Бізнес-план вирощування суниці садової в Україні: свіжі ягоди в будь-який час року

Бізнес-план вирощування суниці садової в Україні підготовлений компанією Pro Capital Investment після аналізу поточного стану ринку ягід і визначення високого ступеня інвестиційної привабливості даного напрямку агробізнесу. Готовий бізнес-план вирощування полуниці в Україні можна придбати на сайті компанії.

Аналіз ринку ягід свідчить про те, що суниця садова, більше відома нам як полуниця, займає перше місце за популярністю серед всіх видів ягід в нашій країні. Ємність внутрішнього ринку полуниці ще в 2018 році, після подолання наслідків економічної кризи, перевищила 60 тис. тон і продовжує збільшуватися.

Також прочитайте про бізнес-план вирощування ожини

На міжнародному ринку українська полуниця конкурентоспроможна за ціною і, завдяки підбору сортів, вдосконаленню технологій вирощування, обробці і пакуванню зібраного врожаю, вже володіє прийнятною якістю. Експорт суниці садової з України подолав планку в 3 тис. тон, який хоч і є рекордним показником, але до повної реалізації експортного потенціалу країни в цьому секторі ринку ще дуже далеко.

Ознайомтеся з концепцією бізнес-плану вирощування черешні в Україні

Сусідня Польща щорічно поставляє за кордон близько 15 тис. тон, а більш далека Іспанія - 280 тис. тон полуниці.

Бізнес-план вирощування суниці садової в Україні передбачає організацію тепличного господарства площею один гектар, де буде вирощуватися полуниця з використанням методу гідропоніки.

Якщо ви підбираєте бізнес-ідею в агро, ознайомтеся з каталогом готових бізнес-планів в с/г і АПК.

Таке високотехнологічне виробництво можна організувати в будь-якому регіоні нашої країни, так як воно не залежить від стану ґрунту і зовнішніх кліматичних умов. Всі потрібні для росту і розвитку суниці поживні речовини в оптимальних кількостях подаються безпосередньо до коренів рослини, що дозволяє отримувати якісну продукцію в цілорічному режимі.

Бізнес-план вирощування полуниці в Україні містить проект будівництва теплиці з усіма розрахунками, такими як оптимальні розміри лотків і горщиків, ємність накопичувачів, склад розчину, швидкість його подачі, температура, вологість і так далі.

Для реалізації бізнес-плану вирощування суниці садової в Україні знадобляться вкладення в сумі $ 3,2 млн, 87% з яких необхідні на будівництво і обладнання тепличного комплексу. Згідно з розрахунками фінансової моделі діяльності підприємства, всі витрачені на його створення кошти окупляться протягом 3,5 років (43,8 місяці) з урахуванням дисконту.

Також прочитайте про бізнес-план вирощування малини та виробництва малинового соку

Ми підготували для вас короткий перелік готових проектів на цю і суміжні теми. Дані проекти можуть бути актуалізовані і розширені за товарними і географічними межами під ваші цілі: