Дата підготовки: | Вересень 2019 року |
Кількість сторінок: | 58 Arial, 1 интервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 11 |
Таблиць: | 10 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Готелі вже давно перестали являти собою звичайну будівлю для тимчасового розміщення постояльців. На даний момент сучасні готелі надають комплексні послуги для постояльців, перелік таких послуг перш за все залежить від рівня готелю. В Україні найбільш статусні і дорогі готелі представлені в великих містах, Київ, Одеса, Львів, Дніпро. Безперечно, Київ лідирує в даному списку, готельний ринок столиці представлений всілякими готелями, різних розмірів і цінових діапазонів. Одним з ключових особливостей столичного готельного ринку, на відміну від інших міст, є слабке вплив сезонного попиту на готельні номери, на відміну від курортних регіонів України.
Другим об'єктом дослідження в даному досліджень виступають сегмент ресторанів і закладів громадського харчування. Хоч даний напрямок і є частиною сегмента HoReCa, все ж є деякі відмінності. Одним з ключових відмінностей даних сегментів є рівень інвестицій, що в підсумку визначає кількість обладнання для закладів. Простими словами, для функціонування невеликого сучасного готелю на 50 номерів, необхідно набагато ширший перелік такого устаткування на відміну від закладів громадського харчування.
Системна інтеграція технологічних рішень представлена широким переліком всілякого обладнання як для постояльців, так і для працівників готелів. Система технологічних рішень включає наступне обладнання:
• Глобальні мережі. Такі, як системи кондиціонування, опалення і вентиляції. Відеоспостереження, системи управлінням готелем, конференц-зв'язку, охоронні системи. Такі системи часто розроблятися і встановлюють під конкретну будівлю, і вимоги замовників.
• Середнє і дрібне обладнання. До цієї групи можна віднести: електрочайники, IP телефонію, інтернет, телевізори, обладнання для перегляду телеканалів, фен, сейф, прасувальні системи, кавомашини.
• Професійне обладнання. До частини професійного обладнання належать обладнання, яким користуються самі працівники готелю. До таких видів обладнання можна віднести: професійну техніку для кухні, бару, ресторану, акустичні системи, електронне обладнання для персоналу (ноутбуки, планшети, комп'ютери).
В рамках відкриття і подальшого обслуговування готелів, керівництво готелю вирішує самостійно управляти бізнес процесами або залучати керуючу компанію по управліннях активами в готельний бізнес. У другому випадку, така компанія закриває всі потреби готелів, які виникають в процесі її життєдіяльності, починаючи від покупки витратних матеріалів та електроніки в номер, закінчуючи обслуговування глобальних мереж і пошуку персоналу. Ринок компаній, які представляють весь перелік обладнання для готелів і сегмента HoReCa дуже фрагментований.
Ключовим завдання об'єкта даного дослідження було вхід великого українського дистриб'ютора електроніки в сегмент HoReCa в якості окремого напрямку, крім основної діяльності. Цей напрям має бути представлено як напрямок для поставки обладнання готель, виходячи з обладнання компанії.
1. Аналіз розвитку сегмента HoReCa в країні в 2017-2019 (основні тенденції, передумови до розвитку, особливо з входом міжнародних операторів, кількість готелів, структура - за наявністю інформації)
2. Аналіз тенденцій ринку готелів в країні (вузькі тренди, важливі події, регулювання, вимоги щодо наявності побутової техніки та інших якісних елементів - за наявністю інформації)
3. Показники готельного ринку на момент дослідження
4. База основних операторів готельного ринку (до 50 готелів, по виручці за 2018 рік)
5. Компанії, які займаються комплексним обслуговуванням готелів по досліджуваним напрямками
6. Перспективи готельного будівництва. Наявність планів про проектування та будівництво готелів і виданих дозволів на будівництво та реконструкцію
7. Висновки та прогнозні тенденції на ринку
8. Висновки і прогнозні тенденції розвитку готельного ринку в Україні
9. Потенціал для розвитку на ринку системного інтегратора по впровадженню технологічних рішень
10. Інвестиційна привабливість напрямки
11. SWOT-аналіз стратегії Замовника
12. Аналіз ризиків і бар'єрів. Побудова карти ризиків на ринку
1. Великі мережі швидкого харчування в Україні
2. Показники готелів та інших засобів розміщення в Україні (кількість номерів, клієнтів, ночей) за 2018 рік.
3. Регіональна статистика заповнюваності по готелям України за 2018 рік
4. Основні оператори готельного ринку України
5. Перелік, опис і ціни на послуги компаній щодо забезпечення сегменту HoReCa в Україні
6. Компанії з Управління готелями в Україні
7. Реєстр дозвільних документів на будівництво готельних комплексів, виданих в 2019 році
8. Сильні і слабкі сторони для нового гравця на ринку комплексного обслуговування готелів представлені в SWOT-аналізі.
9. Сегментація ринкових ризиків
10. Карта ризиків ринку системної інтеграції для готелів України
1. Кількість закладів харчування поза домом в Україні в 2014-2018 рр. тис. шт.
2. Структура витрат внутрішніх і зовнішніх туристів в Україні та країнах Європи у 2017 році
3. Структура пропозиції номерного фонду і готелів за категоріями, в Україні станом на 02.09.219 р, в натуральному вираженні,%
4. Операційні показники готелів Києва за підсумками 1 півріччя 2019 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулих періодів
5. Заповнення готелів Києва верхніх і середніх сегментів за підсумками 1 півріччя 2019 року, в порівнянні з аналогічними періодами минулих періодів.
6. Кількість закладів для тимчасового розміщення, номерів і відвідувачів, за 2017 і 2018 рр. в Україні
7. Структура готелей України за структурою власності, в 2018 році
8. Географічна структура готелей України за 2018 рік
9. Кількість номерів і середня кількість номерів в готелях по регіонах України, за 2018 рік.
10. Структура клієнтів готелів по областям України за 2018 рік, млн. Чол.
11. Динаміка показника RevPAR - дохід на проданий номер в середньому і високому сегменті, $ за 1 півріччя 2017-2019 рр.