Літнє меню в будь-який час року: розроблений проект створення нового тепличного господарства
2948

Літнє меню в будь-який час року: розроблений проект створення нового тепличного господарства

Овочі та зелень складають важливу частину нашого раціону. Сучасний споживач все більше звикає до того, що ці дари полів стають доступні йому не тільки в сезон, а в будь-який час року. Задовольнити цей постійно зростаючий попит покликані тепличні комплекси.

В Україні господарства, які вирощують агрокультури в закритому грунті, проходять своєрідний еволюційний відбір. Ті, на яких застосовуються застарілі технології, які не забезпечують необхідну продуктивність, закриваються. Замість них з'являються нові сучасні підприємства. Так, в 2016 році в Україні побудовано 8 га сучасних теплиць, що використовують високопродуктивні методи виробництва з Голландії. У тому ж році 6 га площ теплиць старого типу змушені були припинити роботу через свою ринкової неефективності.

Вирощування овочів у закритому грунті має у вітчизняній економіці великі перспективи. На сьогоднішній день, за даними аграрного міністерства, українська теплична продукція забезпечує всього 20% внутрішнього ринку, в пік сезону - до 50%, інші овочі закуповуються за кордоном. За прогнозами, обсяги споживання тепличних культур в нашому країни в наступні п'ять років виростуть в 3-5 разів.

У теплицях на території нашої країни традиційно найбільше вирощується огірків і помідорів, які складають 50% і 44% ринку відповідно. Менша увага приділяється салатів, різної зелені і іншим культурам (6% ринку).

Нове тепличне господарство, проект якого розроблений в компанії Pro-Consulting, буде виробляти на 3 га своїх площ зелень, а саме петрушку, кріп, салат латук, кінзу і базилік. Ще 3 га виділяються під томати та огірки.

Реалізація проекту потребує вкладення грошей в сумі € 5,37 млн. Основна їх частина (82,4%) призначена для облаштування теплиць, а 10,8% буде витрачено на обладнання та матеріали, що застосовуються в технології вирощування овочів і зелені.

Найбільший дохід майбутньому підприємству принесе виробництво кропу (21,3%), на другому місці за прибутковістю - огірки (21,1%), на третьому - помідори (18,3%). Детальна структура доходів зображена на діаграмі.

Загальний річний обсяг продажів створюваного тепличного господарства складе € 4,8 млн. Їх рентабельність буде на рівні 35,1%, що означає більше 35 центів чистого прибутку в кожному євро доходу.

Поточні параметри ринку культур закритого грунту і перспективи його розвитку дозволять новому підприємству не тільки швидко зайняти на ньому свою нішу, а й отримати фундамент для подальшого розвитку.

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами