Ринкові дослідження – аналітичне забезпечення бізнесу

Ринкові дослідження – аналітичне забезпечення бізнесу

Імовірність успіху будь-якої справи залежить від якості інформації, на якій базується її реалізація. Повною мірою це твердження стосується і реалізації бізнес-проектів, і управління підприємством, яке вже працює. Саме тому консалтингові агенції на постійній основі проводять ринкові дослідження на замовлення своїх клієнтів.

Аргументи на користь Pro-Consulting як підрядника

Зазирнувши до нашого магазину готових проектів, потенційний замовник знайде там понад 1900 виконаних ринкових досліджень. Інформація з поданих звітів послужила різним замовникам для вирішення найважливіших завдань, таких як:

• розширення бізнесу шляхом освоєння додаткових напрямів;
  • зміна асортименту товарів;
  • розробка та коригування складу брендів;
  • організація зовнішньоторговельної діяльності;
  • порятунок фірми під час кризи;
  • інвестування у нових гравців.

Ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку – за нею можна проаналізувати будь-який ринок України та світу

Різноманітність цілей, задля досягнення яких необхідні попередні ринкові дослідження, обумовлює різноманітність клієнтів, які звертаються до Pro-Consulting. Це не лише вітчизняні представники великого, середнього та малого бізнесу, а й:

• філії міжнародних корпорацій;
  • зарубіжні підприємства;
  • інвестиційні фонди та банки;
  • торгово-промислові палати;
  • посольства іноземних держав;
  • юридичні агенції;
  • приватні особи.

Вам знадобиться дізнатися більше про конкурентний аналіз ринку

Всі вони вибирали і продовжують вибирати Pro-Consulting для виконання ринкових досліджень, що їх цікавлять, керуючись такими аргументами, як:

• досвід роботи наших аналітиків, накопичений з 2005 року, коли компанія приєдналася до лав Української Асоціації Маркетингу;
  • міжнародне визнання кваліфікації, свідченнями якого стали:
    • надання Європейським банком реконструкції та розвитку статусу консультанта з програм підтримки середнього та малого бізнесу з 2010 року;
    • присудження Pro-Consulting, першій з українських компаній, премії імені Габріеля Аль-Салем «Консультант року» ще 2011 року;

В якості прикладу ознайомтеся зі структурою готового аналізу ринку закладів фастфуду в Україні (2021 рік)

• наявність у Pro-Consulting технічних можливостей для проведення як кабінетних, так і польових ринкових досліджень, що базуються на:
    • доступі до відкритих та обмежених джерел інформації, що доповнюють та перевіряють один одного;
    • власному колл-центрі здатному виконувати маркетингові опитування будь-яких видів та складності;
    • наявності спеціально обладнаної студії та підготовлених модераторів для проведення фокус-груп, глибинних інтерв'ю, експертних опитувань.

Ринкові дослідження від Pro-Consulting оформляються відповідно до визнаних у світовому масштабі стандартів ESOMAR, тому їх результати зрозумілі управлінцям та інвесторам будь-якої країни.

Можливо, вам знадобиться матеріал про аналіз зовнішньої торгівлі як частину ринкового дослідження

Робота з клієнтами та структура типового звіту з ринкових досліджень

Щоб замовити ринкові дослідження в Pro-Consulting, вам достатньо зв'язатися з нами по телефону або електронній пошті. Незабаром після цього ми організуємо спільний брифінг в очному або онлайн форматі, щоб:

• усвідомити цілі і завдання, що стоять перед нами;
  • позначити основні напрями аналізу ринку;
  • скласти технічне завдання;
  • визначити інструменти дослідження та ресурси;
  • розрахувати тривалість проведення та вартість.

Прочитайте про аналіз частки ринку

Звіт за результатами ринкового дослідження містить розділи, визначені технічним завданням клієнта, головними серед яких зазвичай є:

1. Загальні параметри та характеристики ринкового середовища
  2. Державне регулювання напряму бізнесу, що аналізується
  3. Ринкові дослідження споживчої аудиторії
  4. Аналіз конкурентного середовища
  5. Визначення ринкової позиції клієнта
  6. Особливості використання каналів збуту
  7. Рекламна сфера ринкової ніші
  8. Ступінь інвестиційної привабливості та потенційної прибутковості ринку

Ринкові дослідження від Pro-Consulting оптимальні за ціною та корисні для бізнесу будь-якого формату та розміру, вони стануть надійним базисом розвитку для вашого підприємства.

Якщо раніше ви не ознайомилися з повною структурою дослідження ринку, зробити це можна тут