Аналіз ринку системної інтеграції технологічних рішень для HoReCa в Україні: зростання вже помітне
3577

Аналіз ринку системної інтеграції технологічних рішень для HoReCa в Україні: зростання вже помітне

Компанією Pro-Consulting проведено аналіз ринку системної інтеграції технологічних рішень для ресторанно-готельної сфери (HoReCa) в Україні. В результаті проведеної роботи були виявлені фактори, що на нього впливають, дано прогноз розвитку на середньострокову перспективу.

Попит на обладнання для кафе, ресторанів і готелів залежить від динаміки зміни кількості цих закладів в Україні. Ринок HoReCa, в свою чергу, дуже залежить від рівня купівельної спроможності населення країни, а також потоків в'їзного та внутрішнього туризму. Так, кількість закладів харчування поза домом, яка залишалась на одному рівні протягом 2015-2017 років, почала активно збільшуватися, починаючи з минулого року.

Особливо динамічно ресторанний ринок розвивається в Києві. У той же час, до насичення йому ще далеко, оскільки кількість посадочних місць в розрахунку на жителів у нас ще дуже відстає від середньоєвропейського показника. Так, в столиці України одне місце в закладі громадського харчування припадає на 30 осіб, а в європейських столицях - на 8 жителів. Звідси можна зробити висновок про значний потенціал для розвитку в Україні сегмента кафе і ресторанів, і, відповідно, про гарні перспективи для учасників ринку системної інтеграції технологічних рішень для подібних закладів.

Читати про ринок харчування поза домом

Розвиток готельної галузі України відбувається відповідно до напрямів туристичних потоків в країні. Тому основними регіонами зростання є столиця і міста-мільйонники, рекреаційні західні і південні області України. Фактор внутрішнього туризму поки що більш вагомий в порівнянні з в'їзним, але останнім часом спостерігається значна активізація інтересу до України з боку іноземців. Про це свідчить, наприклад, зростання пасажиропотоків столичних аеропортів в першому кварталі 2019 року: «Бориспіль» - + 15,2%, «Київ» - + 44,3%. Разом з тим, в готельному секторі ситуація із забезпеченістю номерами в розрахунку на кількість жителів схожа на описану вище ситуацію з посадочними місцями в кафе і ресторанах. У столиці на тисячу киян припадає лише 3,5 номера, і це нижче за середньоєвропейський показник приблизно в два рази.

Читати про бізнес-план міні-готелю

З урахуванням результатів аналізу ринку системної інтеграції технологічних рішень для HoReCа, а також маркетингових досліджень ресторанного і готельного ринків, можна прогнозувати зростання кількості закладів даного сектора в середньостроковій перспективі, а значить - збільшення попиту на обладнання та технологічні рішення для них.

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами