Дата підготовки: | Серпень 2018 року |
Кількість сторінок: | 7, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 4 |
Таблиць: | 3 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку м'ясних консервів і паштетів в Україні. В огляді проаналізовані дані по виробництву, обсягами і географічній структурі зовнішньої торгівлі, обсягу ринку, розглянуті споживчі переваги, а також поточні і перспективні тенденції розвитку ринку.
Ринок м'ясних консервів і паштетів в Україні сьогодні відновлюється після тривалого спаду. Ринок представлений широким асортиментом продукції, як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Однак основу ринку становить продукція внутрішнього виробництва.
Виробництво м'ясних консервів та паштетів в Україні в 2017 році продемонструвало зростання після тривалого падіння на тлі стабілізації економіки в країні, збільшення внутрішнього попиту з деяким підвищенням доходів населення, збільшення обсягів зовнішньої торгівлі, зокрема експорту. Приріст обсягу виробництва в 2017 році склав 16,4% в порівнянні з попереднім роком.
Динаміка виробництва м'ясних консервів і паштетів в Україні за 2013 - 2017 рр., в натуральному вираженні, тис. т
Джерело: оцінка Pro-Consulting за даними Державної служби статистики
Український ринок м'ясних консервів і паштетів в значній мірі визначається тенденціями на ринку м'яса, який сьогодні демонструє скорочення внаслідок впливу негативних внутрішніх чинників, а також втрати значного ринку збуту в Російській Федерації. На українському ринку м'яса спостерігається підвищення цін, основними причинами якого є зниження поголів'я великої рогатої худоби і свиней через збільшення вартості кормів, а також частих спалахів АЧС. Це, в свою чергу, позначається на зростанні собівартості виробництва м'ясних консервів і паштетів.
На експорт йде невелика частка вироблених в Україні м'ясних консервів і паштетів, проте вона має загальну тенденцію до збільшення. Найбільше українських м'ясних консервів і паштетів надходить на ринок Молдови. Також значні обсяги продукції у 2017 році поставлені в Саудівську Аравію та Іран. У той же час найбільші обсяги продукції на український ринок м'ясних консервів і паштетів поставляються з Польщі та Чехії.
Поточне і перспективне поліпшення споживчих настроїв на ринку м'ясних консервів і паштетів, збільшення доходів українців буде сприяти подальшому зміщення попиту на ринку в бік дорожчої та якіснішої продукції.
1. Ринок м'ясних консервів і паштетів в Україні. Загальні тенденції розвитку і обсяг ринку
2. Динаміка виробництва м'ясних консервів і паштетів в Україні
3. Зовнішня торгівля на ринку м'ясних консервів і паштетів в Україні
4. Споживчі переваги на ринку м'ясних консервів і паштетів в Україні
5. Перспективні тенденції розвитку ринку м'ясних консервів і паштетів в Україні
1. Показники ємності ринку м'ясних консервів і паштетів в Україні в 2013 - 2017 рр., тис. т
2. Основні показники експорту м'ясних консервів і паштетів з України в 2013 - 2017 рр.
3. Основні показники імпорту м'ясних консервів і паштетів в Україну в 2013 - 2017 рр.
1. Сегментація ринку м'ясних консервів і паштетів в Україні за видами сировини, %
2. Динаміка виробництва м'ясних консервів і паштетів в Україні за 2013 - 2017 рр., в натуральному вираженні, тис. т
3. Географічна структура експорту м'ясних консервів і паштетів з України за 2013 р., 2017 р., в натуральному вираженні, %
4. Географічна структура імпорту м'ясних консервів і паштетів в Україні за 2013 р., 2017 р., в натуральному вираженні, %