in stock

Аналіз показників ринку м'яса і м'ясопереробки України. 2019 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Травень 2019 року
Кількість сторінок: 38, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 37
Таблиць: 15
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: Російська
10000 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку м'яса і м'ясопереробки в Україні. В ході дослідження були проаналізовані основні показники розвитку тваринництва в Україні, зокрема динаміка поголів'я сільськогосподарських тварин. Проаналізовано динаміку виробництва м'яса в розрізі сегментів: свинина, яловичина, баранина, курятина, індичка і продуктів м'ясопереробки, зокрема ковбасних виробів і м'ясних копченостей, консервів і паштетів, м'ясних напівфабрикатів. Також в аналізі розглянуто виробництво в сегментах молока і сиру. Охарактеризовано основних операторів ринку в розрізі сегментів, а також проаналізовано особливості продуктового рітейлу і споживання продуктів харчування в Україні.

У галузі тваринництва України в останні роки спостерігається скорочення поголів'я тварин. Низький платоспроможний попит в Україні, тривалість періоду окупності, підвищення собівартості тваринницького виробництва, хвороби тварин (епідемія АЧС), експортні можливості - все це впливає на розмір сировинної бази для виробників м'ясних продуктів, відповідно, на структуру їх випуску і собівартість.

Одним з факторів, який вплинув на скорочення поголів'я, було фізичне скорочення території країни, викликане бойовими діями і анексією Кримського півострова. Наслідки цих подій привели до знелюднення власних будинків і господарств, скорочення кількості пасовищ і продовольчих запасів в цілому. Додатковим фактором стало також зростання витрат на утримання тварин - кормів, спеціальних щеплень, вітамінів і добавок.

Однак зростання спостерігається в сегменті птиці. У 2018 році почалося поступове збільшення поголів'я птиці, що свідчить про поступове відновлення галузі птахівництва після перенесеної кризи. За результатами 2018 року було зафіксовано зростання чисельності поголів'я птиці як у секторі промислового виробництва, так і в домогосподарствах.

У структурі м'ясного виробництва в Україні найбільшу частку займає курятина. Невисока купівельна спроможність українців у останні роки стала причиною переорієнтації більшої частини покупців на м'ясо птиці. Попит на яловичину на внутрішньому ринку впав, і вітчизняні власники великої рогатої худоби вважають за краще зосередитися на випуску молока. Незважаючи на загальну тенденцію скорочення частки виробництва яловичини в Україні, в 2018 році спостерігалося зростання обсягів виробництва на 4,3%.

Падіння показників ринку свинини пов'язано з тим, що українські аграрії вважають свинарство невигідним - на вирощування однієї тварини потрібно кілька років, а прибуток ледве покриває витрати. Дефіцит вітчизняного м'яса покривається імпортом. Драйвером для розвитку виробництва української яловичини в умовах низького внутрішнього попиту є знаходження нових і розширення існуючих каналів її експорту.

Детальний зміст:

1. Основні показники розвитку тваринництва в Україні
1.1. Поголів'я худоби (ВРХ (за винятком молочних), Свині, Вівці)
1.2. Поголів'я птиці (кури (за винятком несучок), індики)
2. Показники виробництва сировини для виробництва молочних і м'ясних продуктів
2.1. Динаміка виробництва м'яса
2.1.1. Яловичина (динаміка в 2017-2018 і частки найбільших компаній)
2.1.2. Свинина (динаміка в 2017-2018 і частки найбільших компаній)
2.1.3. Баранина (динаміка в 2017-2018 і частки найбільших компаній)
2.1.4. М'ясо птиці (курятина і індичка) (динаміка в 2017-2018 і частки найбільших компаній)
2.1.5. Категорії «Ковбаси і копченості» (в цілому) і «Продукти м'ясопереробки (заморожені, консервовані, паштети та ін.)» (Динаміка в 2017-2018 і частки найбільших компаній)
2.2. Динаміка збору молока. Оцінка якісної структури збору молока
2.3. Аналіз виробництва молока (динаміка в 2017-2018 і частки найбільших компаній)
3. Динаміка виробництва сиру (динаміка виробництва за товарними групами і ТОП-10 виробників по кожному напрямку)
4. Основні оператори ринку (назва, регіон, сайт, види продукції, перелік ТМ, обсяг виробництва)
4.1. Список провідних торгових марок в сегментах
5. Аналіз сегмента рітейлу. ТОП-15 торгових мереж, які продають продукти харчування
6. Споживання. Реальний дохід на душу населення. Оцінка частки витрат на продукти харчування в цілому
7. Виставки, присвячені продуктам харчування. Перелік, дати, короткий опис
8. Список галузевих видань по м'ясу, продуктів харчування, журналам для інвесторів (друковані)

Перелік таблиць:

1. Динаміка виробництва сиру в Україні в 2017-2018 рр., тис. тон
2. Основні оператори ринку яловичини в Україні в 2018 р.
3. Основні оператори ринку свинини в Україні в 2018 р.
4. Основні оператори ринку баранини в Україні в 2018 р.
5. Основні оператори ринку курятини в Україні в 2018 р.
6. Основні оператори ринку індички в Україні в 2018 р.
7. Основні оператори ринку ковбас і копченостей в Україні в 2018 р.
8. Основні оператори ринку продуктів м'ясопереробки (заморожені, консервовані, паштети та ін.) в Україні в 2018 р.
9. Основні оператори ринку молока в Україні в 2018 р.
10. Основні оператори ринку сиру в Україні в 2018 р.
11. Основні торгові марки в сегментах
12. ТОП-15 торгових мереж, які продають продукти харчування в Україні
13. Споживання продуктів харчування в домогосподарствах (в перерахунку в первинний продукт) в середньому за місяць в розрахунку на одну людину в 2017-2018 р.*, %
14. Виставки, присвячені продуктам харчування в Україні в 2019 р.
15. Список галузевих видань стосовно м'яса, продуктів харчування, журналів для інвесторів

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка поголів'я ВРХ (за винятком корів) в Україні в 2015-2018 рр., (на кінець року, тис. голів)
2. Динаміка поголів'я корів в Україні в 2015-2018 рр., (на кінець року, тис. голів)
3. Динаміка поголів'я свиней в Україні в 2015-2018 рр., (на кінець року, тис. голів)
4. Динаміка поголів'я овець в Україні в 2015-2018 рр., (на кінець року, тис. голів)
5. Динаміка поголів'я курей (крім несучок) в Україні в 2015-2018 рр., (на кінець року, тис. голів)
6. Динаміка поголів'я індиків в Україні в 2015-2018 рр., (на кінець року, тис. голів)
7. Динаміка виробництва яловичини в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
8. Частки основних виробників яловичини в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, %
9. Динаміка виробництва свинини в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
10. Частки основних виробників свинини в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, %
11. Динаміка виробництва баранини в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
12. Частки основних виробників баранини в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному значенні, %
13. Динаміка виробництва курятини в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
14. Частки основних виробників курятини в Україні в 2018 рр. в натуральному значенні, %
15. Динаміка виробництва індички в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
16. Частки основних виробників індички в Україні в 2018 рр. в натуральному значенні, %
17. Динаміка виробництва ковбас та копченостей в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
18. Частки основних виробників ковбас і копченостей в Україні в 2018 рр. в натуральному значенні, %
19. Динаміка виробництва продуктів м'ясопереробки (заморожених, консервованих, паштетів та ін.) в Україні в 2017 - 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
20. Частки основних виробників продуктів м'ясопереробки (заморожених, консервованих, паштетів та ін.) в Україні в 2018 рр. в натуральному вираженні, %
21. Динаміка збору молока в Україні в 2017-2018 рр., тис. тон
22. Середній річний надій молока від однієї корови в Україні в 2017-2018 рр., кг
23. Структура збору молока в Україні в залежності від категорії господарства в 2017-2018 рр., %
24. Збір молока в розрізі областей України в 2018 році, %
25. Динаміка виробництва молока в Україні в 2017-2018 рр., тис. тон
26. Частки основних виробників молока в Україні в натуральному вираженні за 2017 рік, %
27. Динаміка виробництва сиру в Україні в 2017-2018 рр., тис. тон
28. Структура виробництва сирів в Україні за 2018 рік, %
29. Структура виробництва сичужних сирів в Україні в 2018 році, в натуральному вираженні, %
30. Частки основних виробників сиру в Україні в 2018 рр. в натуральному вираженні, %
31. ТОП-5 продуктових рітейлерів за кількістю відкриттів в 2018 році, магазинів
32. Регіони України, в яких відкривалися нові продуктові магазини в 2018 р, %
33. Динаміка наявного доходу на душу населення в Україні в 2017 - 2018 рр., тис. грн/чол.
34. Динаміка зміни реальних доходів населення України в 2014 - 2018 рр., %
35. Структура витрат населення України в 2018 р *, %
36. Структура споживання основних продуктів харчування на душу населення в 2018 р * в натуральному вираженні (кг), %
37. Структура грошових витрат на продукти харчування в Україні в 2018 р., %

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами