У Києві повільно зростає кількість кафе і ресторанів: названо причину – аналітики компанії Pro-Consulting. Kyivtoday.
1416

У Києві повільно зростає кількість кафе і ресторанів: названо причину – аналітики компанії Pro-Consulting. Kyivtoday.

Ринок громадського харчування Києва уже вийшов на докризовий рівень. Скільки українці готові платити за вечоринки?

За даними Pro-Consulting, на один чек більшість українців готові витрачати у середньому по 200 грн

У столиці спостерігається зростання популярності концептуальних ресторанів і закладів з азіатською кухнею (в’єтнамською, корейською тощо), закладів з недорогими морепродуктами.

Кияни почали частіше цікавитись рибними ресторанами. Водночас популярність бургерів і стейків стрімко падає.

Згідно з прогнозами експертів, очікується падіння популярності грузинської та японської кухні.

Згідно з дослідженнями Pro-Consulting, щороку в Києві помітно змінюється кількість ресторанів і кафе. У 2013 році налічувалось 1672 цих закладів, а в 2014 — 1573.

2015 рік виявився ще менш сприятливим для цього виду бізнесу: кількість кафе і ресторанів зменшилась до позначки 1488.

У 2016 році відкрилось лише 105 нових ресторанів і кафе. А в 2017 — їх стало 1800. Торік появилось 20 нових закладів, а в цьому році — добавилося ще 30.

Відкриваються заклади середнього сегмента, кав’ярні, бари, монопродуктові заклади. Проте, як показує аналіз, різкого зростання таких закладів не передбачається.

Головні проблеми ринку громадського харчування — високі орендні ставки на приміщення під ресторани і низький рівень платоспроможності клієнтів.

Сьогодні цей ринок характеризується відносно невисокими бар’єрами виходу для нових гравців.

Практика столичних рестораторів показує, що сума орендних платежів не повинна перевищувати 20% виручки.

Ресторанний бізнес також пов’язаний зі зростанням франчайзингу (користуванням ноу-хау), що може стати потужним каталізатором розвитку ресторанного сегменту.

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами