Ринок готельно-ресторанного бізнесу (HoReCa) в Україні: тут будь-які гості в радість
6418

Ринок готельно-ресторанного бізнесу (HoReCa) в Україні: тут будь-які гості в радість

Ринок HoReCa в Україні аналізувався компанією Pro-Consulting за період до 2020 року. Маркетингове дослідження ринку дозволило визначити його основні параметри і структуру, виявити найбільш істотні фактори впливу і вивчити тенденції розвитку. Готовий аналіз ринку HoReCa в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ринок HoReCa в Україні розвивається під впливом таких чинників, як:

  • зовнішній і внутрішній туризм;
  • динаміка і напрямок зміни доходів населення;
  • споживчі настрої по відношенню до харчування поза домом.

Також прочитайте статтю про ринок кафе-кондитерських Києва

Моніторинг ринку HoReCa в Україні свідчить про те, що найбільша кількість закладів громадського харчування зосереджена в Києві - більше 1600 точок продажів без обліку пересувних кав'ярень і дрібних лотків. Загальне ж число кафе і ресторанів в Україні в останні роки було досить стабільним, і тільки в 2018 році намітилася тенденція до зростання.

Можливо, вам буде цікаво почитати про ринок доставки суші в Лос-Анджелесі

Аналіз ринку HoReCa в Україні показує, що головним гальмом його розвитку є слабка державна підтримка туристичної галузі, яка не сприяє появі достатнього обсягу якісної інфраструктури гостинності. Тому, незважаючи на деяке зростання в'їзного туризму, головними споживачами ринку HoReCa в Україні є самі українці завдяки збільшенню подорожей всередині країни і ділової активності бізнесу. У західних і південних регіонах України ринок HoReCa орієнтований на рекреаційну сферу, а в містах-мільйонерах основним напрямком відповідного бізнесу є задоволення запитів корпоративних відрядних.

Можливо, вас зацікавить аналітичний матеріал про бізнес-план створення кафе здорового харчування

Про нереалізований потенціал ринку HoReCa в Україні свідчить значне відставання за відносною кількістю посадочних місць в закладах громадського харчування Києва від інших європейських столиць. Так, у нас одне місце припадає на 30 жителів, а в Європі - в середньому на 8.

Про інших показники ринку HoReCa і прогнози його подальшого розвитку читайте в матеріалах готового маркетингового дослідження ринку HoReCa в Україні, яке можна придбати в нашому онлайн магазині.

Якщо у вас є ще пара хвилин, почитайте про результати аналізу ринку громадського харчування (HoReCa, кейтеринг, а також харчування на АЗС)

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами