Найменшим – найкраще: розроблений бізнес-план організації приватного дитячого садка у Києві

Майбутнє будь-якого суспільства - в дітях. Від того, як ми їх виховаємо, який фундамент ми закладемо для їх подальшого розвитку, залежить доля нашої країни в цілому і кожного її жителя зокрема. Сьогодні ми часто чуємо про те, що Україна вимирає. Народжуваність набагато менше смертності, та ще й багато хто виїжджає в пошуках кращого життя. Це твердження дійсно справедливе для всієї України, але тільки не для столиці і найбільших мегаполісів - вони є осередками ділової та соціальної активності, і населення їх, навпаки, зростає. А якщо збільшується населення, то зростає навантаження на міську інфраструктуру, і це повною мірою відноситься до мережі дитячих дошкільних установ.

Наприклад, в першій половині 2019 року в Україні народилося близько 126,7 тис. нових громадян, з них приблизно 13,4 тис. або 11% припало на Київ.

Згодом діти підростуть, і батьки почнуть шукати для них гарний дитячий садок. Комусь здається, що в столиці це не важко, але це тільки тим, хто не стикався з подібною проблемою наживо. Дійсно, в Києві налічується понад 630 дошкільних установ на 95,5 тис. місць.

Якщо вам цікава дана тема, рекомендуємо ознайомитися з аналітичним оглядом по ринку приватних шкіл в м.Києві

Але справа в тому, що цього мало. Уже сьогодні столичні дитячі садки виховують майже 110 тис. малюків, тобто не вистачає місць для нормального розміщення 15 тис. дітей. І це без урахування диференціації установ за якістю послуг, що надаються, адже батьки хочуть для дітей найкращого, а не всі садки в змозі надати бажаний рівень затишку і навчання підростаючому поколінню. Тому створення приватного дитячого садка в Києві як ніколи актуально і своєчасно, що підтверджують і висновки маркетингового дослідження, проведеного консалтинговою компанією Pro-Consulting.

З нами ви можете скласти бізнес-план по стандартам UNIDO для створення свого бізнесу

На підставі аналізу ринку дошкільної освіти в столиці України, нашими аналітиками розроблений бізнес-план організації приватного дитячого садка в Києві. Він включатиме дві групи: ясла для малюків до 3-х років (10 дітей) і група дітей 3-6 років (20 осіб). Проектом передбачено проведення як групових (логіка, англійська мова, музика та інші), так і індивідуальних (психолог, логопед) занять. Для організації харчування буде обрана найкраща в місті компанія, що надає кейтерингові послуги дошкільним навчальним закладам.

Для реалізації даного проекту буде потрібно 47,15 тис. доларів США, з яких 32% піде на ремонтні роботи, 26% - на придбання меблів, 19% - на оренду приміщення, інше - на поповнення оборотних коштів та інші витрати.

Згідно з розрахунками, проведеними в процесі розробки бізнес-плану організації приватного дитячого садка, вкладені в його створення кошти окупляться протягом трьох з половиною років (39,2 місяці) з урахуванням фактору дисконту.

Також вам буде цікаво ознайомитися з аналітичним оглядом ринку онлайн освіти в Україні

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: