in stock

Аналіз світового ринку глютену і продуктів переробки пшениці. 2019 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Лютий 2019 року
Кількість сторінок: 24, Arial, 1 интервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 14
Таблиць: 17
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: русский
14300 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting провела дослідження світового ринку глютену і продуктів переробки пшениці. У дослідженні розглядається виробництво і зовнішня торгівля глютеном розрізі країн. Також розглядається виробництво таких продуктів переробки пшениці, як крохмаль, глюкоза і глюкозно-фруктозні сиропи, лізин, лимонна кислота. Додатково досліджується перспектива виробництва таких продуктів в Україні.

Глютен, або клейковина - це нерозчинний у воді білок, що міститься в зернах злакових рослин (пшениця, жито, овес, ячмінь та ін.). Глютен найчастіше використовують в харчовій промисловості. Найпоширеніший вид глютену - це пшеничний (суха пшенична клейковина, СПК). Пшеничний глютен набирає популярність на ринку харчової промисловості, особливо з урахуванням порівняно невисокою частки якісного продовольчого зерна.

Глютен служить одним з критеріїв оцінки якості борошна в хлібопекарській промисловості та найчастіше використовується в цій сфері. У борошномельної промисловості широко використовуються поліпшувачі борошна, а глютен - найпоширеніший з них.

Для ринку пшеничного глютену основними визначальними факторами є:

  1. Попит з боку харчової промисловості - хлібопекарської, м'ясопереробної і т.д. що в свою чергу залежить від
  • кількості населення,
  • добробуту населення основних регіонів споживання (рівень попиту),
  • економічної ситуації в регіонах-виробниках (рентабельність виробництва)
  1. Розширення сфер споживання глютену - нові харчові продукти, такі як снеки, фруктові і горіхові батончики, сухі сніданки, нові види напівфабрикатів, замінників м'яса
  2. Виробництво пшениці, що залежить від
  • погодних умов,
  • динаміки посівних площ,
  • програм підтримки аграріїв
  1. Виробництво в крахмало-патоковій галузі, оскільки глютен є «побічним» продуктом виробництва крохмалю
  2. Тренди харчування, особливо - тренд безглютенового харчування

Існує захворювання, при якому організм не може засвоювати глютен, - целіакія, або глютенова ентеропатія. Вагомим фактором впливу на ринок глютену є громадська думка окремих груп людей про його шкідливості для організму. За безглютенову дієту виступають лідери думок - відомі люди, до яких прислухається споживча аудиторія. Вважається, що обмеження споживання деяких продуктів допоможуть позбутися від проблем з травленням, здуттям живота. На цій хвилі розвивається виробництво звичних продуктів з низьким вмістом глютену або без нього. Так, ринок безглютенового хліба в 2015 році становив 1 млрд. доларів США і займав майже третину всієї безглютенової продукції. Попит на такі товари майже повністю забезпечується розвиненими країнами Північної Америки та Західної Європи.

Зерно забезпечує ресурсами круп’яну, борошномельну, макаронну та інші промисловості. Виходячи з цього, основними продуктами переробки пшениці є крупи (булгур, кускус та ін.), борошно, хлібобулочні вироби, кондитерські вироби, макарони, комбікорм.

Друга група продуктів переробки пшениці складається з крохмалю і його похідних:

  • Крохмаль
  • Клейковина (глютен)
  • Глюкоза
  • Глюкозно-фруктозні сиропи
  • Патока
  • Лізин
  • Лимонна кислота
  • Висівки
  • Клітковина

Найширша сфера застосування - у крохмалю. Він використовується в харчовій, целюлозно-паперової, фармацевтичної, текстильної та інших галузях. Лимонна кислота також знаходить застосування не тільки як харчовий інгредієнт, але і в хімічній промисловості, наприклад, при виробництві пральних порошків. Глютен, глюкоза, глюкозно-фруктозні сиропи, патока затребувані в різних сегментах харчової промисловості, а лізин - в тваринництві.

Україна ввозить великий перелік продуктів переробки зерна, оскільки внутрішнє виробництво більшості з них практично відсутнє. Місцеве виробництво може стати протидією залежності від імпортної продукції.

Перевагою України для розміщення заводу з переробки зерна є наявність основного ресурсу - пшениці. Завдяки її фізичній і економічній доступності, можна виробляти найрізноманітніші продукти.

 

Виробництво пшениці в Україні знаходиться на рівні 25-26 млн. тонн на рік. За прогнозами Міністерства економічного розвитку і торгівлі, виробництво зернових культур в найближчі три роки зросте на 2%.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку глютену в світі
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2014-2018 рр. (Тенденції і тренди, проблеми, включаючи попит на безглютенові продукти, як один з факторів впливу на ринок глютену)
1.2. Оцінка світового споживання глютену в 2014-2018 рр. в розрізі найбільших країн-споживачів на підставі даних по виробництву в натуральному і грошовому вираженні:
• Оцінка виробництва глютену в світі в 2014-2018 рр. в розрізі найбільших країн виробників в натуральному і грошовому вираженні
• Оцінка імпорту та експорту глютену в світі в 2014-2018 рр. в розрізі найбільших країн імпортерів і експортерів в натуральному і грошовому вираженні
2. Продукти переробки з зерна пшениці:
2.1. Перелік основних існуючих продуктів переробки пшениці в світі (перелік загальних існуючих груп) і загальносвітове виробництво і споживання цих продуктів в динаміці з 2014-2018 рр. в розрізі сегментів - оцінка в натуральному і грошовому вираженні (тонни / кг і дол. США)
2.2. Виділення ТОП-5 основних продуктів переробки пшениці на підставі даних по споживанню в світі і перелік основних способів виробництва даних продуктів. Перелік необхідного обладнання для їх виробництва, сировини і середньої вартості даного обладнання в Україні, а також середні закупівельні ціни на сировину
2.3. Орієнтовний розрахунок інвестицій на виробництво ТОП-5 продуктів переробки пшениці і рентабельність даного бізнесу на підставі публічних даних
3. Висновки і прогнози на найближчі 5 років:
3.1. Прогноз споживання в світі на ринку глютену до 2023 рр. з урахуванням факторів впливу на ринок. Прогнози споживання ТОП-5 продуктів переробки пшениці в світі до 2023 рр. з урахуванням факторів впливу на ринки
3.2. Висновки щодо продукції, яка є затребуваною в світі і рентабельності в Україні на виробництво - незалежне економічне обґрунтування

Перелік таблиць:

1. Виробництво пшениці в розрізі найбільших регіонів-виробників за 2015-2018 маркетингові рр., в натуральному вираженні, млн тонн
2. Виробництво пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-виробників в 2014-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
3. Виробництво пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-виробників в 2014-2018 рр., в грошовому вираженні, млн дол. США
4. Вартість пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-виробників в 2014-2018 рр., дол. США / тонна
5. Динаміка експорту пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-експортерів в 2014-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
6. Динаміка експорту пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-експортерів в 2014-2018 рр., в грошовому вираженні, млн дол. США
7. Вартість пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-експортерів в 2014-2018 рр., дол. США / тонна
8. Динаміка імпорту пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-імпортерів в 2014-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
9. Динаміка імпорту пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-імпортерів в 2014-2018 рр., в грошовому вираженні, млн дол. США
10. Вартість пшеничного глютену в розрізі найбільших країн-імпортерів в 2014-2018 рр., дол. США / тонна
11. Споживання пшеничного глютену в США в 2014-2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. тонн, млн дол. США
12. Динаміка виробництва продуктів переробки пшениці в світі в 2014-2018 рр., в натуральному вираженні, млн тонн
13. Динаміка виробництва продуктів переробки пшениці в світі в 2014-2018 рр., в грошовому вираженні, млрд дол. США
14. Перелік і опис основних продуктів переробки пшениці і способів їх виробництва
15. Перелік необхідної сировини і середні закупівельні ціни на нього в Україні
16. Перелік необхідного обладнання для виробництва, середня вартість даного обладнання в Україні
17. Динаміка імпорту продуктів переробки пшениці в Україні в 2014-2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. тонн і тис. дол. США

Перелік графіків і діаграм:

1. Сегментація споживання глютену в світі, в грошовому вираженні,%
2. Споживча аудиторія безглютенової продукції
3. Країни з найбільшим рівнем споживання безглютенової продукції в світі, євро на душу населення
4. Динаміка експорту та імпорту пшеничного глютену в світі в 2014-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
5. Фази формування проекту
6. Структура виробництва пшениці в Україні в 2018 році по областях,%
7. Орієнтовна структура несировинних виробничих витрат,%
8. Прогноз споживання пшеничного глютену в 2019-2023 рр., в грошовому вираженні, млрд дол.
9. Прогноз споживання пшеничного крохмалю в 2019-2023 рр., в грошовому вираженні, млрд дол.
10. Прогноз споживання лізину в 2019-2023 рр., в грошовому вираженні, млрд дол.
11. Прогноз споживання лимонної кислоти в 2019-2023 рр., в грошовому вираженні, млрд дол.
12. Прогноз споживання глюкози і ГФС, в грошовому вираженні, млрд дол.
13. Динаміка виробництва пшениці в Україні в 2014-2018 рр. і прогноз на 2019-2023 рр., в натуральному вираженні, млн тонн
14. Структура імпорту продуктів переробки пшениці в світі в 2017 р., в натуральному і грошовому вираженні,%

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами