Ринок печива в Україні: вітчизняна класика і сучасні тренди
3667

Ринок печива в Україні: вітчизняна класика і сучасні тренди

Ринок печива в Україні вивчався компанією Pro-Consulting за період 2017-7 місяців 2020 року. В процесі маркетингового дослідження ринку визначено його основні параметри: обсяги виробництва, імпорту, експорту, розрахована ємність, проведена сегментація за видами продукції та іншими ознаками, проаналізована споживча сфера, виявлені головні чинники впливу і тенденції розвитку. Готовий аналіз ринку печива в Україні можна придбати на сайті компанії.

Продукція ринку печива в Україні являє собою невеликі кондитерські вироби зі зниженою вологістю. Залежно від рецептури, технології виготовлення і споживчих властивостей печиво буває цукровим, затяжним і здобним.

Ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку - за нею можна проаналізувати ваш ринок

Моніторинг ринку печива в Україні показує, що в його структурі переважають солодкі вироби без покриття, другу за розміром частку має затяжне печиво, і на третьому місці печиво, покрите шоколадом або іншими какаовмісними сумішами.

Також вас може зацікавити огляд ринку гурме-шоколаду в Україні

Аналіз ринку печива в Україні свідчить про його стабільну ємність в натуральному вираженні протягом періоду, що досліджувався, з незначним знижувальним трендом. Разом з тим, спостерігається тенденція зменшення внутрішнього виробництва печива, яке компенсується зростанням імпорту з динамікою близько одного відсотка на рік. Головними імпортерами печива в нашу країну стали Нідерланди, Польща та Італія, а в загальному обсязі поставок з-за кордону близько 90% припадає на продукцію ЄС. Імпортери забезпечують в основному сегмент ринку високого цінового діапазону, низький і середній діапазони залишаються за вітчизняними виробниками.

Прочитайте також про ринок вафель в Україні

Експорт з ринку печива в Україні становить приблизно 21% відсоток обсягу виробництва. Основними напрямками поставок є країни СНД і Євросоюзу. Експорт в США за 2107-2019 роки зріс на 31 тонну. Головними постачальниками українського печива за кордон є компанії «Монделіс Україна», «Харківська бісквітна фабрика», «Рошен», «Грона».

На сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку печива в Україні (2020 рік) - ми можемо актуалізувати дане дослідження за вашим запитом

На ринок печива в Україні найбільший вплив роблять дві групи чинників:

  • виробничі:
    • закупівельні ціни на інгредієнти - борошно, цукор, яйця і так далі;
    • тарифи на електроенергію, тепло, воду та інші ресурси;
  • вартість упаковки;
  • логістичні витрати;
  • споживчі:
    • купівельна спроможність населення;
    • переважаючі вподобання споживачів;
    • рекламні акції;
    • модні тренди в сфері стилю життя і харчування.

Рекомендуємо огляд ринку горіхів і сухофруктів в Україні

Споживчий аналіз ринку печива в Україні дозволив визначити, що рівень споживання цього виду продукції в нашій країні становить близько 3,5 кг на рік на людину. Найбільшу групу покупців печива складають жінки, з яких 40% - домогосподарки, 21% - у віці 45-55 років. Жінки віддають перевагу печиву з начинкою або покриті глазурю, вдумливо насолоджуючись його смаком в спокійній обстановці, тоді як чоловіки більше купують просте пісочне або галетное печиво для швидкого перекусу.

Головними критеріями вибору покупцями продукції ринку печива в Україні служать ціна, якість і популярність бренду. Більша перевага віддається перевіреному печиву, яке раніше сподобалось.

Вам буде цікаво дізнатися більше про ринок халви і східних солодощів в Україні

Поширення в українському суспільстві ідей здорового харчування сприяє зростанню попиту на печиво без цукру або цукрозамінників, з незвичайних видів борошна, наприклад, мигдального або з висівками, екзотичними наповнювачами. Оскільки українські виробники більше орієнтовані на традиційні рецепти, споживання за модними трендами забезпечуються за рахунок імпорту.

Найбільш детальну інформацію про дану сферу бізнесу з прогнозом її подальшого розвитку можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку печива в Україні, розміщеного в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Якщо у вас є ще декілька хвилин, прочитайте огляд ринку заморожених хлібобулочних і кондитерських напівфабрикатів в Україні

Дата розміщення: 10.09.2021
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами