Аналіз ринку кексів, мафінів і пирогів тривалого зберігання в Україні: споживач вітає нові смаки
4606

Аналіз ринку кексів, мафінів і пирогів тривалого зберігання в Україні: споживач вітає нові смаки

Компанією Pro-Consulting проведено аналіз ринку кексів, мафінів і пирогів тривалого зберігання в Україні. В результаті були визначені поточні обсяги виробництва і експорту даної продукції, зроблені прогнози щодо перспектив подальшого розвитку ринку. Дане дослідження та інші готові аналізи ринків доступні на сайті компанії Pro-Consulting.

Купити огляд здорових хлібобулочних виробів в Україні. 2019 рік

Борошняні кондитерські вироби продовжують користуватися популярністю як в Україні, так і за кордоном. Широкий асортимент такої продукції дозволяє задовольнити будь-які, навіть найвибагливіші, смаки ласунів. Інша справа, що наздогнати ці смаки під силу тільки невеликим пекарням, які мають можливість швидко змінювати рецептуру випікання і переходити на інші її види. Найбільш великим підприємствам важче відступати від налагодженої роками технології і, як наслідок, вони програють конкурентну боротьбу за нових споживачів тільки в такому вузькому сегменті, продовжуючи бути сильними гравцями на масовому ринку. В результаті, загальний обсяг виробництва кексів, мафінів і пирогів тривалого зберігання в Україні в останні роки зменшується.

Купити готовий ринок ХБІ в Україні. 2019 рік

Кекси, мафіни і пироги тривалого зберігання мають досить високий експортний потенціал. Справа в тому, що низька вологість борошняних виробів сприяє тривалим термінам їх зберігання, чим забезпечується можливість транспортування на великі відстані. Згідно з аналізом ринку кексів, мафінів і пирогів тривалого зберігання, структура експорту цих продуктів з нашої країни останнім часом істотно змінилася. У минулому році частка кексів і капкейків зросла до 64,1%, що на 28,5% більше, ніж було в 2017-му. Кекси значно потіснили в поставках за кордон пироги, частка яких скоротилася на 30% - до 29,8%. Відносний обсяг експорту мафінів майже не змінився, збільшившись всього на 1,5%.

Дослідження ринку показало, що в просуванні кондитерських виробів тривалого зберігання важливу роль відіграє упаковка. Виробник, який приділяє більшу увагу дизайну і позитивному інформаційному наповненню упаковки, отримує на даному ринку додаткову перевагу. Останнім часом також намітився тренд на застосування більш дружніх до екосистеми пакувальних матеріалів.

Готовий бізнес-план міні-пекарні

За результатами аналізу ринку кексів, мафінів і пирогів тривалого зберігання в Україні можна зробити висновок про те, що цей ринок не сприймає консерватизму. Тому успішні його учасники намагаються урізноманітнити асортимент і представлення своєї продукції, в той час як менш гнучкі підприємства змушені скорочувати виробництво. Дана тенденція продовжиться і в середньостроковій перспективі.

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами