Маркетингове дослідження українського ринку кондитерських виробів свідчить про збільшення попиту на шоколад на 10% протягом 2020 року. Про це повідомили в компанії Pro-Consulting.
Займаючи менше третини всієї української «кондитерки» (дані 2018 року), у грошовому вираженні шоколадна продукція становить 43% ринку. Пряники, печиво і вафлі, з часткою ринку в 41%, приносять кондитерам лише 30% загальної виручки.
Рекомендуємо прочитати аналітику ринку вафель в Україні
Провідні вітчизняні бренди ринку шоколаду, свідчить аналіз Pro-Consulting, - АВК, Конті, Roshen або Millenium.
При цьому українці все ще споживають не надто багато шоколаду. Згідно з міжнародними даними, пишуть в консалтинговій компанії, найбільше в рік з'їдають шоколадних виробів в Швейцарії (8,8 кг на людину в рік), в той час як показники України знаходяться нижче польських, де з'їдають 5 кг на людину в рік.
Також почитайте про ринок кафе-кондитерських Києва
Джерело: UBR.ua