Аналіз споживання продуктів харчування у готельно-ресторанній сфері в Україні проведено компанією Pro-Consulting за період 2018 – 10 місяців 2022 року. Маркетингове дослідження містить відомості про:
Готовий аналіз споживання продуктів харчування HoReCa в Україні можна придбати на сайті компанії.
Моніторинг споживання продуктів харчування в HoReCa в Україні показує, що до початку активізації військових дій готельно-ресторанна сфера розвивалася за траєкторією деякого скорочення кількості готелів та інших об'єктів тимчасового розміщення постояльців – з 8838 у 2018 році до 8127 у 2021 році. При цьому у 2018-2020 роках збільшувалася кількість закладів громадського харчування.
Також на ваш запит ми можемо актуалізувати готовий аналіз ринку споживання продуктів харчування в ХоРеКа в Києві (2022 рік).
Основними каталізаторами розвитку ресторанного ринку в Україні стали споживчі тренди, що відображають прагнення городян звільнити більше вільного часу за рахунок відмови від самостійного приготування їжі та придбання вже готової їжі. У руслі цієї тенденції суб'єкти ринку громадського харчування в Україні намагалися максимально урізноманітнити пропозицію за рахунок доставки страв, організації виїзного харчування з супутніми розважальними програмами та іншими послугами.
Вас може зацікавити оновлення готового аналізу ринку фастфудних закладів в Україні. 2021 рік.
За підсумками 2021 року відбулося скорочення кількості кафе та ресторанів, головною причиною якого стали наслідки обмеження можливостей їхньої діяльності в період антиковідного карантину. Насамперед закрилися заклади з низькими оборотами та прибутковістю. Водночас, грошова ємність ринку HoReCa в Україні у 2021 році виявилася найвищою протягом даного періоду, що значною мірою обумовлено зростанням цін на продукти харчування.
Після початку великомасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, споживання продуктів харчування HoReCa в Україні катастрофічно обрушилося. Нині зусилля більшості суб'єктів готельно-ресторанного ринку спрямовані не на розвиток, а на виживання бізнесу.
Ознайомтеся зі структурою готового звіту з аналізу споживання продуктів харчування в HoReCa (2022 рік), статтю про який ви зараз читаєте.
Специфічними тенденціями сфери споживання продуктів харчування в HoReCa в Україні у 2022 році стали:
Понад 2000 готових аналізів ринків України та світу доступні у каталозі готових проектів.
Найдокладнішу інформацію про даний напрям бізнесу з прогнозом його стану на найближчі роки можна отримати, придбавши маркетингове дослідження споживання продуктів харчування в HoReCa в Україні в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.
Читати також: Ринок вина в Україні під час війни