Якщо ви хочете стати модним ресторатором та мати респектабельний бізнес - відкриття ресторану американської кухні для вас ідеальний варіант. Незважаючи на поширену думку, що стейк це американський винахід, прообразом сучасного стейк-хауса став Перший Клуб Любителів Стейка, який з'явився в 1735 році в Англії та проіснував більше 100 років. Але саме в Америці стейк завоював велику популярність та був визнаний ідеальною їжею на кожен день.
У сучасному понятті "стейк-хаус" - це smart casual ресторан з гастрономічними стравами, авторською кухнею, демократичними цінами та швидким обслуговуванням. Цільова аудиторія таких проектів - сучасні молоді люди, які люблять пробувати щось нове.
Також рекомендуємо почитати про бізнес-план відкриття піцерії
Ринок ресторанного бізнесу України завжди був надзвичайно динамічним та чутливим до макроекономічної ситуації в країні, яка в залежності від цього впливає на ресторанний бізнес. Незважаючи на кризу , кожного року з‘являються «нові гравці». Нові тренди у гастрономічних смаках споживачів, достатньо легка організація даного бізнесу та висока рентабельність – все це сприяє відкриттю нових ресторанів.
Приділіть час матеріалу про бізнес-план відкриття ресторану
Перший крок вже зроблено за вас! Грунтуючись на останніх тенденціях ресторанної сфери, аналітики Pro Capital Investment розробили детальний бізнес-план з організації ресторану американської кухні.
Ознайомтеся з детальнішою концепцією та цілісною структуру даного бізнес-плану (створення стейк-хаусу)
Метою проекту є організація ресторану американської кухні. Кількість посадкових місць - 120. Основні страва - стейки, приготовані на вугіллі за рецептом відомого шеф-кухаря. Окрім цього, пропонується широкий асортимент страв меню: салати, бургери, страви-гриль з морепродуктів. Візитна картка закладу - винна карта. Додатковий вид послуг- служба доставки.
Загальна вартість проекту - $ 400 тис. Розподілення інвестицій за проектом: 29% - поповнення оборотних коштів, 27% - ремонт та облаштування інтер'єру орендованого приміщення, 15% - закупівля обладнання, 15% - приладдя, 29% - інші витрати.
Якщо ви задумалися над створенням бізнесу в сфері громадського харчування, також рекомендуємо матеріал про бізнес-план кафе здорового харчування
Період окупності проекту - 28,6 місяці. Тобто, вкладені в реалізацію проекту кошти з урахуванням прийнятої норми дисконту будуть повернені ініціатору проекту протягом 2 років та 4 місяців з початку проекту. Всі розраховані показники ви побачите в шаблоні готового бізнес-плану стейк-хаусу.
Рентабельність продажів становить 17,0%. Кожний долар доходу принесе підприємству 0,17 $ чистого прибутку.
Відкриття стейк-хаусу є гарною ідеєю, яка может приносити високий та стабільний дохід.
Для успіху вам потрібні лише 4 речі: професійний бізнес-план, вдале місце, найсмачніші стейки та гарний сервіс.
Якщо у вас є ще пара хвилин, почитайте про бізнес-план кафе-кондитерської
Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: