Спасибі індіанцям за наведення: представляємо бізнес-план індюшиної ферми

Спасибі індіанцям за наведення: представляємо бізнес-план індюшиної ферми

Серед усього розмаїття домашньої птиці індичка виділяється особливо. Вона росте великою і жирною, а її м'ясо володіє відмінними смаковими і поживними властивостями. У цьому змогли переконатися ще на початку 17 століття перші колоністи Північної Америки. Індики тоді були для них невідомою живністю, але індіанці поділилися інформацією про їх їстівність. Саме завдяки полюванню на індичок колоністи змогли пережити першу зиму на новому місці. З тих пір в США відзначається День подяки, головним блюдом на якому є запечена індичка. Пізніше цих птахів привезли в Європу, де вони сподобалися жителям багатьох країн.

У наші дні в Західній Європі, США, Канаді частка індичатини становить близько третини в загальному обсязі споживання пташиного м'яса. А найбільше це м'ясо люблять в Ізраїлі, де його середнє споживання - близько 12 кг в рік на одного жителя. У США цей показник приблизно дорівнює восьми кілограмам. В Україні індиче м'ясо виявилося незаслужено відсунуте на задвірки уваги покупців. За рік один українець з'їдає його в середньому 200 грам, тоді як поляк у сусідній Польщі - 4,5 кг. Всьому виною низький рівень купівельної спроможності, так як індичатина дорожче курятини.

У важких 90-х роках минулого століття дійшло до того, що індиків перестали вирощувати на агропідприємствах, а залишилися вони тільки на приватних подвір'ях. Однак інтерес до такої птиці не міг пропасти надовго, і з 2011 року індичі ферми помалу почали знову з'являтися. Все-таки Україна має гарну кормову базу для птахівництва, а індичатина дуже перспективна для експорту, та і внутрішній ринок поступово пожвавлюється.

Хоч криза 2014 року знову підкосила попит на порівняно дорогі види м'яса, але це ненадовго, так як економіка поступово відновлюється. І тому зараз саме час для того, щоб зайняти свою частину поки що вільного ринку. Тим більше, що вже сьогодні вирощування індиків в Україні має хоч і невелику, але позитивну рентабельність. Бізнес-план індюшиної ферми на 16,2 тис. голів вже підготовлений аналітиками Pro-Consulting.

Для зменшення витрат за проектом, пропонується купити вже готову функціонуючу тваринницьку ферму і переобладнати її під потреби індиків. Такі об'єкти можна знайти в Черкаській, Дніпропетровській, Запорізькій областях та інших тваринницьких регіонах України.

Робота підприємства буде полягати в закупівлі племінних добових індичат в Польщі, доведенні їх до товарного стану (індички - 10,7 кг, індики - 20,4 кг), забої птиці та продажу м'яса.

Вже на другий рік після початку реалізації бізнес-плану підприємство вийде на максимальну прибутковість.

Згідно з розрахунками, рентабельність такої ферми складе 11,9%, що означає утримання майже дванадцяти центів чистого прибутку в кожному євро доходу.

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: