Бізнес-план тепличного вирощування суниці садової в Україні: урожай цілий рік

Бізнес-план тепличного вирощування суниці садової в Україні: урожай цілий рік

Бізнес-план вирощування полуниці в Україні складений компанією Pro Capital Investment після аналізу поточної та перспективної кон'юнктури ринку ягід на національному та міжнародному рівнях, який підтвердив інвестиційну привабливість аналізованого напряму агробізнесу. Готовий бізнес план тепличного вирощування суниці в Україні можна придбати на сайті компанії.

Маркетингове дослідження ринку ягід показує, що вирощування цієї вітамінної продукції здатне приносити стабільний прибуток при реалізації врожаю як усередині країни, так і на експорт. Ягоди користуються зростаючим попитом у міру поширення у суспільстві ідей здорового способу життя та правильного харчування.

Ознайомтесь із типовою структурою бізнес-плану за стандартами UNIDO

Суниця садова, яка називається у нас полуницею, традиційно є найпопулярнішою серед виробників та споживачів ягодою. Її люблять чоловіки та жінки різного віку, а обсяг щорічного споживання в Україні тримається на середньому рівні 70 тис. тон.

Компанією Pro Capital Investment розроблено бізнес-план тепличного вирощування полуниці в Україні цілорічно з використанням технології гідропоніки.

Також прочитайте про бізнес-план вирощування малини та смородини

Потреба інвестицій для реалізації проекту протягом першого року становить 3 млн доларів США. На ці гроші буде збудовано та обладнано тепличний комплекс площею один гектар. Список підготовчих робіт також включає:

• прокладання комунікацій;
  • облаштування водяної свердловини;
  • організацію технічної водойми;
  • будівництво:
    • цехи з упаковки ягід;
    • складу для зберігання продукції;
    • адміністративно-побутового комплексу

Ознайомтеся зі структурою готового бізнес-плану тепличного вирощування суниці садової

У рамках бізнес-плану тепличного вирощування полуниці в Україні опрацьовано всі деталі оснащення тепличного комплексу для забезпечення його максимальної продуктивності, зокрема:

• підібрані оптимальні розміри лотків та горщиків;
  • розраховані:
    • обсяг накопичувачів;
    • склад та швидкість циркуляції поживного розчину;
    • необхідність додаткового зволоження;
    • подача вуглекислого газу;
    • розміщення комах для запилення.

Рекомендуємо також прочитати про бізнес-план вирощування журавлини

Фінансова модель роботи підприємства, створеного за бізнес-планом тепличного вирощування суниці садової в Україні, показує, що рентабельність продажів становитиме до 44 %, а дисконтований період окупності не перевищить чотирьох років.

Якщо у вас є ще декілька хвилин, прочитайте про бізнес-план вирощування жимолості в Україні