Мелемо тільки те, що треба: підготовлений бізнес-план створення борошномельного підприємства в Україні
3214

Мелемо тільки те, що треба: підготовлений бізнес-план створення борошномельного підприємства в Україні

В останні роки аграрії України регулярно б'ють свої ж рекорди по валовому збору зернових. Значення цих культур для економіки країни важко перебільшити - це і забезпечення продовольчої безпеки, і доходи від експорту. Не менш важливим, ніж вирощування, є переробка зерна на борошно і крупи. Без цього не спечеш хліб, кондитерські вироби, не зробиш багато інших продуктів харчування, та й на експорт борошно продавати вигідніше, ніж зерно. Недарма в минулі часи мірошники були найбільш шанованими і заможними членами суспільства.

Можливо, вас зацікавить матеріал про бізнес-ідеї виробництва нішевих зернових

В сучасній Україні обсяг виробництва борошна знаходиться в проміжку 1,5-2 млн тонн на рік. Причому, незважаючи на стратегічне значення цієї галузі для держави, якість продукції борошномельних комбінатів залишає бажати кращого. Застаріле обладнання і технології є причиною постійного зростання собівартості борошна при погіршенні його якісних характеристик.

За оцінкою аналітиків Pro-Consulting, ситуація, що склалася сприятлива для виведення на ринок високотехнологічного борошномельного підприємства, яке буде мати значну конкурентну перевагу за рахунок оптимізованої собівартості продукції і низької відходності виробництва. Реалізація проекту не потребує великих часових затрат оскільки бізнес-план борошномельного підприємства продуктивністю 60 тонн/добу вже підготовлений.

Також рекомендуємо ознайомитися з матеріалом про бізнес-план вирощування та первинної переробки льону

Згідно з проектом, виробничий комплекс складається з млина площею 240 м2, складу - 100м2 і офісу - 50 м2. Основною статтею витрат інвестиційних коштів є закупівля обладнання - на неї піде 76% грошей. Решта - будівельні роботи, придбання транспорту, інші витрати - зажадають 8%, 7% і 9% від загального обсягу фінансування відповідно.

За розрахунками, виконаних в рамках бізнес-плану борошномельного підприємства, за 28 робочих дня воно зможе випускати:

  • борошно вищого ґатунку - 1 092 тони;
  • борошно 1-го сорту - 218,4 тони;
  • пшеничні висівки - 336 тон.

Доходи борошномельного підприємства будуть формуватися за рахунок продажу своєї продукції на внутрішній ринок і на експорт в паритетному співвідношенні.

 Якщо ви плануєте відкривати бізнес в агро, або розширювати його, почитайте про те, що таке бізнес-план

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами