Бізнес-план ресторану: можливість культурно і смачно поїсти без загрози для гаманця

Аналітиками компанії Pro Capital Investment розроблений бізнес-план відкриття ресторану в одному з міст України. Появі цього проекту передувало вивчення ресторанного ринку нашої країни, за підсумками якого була оцінена інвестиційна привабливість вкладення фінансових коштів в сферу громадського харчування. Готовий бізнес-план ресторану можна придбати на сайті компанії Pro Capital Investment. Готові бізнес-плани різних бізнес-проектів можна подивитися в магазині готових проектів.

Дивитися шаблон бізнес-плану ресторану

Для успішного виходу на український ресторанний ринок необхідно врахувати поточні особливості його розвитку, які формуються під впливом існуючих тенденцій. Серед основних трендів можна виділити наступні:

• використання локальних продуктів при приготуванні страв - це усуває залежність від імпорту і знижує собівартість;
  • підвищена увага до якості сервісу: регулярні тренінги персоналу, мобілізуючий рівень зарплат і премій;
  • активна реклама на популярних інтернет-ресурсах, в соціальних мережах;
  • скорочення пропонованих позицій, що позитивно впливає на якість приготувати страв і дозволяє зменшити залишки продуктів;
  • облік при розробці меню інтересів шанувальників різних напрямків здорового харчування;
  • прозора презентація і поліпшена подача страв, що підвищує естетичний компонент прийому їжі;
  • розумна цінова політика, при якій інтереси закладу в отриманні прибутку гармонізуються із завданням не відлякати клієнтів.

Бізнес-план ресторану від компанії Pro Capital Investment враховує всі перераховані вище тенденції ринку громадського харчування України. Він передбачає створення закладу на 50 посадкових місць з банкетним залом на 80 місць. Середній чек, на який орієнтується ресторан, - 10 доларів з людини в загальному залі і 25 доларів з людини при проведенні банкету. До складу меню будуть входити 5-6 гарячих м'ясних і стільки ж рибних страв, перші страви, різномантні салати, десерти, напої.

Дивитися готові бізнес-плани

Бізнес-план ресторану з розрахунками свідчить про те, що найбільшою статтею витрат при реалізації проекту є проведення ремонтних робіт у всіх приміщеннях - 40% від загального обсягу. На придбання меблів потрібно 16% грошей, обладнання займе ще 13%, орендна плата - 12%, поповнення оборотних коштів - 10%, придбання кухонного начиння, посуду, текстильних виробів - 9%.

Відповідно до фінансової моделі, розробленої в процесі складання бізнес-плану ресторану, рентабельність продажів даного закладу складе 19%, тобто кожен долар доходу буде приносити інвестору 19 центів чистого прибутку. Виконання всіх кроків, визначених у бізнес-плані ресторану дозволить створити підприємство громадського харчування, яке приносить стабільний прибуток протягом тривалого періоду.

Замовити бізнес-план іншого проекту

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: