Бізнес-план виробництва рослинного молока в Україні: молочна ферма, але без корів

Бізнес-план виробництва рослинного молока в Україні складено компанією Pro Capital Investment після вивчення тенденцій розвитків відповідного ринку на тлі поширення ідей здорового харчування, збільшення кількості вегетаріанців і людей з непереносимістю лактози, а також погіршення екологічної та епізоотичної ситуації в світі. Готовий бізнес-план виробництва рослинного молока в Україні можна придбати на сайті компанії.

Якщо раніше корова вважалася головною годувальницею української сім'ї, то в даний час все більше людей відмовляються від продуктів тваринного походження на користь їх рослинних альтернатив. Цьому сприяє поширення ідей органічного харчування і вегетаріанства, періодичні спалахи різних хвороб сільськогосподарських тварин, гіполактазія у частини населення.

Прочитайте також матеріал про бізнес-план молочної ферми в Україні

В результаті описаних вище трендів ринок органічної продукції щороку зростає в розвинутих країнах на 20-30%, тоді як продажі традиційних продуктів харчування залишаються на колишньому рівні або зменшуються.

Не обійшли стороною модні тенденції і Україну. У нашій країні все більше споживачів шукають альтернативу традиційному м'ясомолочному асортименту, зупиняючи вибір на сертифікованій органіці або рослинних аналогах.

Також вам може бути цікава стаття про бізнес-план козячої ферми в Україні

Одним з таких аналогів є молоко, виготовлене з рослинної сировини, але не коровою, а на спеціальному обладнанні.

Бізнес-план виробництва рослинного молока в Україні розроблений з метою створення підприємства з випуску декількох його видів:

• соєвого;
  • мигдалевого;
  • з лісового горіха;
  • з насіння соняшнику;
  • кунжутного;
  • рисового;
  • конопляного.

Рекомендуємо також ознайомитися з концепцією бізнес-плану вирощування технічних конопель в Україні

Створений за бізнес-планом виробництва рослинного молока завод буде мати наступні конкурентні переваги:

• близькість до джерел сировини;
  • низька собівартість виробництва;
  • можливість експорту продукції на маржинальні ринки Євросоюзу.

Фінансові розрахунки, виконані рамках бізнес-плану виробництва рослинного молока в Україні, показують, що рентабельність продажів підприємства складе 17,4%.

Можливо також стане вам у нагоді ознайомитися з бізнес-планом виробництва ефірних масел в Україні

Ми підготували для вас короткий перелік готових проектів на цю і суміжні теми. Дані проекти можуть бути актуалізовані і розширені за товарними і географічними межами під ваші цілі: