in stock

Аналіз ринку макаронних виробів України. 2018 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2018 року
Кількість сторінок: 38, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 33
Таблиць: 11
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська
13400 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Макаронні вироби – один з найпопулярніших та зручних продуктів для українців. Макарони відрізняються відносною енергетичною цінністю та можливістю споживання з будь-яким іншим продуктом у якості гарніру. Легко та швидко готуються та зручно зберігаються у сухому вигляді. Також макаронні вироби відповідають головному критерію споживачів «ціна-якість» продукту, а тому завжди користуються попитом серед населення. Споживання макаронних виробів в Україні в середньому складає 1,8 кг на рік на одну особу, а в продуктовому кошику (затвердженому Постановою КМУ № 780 від 11.10.2016р.) кількість спожитих на рік макаронних виробів повинна складати не менше 4 кг на одну особу. У Європі вказаний показник становить понад 12 кг макаронних виробів на рік, що в шість разів перевищує вітчизняні норми.
Основними факторами, що впливають на ринок є: залежність від сировини – в основному від борошна. Починаючи з 2016 року і до 2-го кварталу 2018 року, ціни на борошно виросли на 24,3%. Найбільше зростання цін відбулось в 1 кварталі 2017 року – 8,8%. Це підтверджує фактор сезонності – найбільше ціни на макарони зростають навесні, коли запаси круп і картоплі знижуються.

 

Динаміка середніх цін на ринку борошна пшеничного в Україні за 2016 - 6 міс. 2018 рр., грн./кг

Джерело: Державна служба статистики України; оцінка Pro-Consulting

Проте частка вітчизняного виробництва займає більшу частину ринку (в 2017 році частка імпортної макаронної продукції становила 35% ємності ринку). Це пов’язано із відносно більшою вартістю імпортної макаронної продукції. У вартість іноземної продукції, окрім логістичних витрат входить вартість імпортного мита (мито на імпорт макаронної продукції із вмістом яєць становить 20%, без вмісту яєць – 15%). Необхідно також зазначити, що для країн ЄС митна ставка дорівнює 0%. Експорт макаронних виробів з України у грошовому виразі показує тенденцію до зростання.
Протягом досліджуваного періоду обсяги імпорту макаронної продукції значно зросли (особливо в 2017 році – (+34%) у натуральному виразі). Найбільші обсяги імпортної продукції надійшли з Італії, Польщі та Туреччини. Основна маса імпортної продукції – це макаронні вироби середнього і преміум-класу – якість і вартість яких є вищою за українську продукцію. Наразі попит на імпортну макаронну продукцію зростає, оскільки покращується макроекономічна ситуація в країні та умови імпорту виробів сприяють зниженню ціни продукту (відміна ввізного мита для виробників з країн ЄС). Також підвищенню попиту сприяє популяризація італійської та азіатської кухні, де основним делікатесом є паста та лапша.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку макаронних виробів (без начинки) в Україні
1.1. АНАЛІЗ ТЕНДЕНЦІЙ РОЗВИТКУ РИНКУ В 2016 - 6 МІС. 2018 ГГ. (ТЕНДЕНЦІЇ, ПРОБЛЕМИ, ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА РИНОК)
1.2 ЗАГАЛЬНІ ПОКАЗНИКИ РИНКУ, РОЗРАХУНОК МІСТКОСТІ РИНКУ (ВИРОБНИЦТВО + ІМПОРТ - ЕКСПОРТ) В 2016 – 6 МІС. 2018 РР. В НАТУРАЛЬНОМУ (ТОНИ) ТА ГРОШОВОМУ ВИРАЗІ (ГРН.) - ОЦІНОЧНО
1.3 СЕГМЕНТАЦІЯ ТА СТРУКТУРУВАННЯ РИНКУ В 2016 – 6 МІС. 2018 РР.
ДОЛІ МАКАРОННИХ ВИРОБІВ ЗА ВИДАМИ: З ВМІСТОМ ЯЄЦЬ ТА БЕЗ ВМІСТУ ЯЄЦЬ;
ЗА ПОХОДЖЕННЯМ; ДОЛЯ ІМПОРТНОГО І ВІТЧИЗНЯНОГО ТОВАРУ
2. Динаміка виробництва на ринку макаронних виробів без начинки в 2016 – 6 міс. 2018 рр.
2.1 ДИНАМІКА ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ В НАТУРАЛЬНОМУ ВИРАЗІ (ТИС.ТОН)
2.2 ДИНАМІКА ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ В ГРОШОВОМУ ВИРАЗІ (ГРН.) - ОЦІНОЧНО
3. Основні оператори ринку макаронних виробів (без начинки) в Україні
3.1 ОСНОВНІ ОПЕРАТОРИ РИНКУ (ВИРОБНИКИ), ЇХ ОПИС, КОНТАКТИ І ТМ, ПІД ЯКИМИ РЕАЛІЗОВУЮТЬ СВОЮ ПРОДУКЦІЮ
3.2 СЕГМЕНТАЦІЯ ТА СТРУКТУРУВАННЯ ОСНОВНИХ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ (ЗА СЕГМЕНТАМИ, РЕГІОНАЛЬНО)
3.3 ДОЛІ ОСНОВНИХ ВИРОБНИКІВ НА РИНКУ
4. Зовнішня торгівля на ринку макаронних виробів без начинки в Україні в 2016 – 6 міс. 2018 рр.
4.1 ЕКСПОРТ ПРОДУКЦІЇ В 2016 – 6 МІС. 2018 РР.
4.2 ІМПОРТ ПРОДУКЦІЇ В 2016 – 6 МІС. 2018 РР.:
ОБ’ЄМ В НАТУРАЛЬНОМУ І ГРОШОВОМУ ВИРАЗІ
5. Ціна та ціноутворення на ринку макаронних виробів без начинки в Україні
5.1 ПОТОЧНІ СЕРЕДНІ ЦІНИ ВИРОБНИКІВ У РОЗРІЗІ ВИДІВ МАКАРОННИХ ВИРОБІВ – НА ПОТОЧНИЙ МОМЕНТ
5.2 ОПИС ФАКТОРІВ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ФОРМУВАННЯ ЦІНИ
6. Споживання продукції на ринку макаронних виробів в Україні
6.1 РЕЙТИНГ ТОП-10 ТОРГІВЕЛЬНИХ МАРОК МАКАРОННИХ ВИРОБІВ (ВЕРМІШЕЛЬ, СПАГЕТІ) І ВЕРМІШЕЛІ ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ – ЗА ДАНИМИ З ВІДКРИТИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ
6.2. ВПОДОБАННЯ СПОЖИВАЧІВ ВІДНОСНО ПРОДУКЦІЇ, ФАКТОРИ ВИБОРУ МАКАРОННИХ ВИРОБІВ
7. Можливі канали збуту продукції на ринку макаронних виробів (перелік та опис основних каналів, без інформації про компанії)
8. Висновки і прогнозні показники ємності ринку в 2018-2020 рр.
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1 SWOT-АНАЛІЗ РИНКОВОГО НАПРЯМУ
9.2 РИЗИКИ ТА БАР’ЄРИ ВИХОДУ НА РИНОК

Перелік таблиць:

1. Групи макаронних виробів, залежно від сорту борошна та пшениці
2. Ємність ринку макаронних виробів в Україні за 2016 – 6 міс. 2018 рр., у натуральному виразі, тис.тон
3. Ємність ринку макаронних виробів в Україні за 2016 – 6 міс. 2018 рр., у грошовому виразі, млн грн
4. Сегментація найбільших виробників макаронної продукції за видами
5. Сегментація найбільших виробників макаронної продукції за видами
6. Регіональна сегментація виробництва макаронних виробів в Україні за 2016-2017 роки (у розрізі областей), %
7. Основні компанії-експортери за обсягами експорту за 2016 - 6 міс. 2018 рр., у натуральних показниках (тис.тон) та їх долі в структурі експорту, %
8. Роздрібні поточні ціни на популярні ТМ макаронних виробів за видами, грн/кг
9. Основні критерії вибору макаронних виробів при купівлі, станом на 2016 р.
10. SWOT- аналіз ринкового напряму
11. Ризики та бар’єри виходу на ринок

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка середніх цін на ринку борошна пшеничного в Україні за 2016 - 6 міс. 2018 рр., грн/кг
2. Темпи приросту на пшеничне борошно в Україні за 2016 - 2 кв. 2018 рр., %
3. Елементи операційних витрат на підприємстві за 2017 рік, %
4. Долі макаронних виробів за видами (із вмістом яєць, без вмісту яєць) в 2016-6 міс. 2018 рр., %
5. Долі вітчизняної та імпортної продукції на ринку макаронних виробів в Україні за 2016 – 6 міс. 2018 рр. у натуральному виразі, %
6. Динаміка виробництва продукції на ринку макаронних виробів в Україні за 2016 – 6 міс. 2018 рр. у натуральному виразі, тис. тон
7. Динаміка виробництва продукції на ринку макаронних виробів в Україні за 2016 – 6 міс. 2018 рр., млн грн.
8. Частка найбільших виробників макаронних виробів в Україні за 2016 р., %
9. Частка найбільших виробників макаронних виробів в Україні за 2017 р., %
10. Частка найбільших виробників макаронних виробів в Україні за 6 міс. 2017 р., %
11. Частка найбільших виробників макаронних виробів в Україні за 6 міс. 2018 р., %
12. Експорт макаронних виробів з України за період 2016 – 6 міс. 2018 рр. у натуральних показниках, тис. тон
13. Експорт макаронних виробів з України за період 2016 – 6 міс. 2018 рр. у грошових показниках, млн грн.
14. Експорт макаронних виробів з України за видами за 2016 – 6 міс. 2018 рр. у натуральному виразі, %
15. Експорт макаронних виробів з України за способом приготування за 2016 – 6 міс. 2018 рр. у натуральному виразі, %
16. Середньозважені експортні ціни на макаронні вироби за 2016 – 6 міс. 2018 рр., грн/кг
17. ТОП-10 країн за обсягами експорту макаронних виробів з України за 2016-6 міс. 2018 рр. в натуральних показниках, %
18. Компанії-отримувачі макаронів з України за 2016 – 6 міс. 2018 рр. у натуральних показниках, %
19. Імпорт макаронних виробів за 2016 – 6 міс. 2018 р. у натуральному виразі, тис. т
20. Імпорт макаронних виробів за 2016 – 6 міс. 2018 р. у грошовому виразі, млн грн.
21. Географія імпорту макаронних виробів без вмісту яєць за 2016 – 6 міс. 2018 рр., у натуральних показниках, %
22. Географія імпорту макаронних виробів із вмістом яєць за 2016 – 6 міс. 2018 рр., у натуральних показниках, %
23. Середні ціни виробників на ринку макаронних виробів України за 2016 – 6 міс. 2018 р., грн/кг
24. Динаміка середніх квартальних цін виробників на внутрішньому ринку макаронних виробів за 2016 – 6 міс. 2018 р., грн/кг
25. Динаміка середньозважених експортних цін на макаронні вироби за 2016 – 6 міс. 2018 р., грн/кг
26. Динаміка середньозважених імпортних цін на макаронні вироби за 2016 – 6 міс. 2018 р., грн/кг
27. Найпопулярніші торгові марки серед макаронних виробів для споживачів станом на 2016 р.
28. Найпопулярніші торгові марки серед макаронних виробів швидкого приготування станом на 2016 р.
29. Сегментація макаронних виробів за видами станом на 2017 р., %
30. Способи реалізації макаронних виробів серед споживачів за 2017 рік, %
31. Канали збуту макаронних виробів, %
32. Канали збуту макаронних виробів
33. Прогноз розвитку ринку макаронних виробів в Україні в 2018-2020 рр. в натуральному виразі, тис.тон

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами