Ринок напівфабрикатів в Україні: прогнози
1915

Ринок напівфабрикатів в Україні: прогнози

Аналіз ринку напівфабрикатів в Україні проведено компанією Pro-Consulting у березні 2023 року. Маркетингове дослідження охоплює період 2019-2022 років та такі види продукції:

  • м'ясні напівфабрикати (котлети, нагети, стріпси, тефтелі, бургери тощо) - з усіх видів м'яса;
  • м'ясні напівфабрикати в тісті, крім пельменів та вареників (млинці, зрази, бендерики, чебуреки тощо);
  • молочні заморожені напівфабрикати (творожники, млинці із кисломолочним сиром, запіканка).

Звіт містить інформацію про:

  • загальні показники ринку напівфабрикатів в Україні з розрахунком ємності у тимчасовій динаміці;
  • сегментацію даної сфери бізнесу за видами та походженням продукції;
  • діяльність найбільших операторів та рівні конкуренції;
  • виробництво та зовнішні постачання товарів ринку напівфабрикатів в Україні;
  • фактори та політику ціноутворення;
  • споживчі тренди на ринку напівфабрикатів в Україні;
  • інвестиційну привабливість даного напряму бізнесу.

Готовий аналіз ринку напівфабрикатів в Україні можна придбати на сайті компанії.

Моніторинг ринку напівфабрикатів в Україні дозволив структурувати його за видами продукції, що досліджуються. Найбільша частка – 65% – посідають пельмені, вареники та його аналоги; заморожені м'ясні напівфабрикати складають 19% від загального обсягу ринку; млинці, чебуреки, бандерики тощо займають 12%; сирні продукти – 4%. Якщо ви плануєте замовляти аналітику ринку за власним технічним завданням, попередньо ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку.

Дослідження ринку напівфабрикатів в Україні дозволило виявити деякі особливості, характерні для цієї сфери бізнесу:

  • високий рівень конкуренції між операторами;
  • переважання продукції українського походження, що має конкурентну перевагу перед імпортною за ціною.

У нас є ще один звіт по ринку: аналіз ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні – з його структурою ви можете ознайомитись за цим посиланням. Понад 2000 готових аналізів ринків України є в каталозі готових проектів.

Споживчий аналіз ринку напівфабрикатів в Україні показав вплив ідей правильного харчування, що поширюються в соціумі. Під впливом фактору тренду здорового способу життя вітчизняні споживачі:

  • стали звертати підвищену увагу на склад напівфабрикатів, що пропонуються, віддаючи перевагу виробам без паніровки, з мінімальним вмістом борошна;
  • цільного шматка м'яса, а не фаршу;
  • скорочують споживання м'ясних напівфабрикатів;
  • більше купують сирні вироби, такі як сирники та запіканки;
  • можливо, вам буде цікаво подивитися структуру готового аналізу ринку вегетаріанських продуктів в Україні.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії виробництво на ринку напівфабрикатів в Україні знизилося через зупинку та втрату підприємств у зонах бойових дій та на окупованих територіях.

За результатами аналізу ринку напівфабрикатів в Україні було сформовано гіпотези його подальшого розвитку на період до 2025 року. Головними факторами, що впливають на ситуацію, стануть:

  • динаміка реальних доходів населення;
  • споживчі тренди у сфері громадського харчування – популярність фастфудів та їжі поза домом в цілому;
  • стан ринку м'яса в Україні – структура, якість та вартість сировини, що пропонується;
  • наявність необхідної інфраструктури холодної логістики – спеціально обладнаних складів та транспорту;
  • розвиток технологій переробки м'яса та доступність їх в Україні. Також ми маємо готовий аналіз ринку м'яса в Україні.

Згідно зі складеним прогнозом, ринок напівфабрикатів в Україні в середньостроковій перспективі зростатиме із середнім темпом 4,5% на рік, але повністю відновитися до довоєнного стану до 2025 року не зможе. Багато залежатиме від стану споживчої аудиторії – кількості населення та його купівельної спроможності. У разі тривалого впливу кризових факторів, що супроводжується зниженням доходів споживачів, структура ринку напівфабрикатів в Україні зміщуватиметься з боку збільшення часток дешевшої продукції – з курятини та з меншим вмістом сиру. Якщо ви ще не подивилися структуру готового аналізу ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні, статтю про яку читаєте, перейдіть сюди.

Найдокладнішу інформацію про розглянуту сферу бізнесу, її поточний та прогнозний стан, рівень інвестиційної привабливості, наявні ризики та бар'єри можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку напівфабрикатів в Україні, розміщеного у магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Джерело: Pro-Consulting

Читати також: Ринок яєць вільного вигулу в Україні

Підписуйтесь на наш Telegram, щоб бути в курсі аналітичних новин ринків України та світу.

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами