Ринок громадського харчування у Берліні: комплексне маркетингове дослідження
1256

Ринок громадського харчування у Берліні: комплексне маркетингове дослідження

Аналіз ринку HoReCa у Берліні проведено компанією Pro-Consulting у вересні 2023 року. Комплексне маркетингове дослідження дозволило отримати відомості про:

  • ємність ринку ХоРеКа в Берліні, розраховану за кількістю та оціночною виручкою операторів;
  • сегментацію сфери бізнесу, що розглядається, за типами закладів і районами їх розміщення;
  • вимоги системи державного регулювання галузі громадського харчування у столиці Німеччини;
  • рівень та практику конкуренції між операторами ринку HoReCa у Берліні;
  • фактори, що мають найбільший вплив на ринок громадського харчування в Берліні, тенденції та проблеми його розвитку;
  • найпоширеніші політики ціноутворення на ринку ХоРеКа в Берліні;
  • профілі та поведінку споживачів закладів громадського харчування з особливою увагою на відвідувачів бістро;
  • інвестиційну привабливість даної економічної сфери;
  • ризики та бар'єри для виходу на ринок HoReCa в Берліні.

Готовий аналіз ринку ХоРеКа у Берліні можна придбати на сайті компанії.

Моніторинг ринку громадського харчування у Берліні показує, що умови роботи у сфері бізнесу досить динамічно змінюються під комплексним впливом низки чинників. Серед джерел найсильнішого впливу ринку HoReCa у Берліні виділено:

  • купівельна спроможність мешканців міста;

Заробітна плата у ФРН зростала протягом 2019-2022 років, але за підсумками 2022-го доходи німців трохи знизилися. Якщо ця тенденція пошириться на майбутні періоди, це може суттєво вплинути на попит на послуги суб'єктів ринку громадського харчування в Берліні. Також вас може зацікавити готовий аналіз ринку ресторанів у Львові або, наприклад, звіт по ринку ресторанів національної кухні у Лондоні.

  • кількість та структура потенційних споживачів;

Населення столиці Німеччини останніми роками стійко зростає, що свідчить про зростання цільової аудиторії ринку HoReCa у Берліні. Найбільш масові групи потенційних споживачів – це німці віком від 25 до 44 років і літні люди 50-65 років.

  • діяльність підприємств, що конкурують на ринку ХоРеКа у Берліні;

Аналіз ринку HoReCa в Берліні дозволив зробити висновок про високий рівень конкуренції в цій економічній сфері. За статистичними даними за 2021 рік, на ринку громадського харчування в Берліні працювало 15977 закладів різних форматів.

Якщо ви плануєте аналізувати свій ринок за власним технічним завданням, ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку.

  • стан туристичної галузі у країні та регіоні;

Столиця Німеччини є популярним туристичним напрямком. Потік мандрівників створює додатковий попит на ринку ХоРеКа у Берліні. За кількістю закладів громадського харчування на 100 тисяч населення міста, Берлін із показником 435 впевнено випереджає Париж (274), Рим (248), Лондон (232), але трохи відстає від Відня (518) та Праги (504). У Києві у цей же період налічувалося лише 80 закладів на 100 тисяч мешканців. До речі, за вашим запитом Pro-Consulting актуалізує і звіт по ринку споживання продуктів харчування в ХоРеКа в Києві або проведе дослідження іншого ринку – контакти.

  • ідеї та тенденції, що поширюються у соціальному середовищі.

Серед мешканців Німеччини та її столиці дедалі популярніші елементи здорового способу життя та пов'язані з ними профілі харчування. Зокрема, зростає інтерес до вегетаріанської та веганської кухні, а також страв з органічних продуктів. Ринок громадського харчування у Берліні чуйно реагує на зміну запитів споживачів. Найбільш гнучкі у цьому плані оператори отримують додаткові конкурентні переваги.

При плануванні виходу на ринок ХоРеКа у Берліні ініціаторам та інвесторам необхідно звертати особливу увагу дотриманню стандартів безпеки продуктів харчування та інших правил, визначених системою державного регулювання галузі. Контроль у цій сфері здійснюється органами місцевого самоврядування та охорони здоров'я.

Детально про цей напрям бізнесу, його інвестиційний потенціал, існуючі ризики та бар'єри для нових і вже працюючих підприємств, можливості для виходу та рекомендації з маркетингових стратегій, читайте у матеріалах маркетингового дослідження ринку громадського харчування в Берліні, розміщеного у магазині готових проектів компанії Pro-Consulting .

Джерело: Pro-Consulting

Читати також: Ринок банкетних залів та ресторанів у Кам'янському Дніпропетровській області

Підписуйтесь на наш Telegram, щоб бути в курсі аналітичних новин ринків України та світу.

Дата розміщення: 16.01.2024
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами