Ринок кафе-кондитерських Києва аналізувався компанією Pro-Consulting в березні 2020 року. Маркетингове дослідження ринку дозволило визначити його основні показники, скласти топ операторів, вивчити пропозицію вільних приміщень, придатних для розміщення кафе-кондитерських, виявити найбільш істотні фактори впливу і тенденції розвитку даної сфери бізнесу. Готовий аналіз ринку кафе-кондитерських Києва можна придбати на сайті компанії.
Розвитку ринку кафе-кондитерських в Україні в цілому і в Києві зокрема сприяють нові тренди споживання кондитерських виробів в нашому суспільстві. Так, якщо раніше майже вся випічка та десерти або купувалися в магазинах, або замовлялися в закладах громадського харчування широкого профілю, то в останні роки українці все частіше відвідують спеціалізовані кафе для того, щоб випити чашку кави або чаю зі свіжою булочкою або тістечком. За даними Allegra World Coffee Portal, в 2019 році наша країна увійшла в трійку європейських лідерів за кількістю кав'ярень; в той рік їх відкрилося на 16,8% більше, ніж в 2018-му.
Ознайомтеся з аналітикою ринку кондитерських виробів в Україні
Моніторинг ринку кафе-кондитерських Києва свідчить про наявність наступних факторів, що мають найбільший позитивний вплив на нього:
Рівень середньої заробітної плати в столиці виріс протягом 2017-2019 років більш ніж в два рази - з 9,3 тис. грн до 18,9 тис. грн.
Кияни стали більше грошей витрачати в закладах громадського харчування. Так, в третьому кварталі 2019 року середньостатистична сім'я виділяла на кафе і ресторани 490 гривень на місяць, що на 24% більше, ніж було в аналогічний період 2018 року.
З кожним роком збільшуються потоки як внутрішнього, так і в'їзного туризму. Наприклад, в 2019 році київські пам'ятки приїжджали оглядати два мільйони іноземців, що на 11% більше, ніж було роком раніше. Туристи із задоволенням насолоджуються не тільки видами міста, а й дегустують місцеві солодощі в кафе-кондитерських.
Прочитайте короткий огляд ресторанного ринку в Україні
Думаємо, вам буде цікавий матеріал про бізнес-план кафе-кондитерської для великого міста
Аналіз ринку кафе-кондитерських Києва показує також наявність деяких негативних чинників, що можуть виступити бар'єрами для виходу на ринок нових закладів та збереження прибутковості вже наявних:
Збільшення кількості закладів змушує учасників ринку кафе-кондитерських Києва витрачати більше зусиль і коштів для залучення уваги споживачів - розробляти унікальні концепції брендів, використовувати ресурсомісткі маркетингові стратегії просування, підтримувати конкурентний рівень цін.
Підвищення витрат на основні інгредієнти кондитерських виробів, такі як борошно, яйця, молоко, цукор веде до зростання собівартості страв, які пропонують в кафе-кондитерських.
Виплата орендної плати становить істотну частку витрат закладів на ринку кафе-кондитерських Києва. Якщо рівень ставок не дозволяє кафе зберігати прийнятні для відвідувачів ціни, воно змушене йти з ринку.
На сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку кафе-кондитерських Києва (2020р.) - ознайомтеся зі структурою звіту. Ми можемо проаналізувати будь-який ринок України і світу
Маркетингове дослідження ринку кафе-кондитерських Києва показує наявність наступних, характерних для даної галузі, тенденцій:
Про інші особливості даної сфери бізнесу читайте в матеріалах готового аналізу ринку кафе-кондитерських Києва, розміщених в онлайн-магазині Pro-Consulting.
Також вам буде корисний матеріал про ринок громадського харчування Києва - прочитайте
Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: