in stock

Бізнес-план організації перепелиної ферми

Загальна характеристика
Дата підготовки: Листопад 2017 року
Кількість сторінок: 63 сторінок, у тому числі 24 таблиць і 27 рисунків (проект підготовлений російською мовою)
Спосіб оплати: безготівковий / готівковий розрахунок, 100% передоплата
Спосіб отримання: в електронному вигляді в форматі Word + фінансова модель у програмному середовищі Excel 
13999 грн.
Концепція проекту:

Метою реалізації проекту є організація перепелиної ферми, а також всієї інфраструктури, необхідної для виробництва і подальшої реалізації таких продуктів, як перепелині яйця, перепелине м’ясо, а також перепелячий послід. 
Територіальне розташування ферми – Черкаська область (проект не прив’язаний до конкретного місця). Для організації перепелиної ферми передбачається оренда виробничої будівлі площею 540 кв. м. 
 
У рамках розробки проекту був проаналізований ринок перепелів України, що дозволило виявити найбільших гравців галузі перепільництва, визначити ємність і потенціал ринку. Сучасний етап розвитку перепільництва в Україні почався вже в кінці 1990-х рр., хоча наразі ці птахи залишаються досить рідкісними і нетрадиційними у фермерських господарствах. 
Основними причинами зростаючого попиту на перепелів і розвитку відповідного бізнесу стали: 
• простота утримання та годівлі перепелів; 
• високі смакові якості м’яса і перепелиних яєць порівняно з курячими; 
• тривалий термін придатності перепелиних яєць порівняно з курячими; 
• невеликий інвестиційний поріг і малий період окупності проекту. 
Головною рушійною силою розвитку галузі перепільництва повинна стати активна рекламна кампанія з розвитку культури споживання цієї продукції. Але не всі підприємства можуть дозволити собі великі рекламні бюджети, що істотно затягує процес підвищення інформованості суспільства в цьому питанні. 
Перепелиний бізнес характеризується високим рівнем рентабельності (близько 10–15%). 
Перепелині ферми спеціалізуються на вирощуванні птиці яйценосних і м’ясних порід. До першої групи належать такі породи, як мармурові, британські чорні, білі англійські, смокінгові, японські. М’ясні породи – це фараони, американські бройлерні. 
 
Концепція цього проекту передбачає створення перепелиної ферми на 10 000 голів перепелів, а саме, 8 000 голів перепілок-несучок і 2 000 голів перепелів-самців. 
 
Бізнес-план містить детальний опис обладнання та його вартість. На вітчизняному ринку постачальників устаткування для птахівництва як функціонують українські компанії-виробники, так і представлені російські, німецькі, голландські, італійські виробники. Пропонується здійснення проекту із застосуванням обладнання українських виробників. 
 
Номенклатура продукції за проектом: 
• Перепелині яйця. 
• Перепелине м’ясо. 
• Перепелиний послід. 
 
Бізнес-план також охоплює докладний опис процесу функціонування перепелиної ферми, характеристику устаткування, опис ветеринарно-профілактичних вимог і процес отримання необхідних дозвільних документів.
 
Проект містить економічні розрахунки необхідних інвестицій, операційних витрат і прогнозних доходів при створенні та експлуатації перепелиної ферми. У ході розробки бізнес-плану проведено розрахунок прибутковості проекту, терміну окупності вкладених коштів, інших показників рентабельності та інвестиційної привабливості. 
 
Більш детальна інформація про зміст проекту приведена нижче. 
 

Зміст:

1. РЕЗЮМЕ ПРОЕКТУ
2. ОПИС ПРОЕКТУ
3. ХАРАКТЕРИСТИКА ЦІЛЬОВОГО РИНКУ
3.1. Обсяги та динаміка ринку
3.2. Ціновий зріз
3.3. Конкурентне середовище
4. ВИРОБНИЧИЙ ПЛАН
4.1. Місцезнаходження об'єкта реалізації проекту
4.2. Опис виробничого процесу
4.3. Характеристика продукції / послуг
5. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ПЛАН
5.1. Мережевий графік реалізації проекту
5.2. Необхідний персонал і кадрова політика по проекту
5.3. Нормативно-правове забезпечення проекту
6. МАРКЕТИНГОВИЙ ПЛАН
7. ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПЛАН
7.1. План фінансування проекту
7.2. Необхідне обладнання та інші активи за проектом
8. ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ПРОЕКТУ
8.1. Вихідні дані для розрахунків, їх аргументація
8.2. Прогноз продажів за проектом
8.3. Формування прибутку за проектом
8.4. Прогноз руху грошових потоків за проектом
8.5. Розрахунок точки беззбитковості за проектом
9. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОЕКТУ
9.1. Аналіз прибутковості проекту
9.2. Показники інвестиційної привабливості та рентабельності проекту
10. АНАЛІЗ РИЗИКІВ
10.1. Аналіз ризиків проекту
10.2. Стратегія зниження ризиків
10.3. SWOT-аналіз
11. ВИСНОВКИ 
 

Додатки:

 

Перелік таблиць:

Таблиця 1. Стан тваринництва за категоріями господарств
Таблиця 2. Баланс попиту та пропозиції м'яса птиці в Україні, тис. т.
Таблиця 3. Прогнозні параметри розвитку світової торгівлі м'ясом птиці на 2015-2021 рр., тис.тонн (в живій вазі)
Таблиця 4. Показники роботи найбільших гравців галузі перепеловодства в 2012-2013 рр.
Таблиця 5. Режими інкубації перепелів
Таблиця 6. Напрями інвестування
Таблиця 7. Штатний розклад по проекту
Таблиця 8. Показники безпеки
Таблиця 9. Допустимі рівні токсичних елементів, антибіотиків і пестицидів в м'ясі птахів
Таблиця 10. Графік реалізації та фінансування проекту
Таблиця 11. Опис комплексного обладнання для утримання перепелів
Таблиця 12. Загальні параметри по проекту
Таблиця 13. Параметри виробництва і реалізації продукції
Таблиця 14. Оподаткування за проектом
Таблиця 15. Ціни реалізації.
Таблиця 16. Витрати на електрику і водопостачання
Таблиця 17. Схема доходів по Проекту
Таблиця 18. Формування прибутку по Проекту
Таблиця 19. Формування прибутку по Проекту
Таблиця 20. Операційні витрати за проектом
Таблиця 21. Беззбитковий річний обсяг виробництва
Таблиця 22. Мінімальна ціна реалізації продукції, 2-4 рік, EUR / шт. без НДС
Таблиця 23. Запас фінансової міцності, 2-4 рік
Таблиця 24. Показники ефективності
 

Перелік графіків і діаграм:

Малюнок 1. Динаміка поголів'я перепелів в Україні в 2009-2017 * рр.
Малюнок 2. Виробництво м'яса перепелів (т) в окремих країнах
Малюнок 3. Динаміка виробництва перепелиних яєць в Україні в 2009-2017рр., млн. шт.
Малюнок 4. Рівень рентабельності сільгосппродукції на сільгосппідприємствах України
Малюнок 5. Структура ринку перепелиній продукції в грошовому вираженні в
Малюнок 6. Потенціал перепелиній галузі
Малюнок 7. Структура витрат на утримання перепелів в Україні
Малюнок 8. Структура гравців галузі перепеловодства в розрізі їх розмірів в кількісному вираженні, %
Малюнок 9. Структура виробництва перепелиній продукції в розрізі розмірів перепелиних ферм в 2013-2014 рр.
Малюнок 10. Місцезнаходження об'єкта за проектом
Малюнок 11. Графік фінансування проекту
Малюнок 12. Бункерна (мобільна) система кормораздачи
Малюнок 13. Система підготовки води
Малюнок 14. Клітинне устаткування
Малюнок 15. Шарнірні колісні пари мобільних кормороздавачів
Малюнок 16. Машина для забою перепелів
Малюнок 17. Брудер для курчат
Малюнок 18. Інкубатор PLATINUM PRO -1000 на 2800 перепелиних
Малюнок 19. План реалізації перепелиних яєць.
Малюнок 20. План реалізації перепелиного м'яса.
Малюнок 21. План реалізації перепелиного посліду.
Малюнок 22. Розподіл доходів по Проекту
Малюнок 23. Структура операційних витрат підприємства
Малюнок 24. Щорічні показники прибутковості проекту.
Малюнок 25Общіе показники прибутковості проекту.
Малюнок 26. Внутрішня ставка прибутковості проекту
Малюнок 27. Дисконтований період окупності проекту

Вас може зацікавити