in stock

Аналіз ринку заморожених напівфабрикатів в Україні. 2019 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Грудень 2019 року
Кількість сторінок: 50, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 39
Таблиць: 17
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
11600 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведено аналіз ринку заморожених напівфабрикатів. В основі - заморожені м'ясні напівфабрикати, які включають пельмені, вареники та млинці з м'ясом, а також рибні напівфабрикати - рибні палички, нагетси, риба в паніровці.
В ході дослідження охарактеризували тенденції розвитку ринку в Україні, розрахували ємність, проаналізували діяльність основних виробників, оцінили показники зовнішньої торгівлі, географію експорту та імпорту, основних контрагентів, розрахували оптимістичний і песимістичний прогноз розвитку та розробили рекомендації для подальшого розвитку. Також було проаналізовано цінову ситуацію на ринку. Окреме місце займає аналіз споживачів, їх вподобань.
В останні роки ринок заморожених напівфабрикатів неухильно розвивається. Промисловий спосіб заморожування у великих обсягах вважається найбільш ефективним, оскільки забезпечує моментальну, шокову заморозку при дуже низькій температурі, а значить може зберегти максимум корисних речовин продукту.
Серед основних тенденцій, які впливають на ринок – урбанізаційні процеси, популяризація харчування поза домом, зростання доходів населення, збільшення частки працевлаштуваних жінок.
Якщо аналізувати обсяги виробництва по квартально, то можна відзначити, що пік припадає на 3 та 4 квартали (виходячи з тенденції 2018 року). Зниження виробництва в 2 кв. 2019 р пояснюється падінням попиту на заморожені напівфабрикати в літній період. У 3 кв. оператори ринку виробили на 18,2% більше, ніж у 2 кв. і на 9% більше, ніж в 1 кв. 2019 р.
Український ринок більш ніж на 98% представлений вітчизняною продукцією. Більш ніж 95% займають м'ясні напівфабрикати - споживачі охоче купують заморожені вареники, пельмені, млинці та інші м'ясні напівфабрикати. Рибні напівфабрикати закуповуються в набагато меншій кількості. Їх частка в структурі ринку в середньому становить 4 - 5%.

Не дивлячись на високий попит на напівфабрикати в Україні, галузь потребує активних змін. Головним завданням для виробників стане не тільки поліпшення якості продукції, а й поширення продукції серед різних цінових сегментів.

Так, населення з низькою і середньою зарплатою не може дозволити собі якісну продукцію, що містить високий відсоток використання натуральної сировини без різних добавок. Саме тому близько 25% цих людей вважають за краще не купувати дешеву неякісну продукцію і відмовляються від вживання напівфабрикатів. Ця ситуація на пряму впливає на показники продажів кожного підприємства.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку заморожених напівфабрикатів (м'ясних та рибних) в Україні за 9 міс. 2019 р.
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку заморожених напівфабрикатів (м'ясних та рибних): опис ринку, тренди, проблеми та фактори впливу на розвиток ринку
1.2 Розрахунок ємності ринку заморожених напівфабрикатів (м'ясних та рибних) в Україні протягом перших 3 кв. 2019 року - оціночно в натуральному вираженні
1.3. Сегментація і структурування ринку
1.4. Сировинна база на ринку заморожених напівфабрикатів (тренди, проблеми та фактори розвитку)
2. Виробництво та динаміка реалізації на ринку заморожених напівфабрикатів (м'ясних та рибних) в Україні - оцінка
2.1. Динаміка виробництва продукції в натуральному вираженні за 9 міс. 2019 р.
2.2. Динаміка виробництва продукції в грошовому вираженні за 9 міс. 2019 р. - оцінка за середніми цінами виробників
3. Основні оператори ринку заморожених напівфабрикатів (м'ясних та рибних) в Україні
3.1. Перелік основних операторів ринку і їх опис (виробники): перелік; контакти; асортимент продукції, ТМ
3.2. Структурування операторів (за сегментами, товарними групами, спеціалізацією, регіонально)
3.3. Частки ринку основних операторів ринку - на підставі фінансових результатів діяльності підприємств в 2018 р.
3.4. Ступінь конкуренції і ризики на ринку заморожених напівфабрикатів
4. Зовнішня торгівля на ринку заморожених напівфабрикатів (м'ясних та рибних) в Україні
4.1. Експорт (обсяги експорту в натуральному і грошовому вимірі, структура за видами напівфабрикатів, експортні ціни; географія поставок по країнах, компанії експортери і їх частки) - поквартальна динаміка
4.2. Імпорт (обсяги імпорту в натуральному і грошовому вимірі, структура за видами напівфабрикатів, імпортні ціни; географія поставок по країнах, компанії-імпортери, частки ТМ) - поквартальна динаміка
5. Ціна і ціноутворення на ринку заморожених напівфабрикатів (м'ясних та рибних) в Україні
5.1. Поточні середні роздрібні ціни на ринку за видами напівфабрикатів - за запитом в компанії або на підставі публічних даних. Динаміка цін
5.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни
6. Споживачі і їх переваги (включаючи онлайн) - оцінка
6.1. Переваги споживачів щодо товару, портрет споживача - аналіз споживання за сегментами В2В і В2С (кабінетне дослідження), аналіз запитів по торговим маркам (кількість, видача конкурентів)
6.2. Структурування та сегментація споживання - оцінка
7. Канали збуту продукції (опис і структура продажів по каналах; переваги і недоліки каналів продажів)
8. Висновки на підставі проведеного дослідження
8.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку
8.3. Рекомендації з розвитку на ринку

Перелік таблиць:

1. Динаміка виробництва на сировини в натуральному вираженні в Україні в 2016-2018 рр., тонн
2. Основні оператори ринку заморожених напівфабрикатів в Україні
3. Структурування виробників ринку заморожених напівфабрикатів України за сегментами
4. Структурування виробників ринку заморожених напівфабрикатів України за товарними групами
5. Структурування основних операторів ринку заморожених напівфабрикатів за спеціалізацією
6. Структурування виробників ринку заморожених напівфабрикатів за регіонами розташування основних виробничих потужностей
7. Частки підприємств з виробництва заморожених напівфабрикатів в Україні в 2018 р., в грошовому вираженні,%
8. Частки підприємств з виробництва заморожених напівфабрикатів в Україні в 2018 р., в натуральному вираженні,%
9. Торгові марки рибних напівфабрикатів, які імпортувалися в Україну в 1-3 кв. 2019 р.
10. Середні поточні ціни лінійних роздрібних на досліджувані види заморожених напівфабрикатів, грн/кг
11. Середньомісячна кількість запитів з різних видів заморожених напівфабрикатів в січні-жовтні 2019 р.
12. Середньомісячна кількість запитів різних видів заморожених напівфабрикатів по торговим маркам в січні-жовтні 2019 р.
13. Структурування каналів збуту заморожених напівфабрикатів (прямі / непрямі)
14. Переваги і недоліки реалізації заморожених напівфабрикатів через торгові мережі
15. Переваги і недоліки реалізації заморожених напівфабрикатів в ресторани швидкого харчування
16. Переваги і недоліки експорту заморожених напівфабрикатів
17. Переваги і недоліки реалізації заморожених напівфабрикатів через власні магазини

Перелік графіків і діаграм:

1. Кількість суб'єктів господарювання, які займаються постачанням страв і напоїв в Україні в 2014-2017 рр., од.
2. Місткість ринку заморожених напівфабрикатів в Україні в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні, тис. тонн
3. Структурування ринку заморожених напівфабрикатів в Україні в 1-3 кв. 2019 р. за походженням продукції, в натуральному вираженні,%
4. Структурування ринку заморожених напівфабрикатів в Україні за видами продукції в 1-3 кв. 2019 р., в натуральному вираженні,%
5. Структурування м'ясних напівфабрикатів за типами продукції в 1-3 кв. 2019 р. в Україні, в натуральному вираженні,%
6. Структурування рибних напівфабрикатів за видами
7. Динаміка поголів'я продуктивних домашніх тварин в Україні в 2010-2018 р., на початок року, млн голів
8. Динаміка виробництва заморожених напівфабрикатів в Україні в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні, тис. т.
9. Динаміка виробництва заморожених напівфабрикатів в Україні в 1-3 кв. 2019 р., у грошовому вираженні, млн грн
10. Структурування товарних груп напівфабрикатів, за кількістю основних операторів, які займаються їх виробництвом
11. Регіональна структура основних операторів ринку заморожених напівфабрикатів в Україні за розташуванням потужностей операторів,%
12. Частки основних операторів ринку заморожених напівфабрикатів в Україні в 2018 р., в грошовому вираженні,%
13. Частки підприємств з виробництва заморожених напівфабрикатів в Україні в 2018 р., в натуральному вираженні,%
14. Експорт заморожених рибних напівфабрикатів з України в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні, тонн
15. Експорт заморожених рибних напівфабрикатів з України в 1-3 кв. 2019 р., у грошовому вираженні, тис. дол.
16. Структура експорту рибних заморожених напівфабрикатів з України за видами продукції в 1-3 кв. 2019 р.
17. Динаміка експортних цін на заморожені рибні напівфабрикати українського виробництва протягом січня-червня 2019 р., дол./т.
18. Експорт заморожених м'ясних напівфабрикатів з України в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні, тонн
19. Експорт заморожених м'ясних напівфабрикатів з України в 1-3 кв. 2019 г., у грошовому вираженні, млн дол. США
20. Структура експорту м'ясних заморожених продуктів за видами напівфабрикатів в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні,%
21. Експортні ціни на українські заморожені м'ясні напівфабрикати, дол./кг
22. Географія експорту заморожених м'ясних напівфабрикатів з України в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні,%
23. Основні компанії- експортери заморожених м'ясних напівфабрикатів в 1-2 кв. 2019 р. в натуральному вираженні,%
24. Імпорт заморожених рибних напівфабрикатів в Україну в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні, тис. т.
25. Імпорт заморожених рибних напівфабрикатів в Україну в 1-3 кв. 2019 р., у грошовому вираженні, млн дол. США
26. Структура імпорту продукції в Україну за видами заморожених рибних напівфабрикатів в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні,%
27. Динаміка імпортних цін на заморожені рибні напівфабрикати, $/кг
28. Географія поставок заморожених рибних напівфабрикатів в Україну в 1-3 кв. 2019 р. країнам, в натуральному вираженні,%
29. Географія поставок заморожених рибних напівфабрикатів в Україну в 1-3 кв. 2019 року в розрізі компаній-постачальників, в натуральному вираженні,%
30. Імпорт заморожених м'ясних напівфабрикатів в Україну в 1-3 кв. 2019 р. в натуральному вираженні, тис. т.
31. Імпорт заморожених м'ясних напівфабрикатів в Україну в 1-3 кв. 2019 р., у грошовому вираженні, тис. дол. США
32. Структура імпорту за видами заморожених м'ясних напівфабрикатів
33. Динаміка імпортних цін на заморожені м'ясні напівфабрикати, $/кг
34. Рейтинг заморожених напівфабрикатів (пельменів, вареників, котлет) серед споживачів в Україні за 2019 р.
35. Частота споживання заморожених напівфабрикатів українцями,%
36. Частка споживачів готових напівфабрикатів залежно від вікових категорій
37. Структура збуту заморожених напівфабрикатів за каналами продажів, в натуральному вираженні,%
38. Прогнозні показники ринку заморожених напівфабрикатів в 2019-2021 рр. в Україні, в натуральних показниках, тис. тонн
39. Варіанти прогнозу розвитку ринку заморожених напівфабрикатів в 2019-2022 рр. в Україні, в натуральних показниках, тис. тонн

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами