Вільна ніша: як швидко і при мінімумі витрат відкрити перепелиних ферму
3124

Вільна ніша: як швидко і при мінімумі витрат відкрити перепелиних ферму

Перепеловодство в Україні почало розвиватися в кінці 90-х років, але на сьогоднішній день, це все ще досить рідкісний вид бізнесу.

До основних причин зростання попиту на перепелів відносяться:
• простота змісту і годування;
• високі смакові якості м'яса і перепелиних яєць у порівнянні з курячими;
• більш тривалий термін придатності перепелиних яєць у порівнянні з курячими;
• невеликий інвестиційний поріг і малий період окупності ферми.

Розведення перепелів розвивається завдяки популяризації споживання даного виду продукції за допомогою активних рекламних кампаній, але багато підприємств не можуть дозволити собі великі витрати на просування, тому процес інформування споживачів про користь перепелиного м'яса сповільнюється.
  
Перепелині ферми спеціалізуються на вирощуванні птахів яйценосних і м'ясних порід. До першої групи відносять перепела:

• мармурові,
• британські чорні,
• білі англійські,
• смокінгову,
• японські.

До другої групи відносять:
• фараонів,
• американських бройлерних.

Найбільшим попитом користується японський перепел з продуктивністю в 250-300 яєць щорічно. Фараони утримують лідерство серед м'ясних порід.

Згідно зі статистичними даними 2014 року, поголів'я перепелів в нашій країні становило 3 млн. голів. 12 років тому цей показник сягав лише 150 тис. Для порівняння, в Японії щорічно вирощується близько 80 млн перепелів.

Малюнок. Динаміка поголів'я перепелів в Україні в 2009-2015 рр., млн. голів
 

Джерело: за даними операторів ринку, оцінка Pro-Consulting

Обсяг виробництва перепелиних яєць в Україні перевищує 600 млн. / рік. Продуктивність однієї перепілки складає в середньому 250-280 яєць в рік. На забій щорічно відправляють близько 7-8 тис. Перепелів, що в середньому дає 1,2-1,3 тонн м'яса.

Малюнок. Динаміка виробництва перепелиних яєць в Україні в 2009-2015 рр., Млн. Шт.
 

Джерело: за даними операторів ринку, оцінка Pro-Consulting


На сьогоднішній день, організація перепелиній ферми - перспективний і рентабельний бізнес. Продукція має високу оборотність і відрізняється компактністю виробництва. Перепілка виростає за 40 днів і щорічно може знести 250-280 яєць. Ринок заповнений тільки на 20%.

Вибираючи місце розташування майбутньої ферми, варто враховувати наявність каналів збуту продукції - продуктові ринки, супермаркети, ресторани, торгові мережі. До того ж, важливо звернути увагу на зручність транспортної розв'язки і наявність постачальників корму для птахів.

Весь функціональний процес виробництва перепелиній ферми зводиться до наступних етапів:
• закупівля 10 тис. одномісячних перепелів, з яких 8000 голів перепілок-несучок та 2000 голів перепелів-самців;
• вирощування птахів;
• збір і реалізація перепелиних яєць, перепелиного посліду, перепелиного м'яса.

Найбільший обсяг інвестицій для створення ферми буде спрямований на придбання необхідного обладнання (60-63%) від загальної суми витрат.

Загальна структура витрат виглядає наступним чином:

• 60-63% - закупівля обладнання для ферми;
• 25-27% - закупівля одномісячних перепелів;
• 10-12% - закупівля вантажного транспорту;
• 3-5% - інші витрати.

Малюнок. Структура інвестиційних вкладень


 


Залежно від напрямку діяльності ферми, можна виділити три джерела доходу майбутнього підприємства:

• реалізація перепелиних яєць;
• реалізація перепелиного посліду;
• реалізації м'яса перепелів.

Перепелиная ферма - високорентабельний і швидко окупається бізнес. Позитивний вплив на розвиток майбутнього підприємства роблять наступні фактори:

• актуальність і доцільність створення подібного бізнесу;
• виробництво високоякісної продукції;
• незначний період окупності проекту;
• використання передових технологій, високотехнологічного і продуктивного обладнання і т.д.

Дата розміщення: 15.08.2017
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами