Бізнес-план вирощування та первинної переробки льону: крок уперед з опорою на минуле

Бізнес-план підприємства з вирощування та первинної переробки льону складений компанією Pro Capital Investment після вивчення ринку продукції з льону-довгунця на внутрішньому і міжнародному рівні, результати якого дозволили зробити висновок про високу інвестиційну привабливість даного напрямку бізнесу. Бізнес-план вирощування та первинної переробки льону-довгунця з усіма розрахунками доступний для придбання на нашому сайті в розділі готових бізнес-планів.

Всі готові бізнес-плани дивитися тут

Незважаючи на розвиток хімічної промисловості, завдяки якій вдається створювати нові матеріали з заданими властивостями, людина все ж ще на змогла перевершити в цій області природу. Тому в побуті так цінуються натуральні тканини, які найбільш екологічно дружні нашому організму. Промисли з вирощування та переробки бавовни, конопель, льону-довгунця, що налічують не одну сотню років історії, і не думають відмирати, а навпаки - розвиваються на новому рівні. З'являються більш врожайні культури рослин, вдосконалюються технології обробки волокон.

Читати про бізнес-ідею вирощування конопель

Україна, як країна, на території якої здавна вирощувався і перероблявся льон-довгунець, може отримувати свою вагому частку доходу від світового тренду на натуралізацію життя. У нас все ще збереглася наукова база в сфері вдосконалення луб'яних культур і заводи по переробці льоноволокна, а значить цілком можливо створити місток між ними. Так народилася ідея розробки бізнес-план вирощування та первинної переробки льону-довгунця на території України. Оскільки в останні роки площі під льоном в нашій країні зменшувалися, то ця ніша вже достатньо звільнилася для успішного виведення на ринок нового сучасного господарства, озброєного передовою технікою та технологіями.

Проектом передбачено організувати вирощування льону-довгунця на площі 100 га і подальше перетворення його трести в довге та коротке волокно, придатне для відправки на українські та зарубіжні заводи на подальшу переробку.

Загальна вартість проекту становить $ 437,2 тис., з яких 38% піде на закупівлю техніки, 16% - на проведення будівельних робіт, 15% - на посівну кампанію. Решта буде витрачено на поповнення оборотних коштів, адміністративні та інші витрати.

Відповідно до фінансової моделі, розробленої в рамках бізнес-плану підприємства з вирощування та первинної переробки льону, рентабельність продажів його продукції складе 25,3%. Це дозволить отримувати більше 25 центів з кожного долара доходу, в результаті чого всі вкладені в проект кошти окупляться протягом двох з половиною років (31 місяць) з урахуванням дисконту.

Складання бізнес-плану за стандартами UNIDO

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: