Бізнес-план вирощування технічних конопель в Україні: повернення до традицій на новому рівні

Бізнес-план вирощування технічних конопель в Україні складено компанією Pro Capital Investment за результатами аналізу поточної і прогнозної кон'юнктури українського і світового ринків продукції з технічних конопель, який підтвердив високу інвестиційну привабливість даного напрямку бізнесу. Готовий бізнес-план вирощування технічних конопель в Україні можна придбати на сайті компанії.

Вирощування технічних конопель на території України має давні традиції. За часів Радянського Союзу цією культурою засівалось понад 100 тис. гектарів українських земель, тут же працювало понад три десятки заводів з переробки трести в волокно.

Прочитайте про те, що таке бізнес-план підприємства як інструмент фінансового планування

В останні десятиліття конопляна галузь в нашій країні прийшла до занепаду. Українські фермери не бажали зв'язуватися з коноплею через необхідність нести додаткові витрати по виконанню і підтримці ліцензійних вимог до організації роботи з цією культурою, а переробні потужності поступово деградували без завантаження сировиною. Разом з тим, попит на продукцію з конопель динамічно зростає зі збільшенням популярності глобального тренду на підвищення екологічності використовуваних в усіх сферах життя матеріалів.

Рекомендуємо матеріал про бізнес-план вирощування та первинної переробки льону

На високому рівні збереглися в Україні селекція і насінництво сортів конопель, якими займається Інститут луб'яних культур НААН України. Насіння української селекції з задоволенням купують за кордоном. Однак і цей напрямок в нашій країні до останнього часу не розвивалося кількісно, ​​незважаючи на значні перспективи на світовому ринку.

Бізнес-план вирощування технічних конопель в Україні передбачає створення господарства, що спеціалізується на виробництві конопель на площі 200 гектарів, з подальшою переробкою отриманої трести.

Ознайомтеся з шаблоном готового бізнес-плану вирощування технічних конопель

Підбір ділянки для розміщення підприємства зроблений з урахуванням фізико-хімічних властивостей ґрунту, необхідних для оптимального розвитку рослини, зручності розташування і логістичної інфраструктури регіону. Вибір аналітиків Pro Capital Investment зупинений на Київщині. При використанні вітчизняного сорти конопель «Глянь», з кожного гектара можна буде отримувати 1-1,1 тони насіння і 6-6,5 тон трести, вихід волокна з якої складе 35%.

Ознайомтеся з матеріалом про бізнес-план вирощування черешні

Згідно з розрахунками, виконаними в рамках бізнес-плану вирощування технічних конопель в Україні, на реалізацію проекту необхідно $ 1,12 млн. Найбільша частка витрат пов'язана з придбанням і налагодженням лінії по переробці трести - 44%, на покупку іншої техніки піде 16%, на посівну кампанію - 14%, будівництво будівель - 11% коштів.

При виконанні всіх заходів бізнес-плану вирощування технічних конопель в Україні рентабельність інвестицій досягне 31%, рентабельність продажів буде перебувати на рівні 8,8%, а поточна період окупності складе менше 4,5 років (51,2 місяці).

Якщо у вас є ще пара хвилин, прочитайте про прибуткові бізнес-ідеї в аграрному секторі

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: