Дата підготовки: | Квітень 2019 року |
Кількість сторінок: | 31, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 17 |
Таблиць: | 13 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку кондитерських виробів в Україні. Розглянутий сегмент ринку включає такі товарні групи, як сухарі, пряники, круасани, торти, печиво, шоколадні вироби та кондитерські вироби без вмісту какао. В рамках дослідження визначено основні тенденції розвитку та проблеми на ринку, розрахована ємність ринку в розрізі розглянутих сегментів, а також проаналізовані виробництво, експорт і імпорт кондитерської продукції в Україні. Також розраховані частки імпортної та вітчизняної кондитерської продукції для кожного з сегментів. Охарактеризовано основних операторів ринку серед виробників, імпортерів і експортерів, а також розрахована ємність кондитерського ринку і середній обсяг споживання на душу населення в Європі.
В Україні ринок кондитерських виробів характеризується високим рівнем конкуренції і великою кількістю кондитерських компаній, що обумовлює широкий асортимент продукції, що динамічно оновлюється і відповідає потребам споживачів.
У структурі виробництва кондитерських виробів в Україні в натуральному вираженні більше половини (55,3%) займають різні борошняні вироби. Шоколад і продукти з вмістом какао разом складають частку в 23,6%.
Велика частка продукції на кондитерському ринку - українського виробництва (близько 95%), проте імпорт в даному сегменті показує активне зростання. Це пов'язано зі зростанням інтересу українських споживачів до зарубіжних солодощів, які сприймаються як більш якісні.
Тіньове виробництво кондитерських виробів в Україні в основному представлено фізичними особами - підприємцями, які займаються виробництвом печива, тортів і тістечок.
1. Загальна характеристика ринку кондитерських виробів в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в Україні в 2017 - 2018 рр. (Специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2017 - 2018 рр. (Річні дані) (виробництво + імпорт-експорт + тінь) в натуральному і грошовому вираженні – оціночно, в розрізі досліджуваних кодів товарів:
- ринок кондитерських виробів (загальна група без розбивки на сегменти)
1.3. Сегментація і структурування ринку. Частки вітчизняної та імпортної продукції
2. Динаміка обсягів експорту та імпорту кондитерських виробів в 2017-2018 рр. у натуральному вираженні (тонн) в розрізі досліджуваних кодів УКТЗЕД, які вказані в якісних рамках дослідження
3. Основні оператори ринку кондитерських виробів (ТОП-10 в сегменті)
3.1. Основні виробники ринку і їх короткий опис. Містить наступну інформацію:
- Короткий опис
- Контакти
- ТМ (без часток)
- Частка компанії в досліджуваному сегменті
3.2. Основні компанії експортери та імпортери кондитерської продукції. Частки експортерів і імпортерів в структурі поставок
4. Місткість ринку і середній обсяг споживання кондитерських виробів на душу населення в натуральних показниках в Європі в 2017-2018 рр., прогноз на 2019-2020 рр. - ринок кондитерських виробів
5. Висновки і прогнозні показники розвитку ринку кондитерських виробів України в 2019-2020 рр. з урахуванням тіні
1. Динаміка загальної ємності ринку кондитерських виробів в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
2. Динаміка ємності сегмента Вироби борошняні кондитерські, торти і тістечка, нетривалого зберігання (10.71.12) в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
3. Динаміка ємності сегмента Пряники і вироби аналогічні; печиво солодке; вафлі та вафельні пластини (10.72.12) в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
4. Динаміка ємності сегмента Шоколад і готові харчові продукти з вмістом какао-продуктів (крім какао-порошку підсолодженого), безтарного (10.82.21) в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
5. Динаміка ємності сегмента Шоколад і готові харчові продукти, з вмістом какао-продуктів (крім какао-порошку підсолодженого), крім безтарних (10.82.22) в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
6. Динаміка ємності сегмента білого шоколаду (10.82.23-30) в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
7. Динаміка ємності сегмента Пасти кондитерські, цукрові (зокрема марципан, помадка, нуга і мигдальна паста) (10.82.23-53) в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тонн і тис. грн.
8. Динаміка ємності сегмента Кондитерські вироби, цукрові (10.82.23-90) в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
9. Динаміка експорту кондитерських виробів з України в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
10. Динаміка імпорту кондитерських виробів в Україну в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
11. Основні компанії виробники кондитерських виробів в Україні в 2018 році
12. Основні компанії експортери та імпортери кондитерських виробів в Україні
13. Багатофакторна модель прогнозних показників розвитку ринку кондитерських виробів в Україні на 2019 - 2020 рр., %
1. Сегментація ринку кондитерських виробів в Україні в розрізі досліджуваних кодів (з урахуванням тіні) в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
2. Сегментація ринку кондитерських виробів в Україні в розрізі досліджуваних кодів (з урахуванням тіні) в грошовому вираженні в 2017 - 2018 рр., %
3. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ринку в Україні (з урахуванням тіні) в натуральному вираженні, %
4. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ємності сегмента Вироби борошняні кондитерські, торти і тістечка, нетривалого зберігання (10.71.12) Україна в натуральному вираженні, %
5. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ємності сегмента Пряники і вироби аналогічні; печиво солодке; вафлі та вафельні пластини (10.72.12) Україна в натуральному вираженні, %
6. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ємності сегмента Шоколад і готові харчові продукти з вмістом какао-продуктів (крім какао-порошку підсолодженого), безтарного (10.82.21) в натуральному вираженні, %
7. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ємності сегмента Шоколад і готові харчові продукти, з вмістом какао-продуктів (крім какао-порошку підсолодженого), крім безтарних (10.82.22) в Україні в натуральному вираженні, %
8. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ємності сегмента білого шоколаду (10.82.23-30) в Україні в натуральному вираженні, %
9. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ємності сегмента Пасти кондитерські, цукрові (зокрема марципан, помадка, нуга і мигдальна паста) (10.82.23-53) в Україні в натуральному вираженні, %
10. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ємності сегмента Кондитерські вироби, цукрові (10.82.23-90) в Україні в натуральному вираженні, %
11. Частки основних виробників кондитерських виробів в Україні в натуральному вираженні в 2018 р *, %
12. Частки основних виробників кондитерських виробів в Україні в натуральному вираженні в 2017 р, %
13. Частки імпортерів кондитерських виробів в структурі поставок в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
14. Частки експортерів кондитерських виробів в структурі поставок в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
15. Динаміка ємності ринку кондитерських виробів в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і її прогноз на 2019 - 2020 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
16. Динаміка споживання кондитерських виробів в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і його прогноз на 2019 - 2020 рр. в натуральному вираженні, кг / чол.
17. Прогнозні показники розвитку ринку кондитерських виробів в Україні на 2019 - 2020 рр. в натуральних показниках