Глобальний маїсовий бум: за результатами аналізу ринку переробки кукурудзи у світі
4814

Глобальний маїсовий бум: за результатами аналізу ринку переробки кукурудзи у світі

Кукурудза є найбільш врожайною і універсальної злакової культурою в світі. Вона містить всі необхідні для харчування живих організмів речовини - білки, мінерали, вуглеводи і близько 5% цінних жирів. Саме тому кукурудза так популярна у сільгоспвиробників двох провідних країн світу - США і Китаю. У 2018 році американські аграрії зібрали 370 млн тонн, а китайські 257 млн ​​тонн кукурудзи. На третьому місці опинилася Бразилія з урожаєм в 81 млн тонн, а Україна зайняла по кукурудзі шосту позицію, зібравши в минулому році 28 млн тонн.

Аналіз світового ринку переробки кукурудзи, проведений консалтинговою компанією Pro-Consulting, показує, що більше половини вирощеної в світі кукурудзи (56,7% в 2018 році) використовується для виготовлення кормів для сільськогосподарських тварин, 12,7% пішло на випуск їжі, а решту - для виробництва інших продуктів переробки кукурудзи.

На переробці кукурудзи задіяні солідні виробничі потужності по всьому світу. Так, в ЄС в цій сфері працюють 80 великих підприємств в 21 країнах, в США таких заводів лише 21, але за потужністю кожен з них в середньому у вісім разів більший європейського, також американські переробні підприємства виграють у конкурентоспроможності за рахунок більш дешевих енергоносіїв і сировини - генно-модифікованої кукурудзи. Основними продуктами переробки кукурудзи є борошно, крохмаль, сироп, масло і глютен.

В каталозі готових проектів доступний до покупки готовий аналіз ринку цукрових буряків, кукурудзи, пшениці та їх відходів в Україні

Кукурудзяне борошно застосовується для виготовлення багатьох продуктів харчування, таких як хлібобулочні вироби, всілякі закуски, чіпси та інше. Відмінною особливістю кукурудзяної муки є те, що її потрібно використовувати протягом чотирьох місяців з моменту виробництва, інакше рослинні жири, які в ній містяться, прогіркнуть. Лідером по випуску борошна з кукурудзи є Китай з часткою в 70% в азіатському регіоні, в якому борошно роблять не тільки на промислових підприємствах, а й у звичайних домогосподарствах.

Ще в Китаї розвинене виробництво кукурудзяного крохмалю. У 2017 році його випущено в цій країні 29,2 млн тонн. Крохмаль - це універсальний продукт, який входить до складу багатьох видів продукції хлібопекарської, кондитерської та інших галузей харчової промисловості. Ще крохмаль використовують при виробництві паперу, причому, на ці цілі йде близько 60% всього виробленого в світі крохмалю.

Якщо ваше підприємство пов'язане з агро, у нас ви знайдете готове дослідження ринку в сфері АПК та с

Кукурудзяний сироп, насичений солодкою фруктозою, дуже популярний в США. Він використовується в якості підсолоджувача замість цукру. В інших країнах світу цей продукт не такий затребуваний, але останнім часом американські виробники активно просувають його на міжнародний ринок. Зокрема, почалися великі поставки кукурудзяного сиропу в Мексику. Масовій появі сиропу в Європі перешкоджає невизначеність з його впливом на організм людини і традиції використання цукру.

Кукурудзяна олія також застосовується в різних виробничих сферах. Крім виготовлення продуктів харчування, її використовують при виробництві біодизеля, мила, фарби, текстилю, фармацевтичних препаратів та іншого. Жорсткість норм до автомобільних двигунів за викидами сполук вуглецю стимулює попит на біодизель, на який йде все більше кукурудзи.

Pro-Consulting на замовлення зробить дослідження вашого ринку - для цього просто зв'яжіться з нами

Кукурудзяний глютен традиційно додається в корми для худоби і птиці. Останнім часом сфера його застосування стала розширитися і на годування водних тварин. Крім того, вивчається досвід по використанню кукурудзяно-глютенового борошна в якості гербіциду на полях, оскільки помічено, що вона пригнічує ріст бур'янів, але поки що в цих цілях задіюється менше 1% виробленого в світі глютену.

За результатами аналізу світового ринку переробки кукурудзи можна зробити висновок про те, що попит на цю сільськогосподарську культуру і продукти її переробки зростатиме і надалі, завдяки розширенню сфер їх використання. США і Китай залишаться найбільшими виробниками кукурудзи, незважаючи на поступовий перехід останнього на більше вирощування пшениці. До 2021 року загальна площа посівів кукурудзи в світі перевищить показник 2000 року більше ніж в два рази.

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами