринку напівфабрикатів відбуватиметься під впливом наступних факторів:
- підвищення рівня реальних доходів населення;
- розвиток споживчих переваг у їжі поза домом, популярність фастфудів;
- тенденції м'ясної галузі - співвідношення видів м'яса, його пропозиції та вартості;
- поліпшення логістичної інфраструктури (холодильних складів, автохолодильників);
- розвиток технологій обробки м'яса;
- зміна звичок харчування.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Опис ринку напівфабрикатів з м’яса в цілому, структурування основних продуктових сегментів
1.2. Аналіз тенденцій розвитку цільового ринку (фактори впливу, проблеми розвитку)
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку у 2019-2022 (виробництво + імпорт - експорт)
1.4. Сегментація і структурування ринку (за видами, походженням)
2. Основні оператори ринку (виробники та імпортери)
2.1. Перелік основних операторів ринку і їх структурування (види діяльності і спеціалізація; товарні групи, торговельні марки і асортимент; наявність мережі збуту; цінова політика; наявність власної сировинної бази)
2.2. Частки ринку основних операторів ринку в цілому
2.3. Ступінь конкуренції і ризики. Факторний аналіз ринкових часток конкурентів
3. Виробництво продукції в 2019-2021 рр.
3.1. Динаміка виробництва в кількісних показниках
3.2. Динаміка виробництва в вартісних показниках
3.3. Частки виробників
4. Зовнішня торгівля та ЗЕД
4.1. Експорт м’ясних напівфабрикатів з України у 2019-2022 рр. (обсяги, структура, географія, частки експортерів)
4.2. Імпорт м’ясних напівфабрикатів в Україну у 2019-2022 рр. (обсяги, структура, географія, частки імпортерів)
5. Асортимент та ціноутворення на ринку
5.1. Побудова асортиментних карт для визначення насиченості сегментів ринку, оцінка ринку на предмет наявності продуктових ніш
5.2. Середні поточні ціни на продукцію в розрізі асортиментних сегментів
6. Брендинг і реклама (аналіз позиціонування конкурентів на ринку, присутність в каналах просування)
7. Аналіз споживання на ринку
7.1. Вподобання споживачів щодо товару, портрет споживача
7.2. Аналіз інтернет-аудиторії в галузі, пошукових запитів і видачі конкурентів
7.3. Ступінь задоволеності споживачів (аналіз відгуків)
7.4. Канали збуту продукції. Опис і оцінка структури продажів по каналах
8. Висновки. Прогнозні показники ринку
8.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
8.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку у 2023-2025 рр.
8.3. Рекомендації по розвитку на ринку (товарні, цінові та збутові сегменти)
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. SWOT-аналіз компанії замовника на ринку
9.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
9.3. Існуючі ризики та бар'єри входу на ринок. Побудова картки ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Споживання м'яса і м'ясних продуктів на душу населення в Україні у 2019-2022 рр., кг/рік
2. Поголів'я сільськогосподарських тварин у 2019-2022 рр., станом на 1 січня кожного року, у натуральному вираженні, млн. голів
3. Загальні показники ринку досліджуваних м'ясних напівфабрикатів, у натуральному вираженні, тис. тонн
4. Загальні показники ринку досліджуваних м'ясних напівфабрикатів, у грошовому вираженні, млн. грн.
5. Основні оператори ринку м’ясних напівфабрикатів
6. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на ринку за методикою М. Портера
7. Результати оцінки конкурентного середовища та ризиків на ринку напівфабрикатів України
8. Частки імпортованої продукції в Україну у 2019-2022 рр. у кількісному вираженні, %
9. Асортимент продукції основних операторів ринку напівфабрикатів з курки у розрізі досліджуваних сегментів
10. Середні поточні роздрібні ціни в розрізі досліджуваної продукції, грн/кг з ПДВ
11. Аналіз брендингу основних операторів ринку м’ясних напівфабрикатів
12. Аналіз конкурентів через пошукові запити
13. SWOT-аналіз ринку напівфабрикатів
14. PESTLE -аналіз факторів впливу на ринок
15. Карта ризиків ринку м'ясних напівфабрикатів

Перелік графіків і діаграм:

1. Середні споживчі ціни на борошно пшеничне в Україні, 2021-лютий 2023 рр., грн/кг
2. Структура досліджуваних напівфабрикатів в Україні, у натуральному вираженні, %
3. Сегментація ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні за видами м'яса, у натуральному вираженні, %
4. Частка імпорту на ринку досліджуваних напівфабрикатів в Україні у 2022 р., у натуральному вираженні, %
5. Оцінка часток ринку основних операторів м'ясних напівфабрикатів в Україні у 2022 р., у натуральному вираженні, %
6. Виробництво досліджуваних напівфабрикатів в Україні в 2019-2022 рр., у натуральному вираженні, тис. тонн
7. Виробництво досліджуваних напівфабрикатів в Україні у 2019-2022 рр., у вартісному вираженні, млн. грн.
8. Оцінка часток ринку основних виробників м'ясних напівфабрикатів в Україні у 2022 р., у натуральному вираженні, тис. тонн
9. Динаміка експорту напівфабрикатів з України у 2019-2022 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
10. Динаміка експорту напівфабрикатів з України у 2019 - 2022 рр. у вартісному вираженні, млн. грн.
11. Сегментація експорту м'ясних напівфабрикатів з курки з України в розрізі видів продукції у 2019 і 2022 рр. у натуральному вираженні, %
12. Сегментація експорту напівфабрикатів з України в розрізі видів продукції в 2022 рр. у натуральному вираженні, %
13. Географічна структура експорту досліджуваних напівфабрикатів з України в 2019 і 2022 рр. у натуральному вираженні, %
14. Основні експортери досліджуваних напівфабрикатів з України в 2019 та 2022 рр. у натуральному вираженні, %
15. Динаміка імпорту м'ясних напівфабрикатів в Україну в 2019-2022 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
16. Динаміка імпорту м'ясних напівфабрикатів в Україну в 2019 - 2022 рр. у вартісному вираженні, млн. грн.
17. Основні імпортери досліджуваних напівфабрикатів в Україну в 2022 р. у натуральному вираженні, %
18. Структура продажів м’ясних напівфабрикатів по каналах збуту, %
19. Прогноз ємності ринку досліджуваних напівфабрикатів в Україні, у натуральному вираженні у 2019-2025 рр., тис. тонн

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами