Аналіз ринку ресторанів швидкого харчування в Києві. 2018 рік

Аналіз ринку ресторанів швидкого харчування в Києві. 2018 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2018 року
Кількість сторінок: 47, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 19
Таблиць: 17
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
13350 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітики компанії Pro-Consulting підготували дослідження ринку ресторанів швидкого харчування в Києві. В даному звіті проведено аналіз тенденцій розвитку ринку, основних операторів, розрахована ємність ринку, проаналізовані ціни на основну продукцію ресторанів, споживчі переваги, брендинг і способи реклами, бар'єри та ризики виходу на ринок і функціонування на ньому, інвестиційна привабливість галузі, особливості державного регулювання галузі та інше.

Ринок ресторанів швидкого харчування в Києві є одним з сегментів ресторанного бізнесу, які найбільш динамічно розвиваються. Незважаючи на те, що кількість столичних закладів швидкого харчування поступово збільшується з 2015 року, ринок все ще залишається ненасиченим. На його розвиток, в першу чергу, впливає рівень платоспроможності, підвищення доходів і позитивні очікування споживачів, загальне пожвавлення економіки в країні, поширення культури харчування поза домом.

Головною причиною відвідування ресторанів швидкого харчування в Києві є відсутність часу на повноцінний прийом їжі. Крім того, ресторани завойовують відвідувачів завдяки смачній їжі і зручному формату обслуговування. Найбільш часто ресторани швидкого харчування в Києві відвідують працюють жінки та чоловіки середньої вікової групи у віці 25 - 34 років із середнім і нижче середнього рівнем доходу.

 

Сегментація відвідувачів ресторанів швидкого харчування в Києві за віковим критерієм, %

Джерело: дані операторів ринку, моніторинг соціальних мереж

 

Однією з актуальних тенденцій на ринку ресторанів швидкого харчування в Києві є зростання цін на страви та напої і збільшення середнього чеку. Так, за 2017 рік середній чек в ресторанах фаст-фуду в Києві збільшився приблизно на 30%. Основною причиною цього стало підвищення закупівельних цін, а також вартості оренди, збільшення заробітних плат, витрат на комунальні платежі, логістику, інше. Тенденція спостерігається і в нинішньому році. В цілому, ціни на ринку ресторанів швидкого харчування на сьогоднішній день виправдовують витрати операторів ринку, але все ще не відповідають очікуванням масового споживача, ресторанів з помірними цінами недостатньо.

В найближчі роки очікується зростання кількості операторів ринку, вихід нових гравців, розширення існуючих мереж, переважно за рахунок розвитку українських операторів і вже присутніх міжнародних гравців.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку ресторанів швидкого харчування
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в Києві та Україні (в цілому) в 2017 - І півр. 2018 рр. (специфіка, проблеми, фактори впливу)
1.2. Загальні показники ринку. Розрахунок ємності ринку ресторанів швидкого харчування в Києві в 2017 – І півр. 2018 рр.
2. Державне регулювання ринку ресторанів швидкого харчування
2.1. Оподаткування в галузі та інші особливості ведення бізнесу
2.2. Дозволи, необхідні для запуску бізнесу закладу громадського харчування
3. Основні оператори ринку
3.1. Перелік і опис основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування Києва (10 провідних компаній (по пошуковим запитам і рейтингам), в т. ч. пельменні і вареничні фаст-фуди, зокрема: «П.Пельмені», «Катюша», «The Varenik», «Геркулес» та ін.)
3.2. Сегментація основних операторів (за кількістю точок, районами, типом точки, наявністю доставки, цінами на чашку кави (капучино), вартістю пельменів і вареників)
3.3. Частки ринку основних операторів в Україні (оцінка на підставі кількості точок та фінансової звітності компаній)
3.4. Ступінь конкуренції і ризики
4. Ціна та ціноутворення на ринку
4.1. Середні ціни на продукцію в фаст-фудах Киева (на вареники (з картоплею), на пельмені, на чашку кави (капучино))
4.2. Основні фактори впливу на ціну, структура
5. Переваги споживачів на ринку
5.1. Переваги споживачів щодо продукції фаст-фудів, портрет споживача в Києві (включаючи аналіз смакових уподобань)
5.2. Сегментація і структурування споживання (за метою походу в кафе, середнім чеком), рейтинг 10 основних ресторанів швидкого харчування в Києві
6. Брендинг і реклама
6.1. Загальні плюси і мінуси основних ресторанів швидкого харчування (пельменні, вареничні) Києва - на підставі відгуків з форумів і соц. мереж
6.2. Канали реклами, які використовують підприємства фаст-фуди, їх опис та сегментація (флаєри, зовнішня реклама, соц. мережі і Youtube, інші) - на підставі даних з відкритих джерел і Google Analytics
7. Висновки та рекомендації
7.1. Висновки і прогнозні тенденції ринку ресторанів швидкого харчування в Києві в 2018-2020 рр.
8. Інвестиційна привабливість галузі
8.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування в Києві
8.2. PEST-аналіз факторів впливу на ринок в Києві
8.3. Ризики і бар'єри виходу на ринок

Перелік таблиць:

1. Показники ємності ринку ресторанів швидкого харчування в Києві в 2017 - I півр. 2018 р., млрд. грн
2. Вартість послуг реєстрації торгової марки в Україні в 2018 р., грн
3. Опис основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування Києва
4. Сегментація основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві за районами столиці на поточний момент
5. Сегментація основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві за типом точки на поточний момент
6. Сегментація основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві за наявністю доставки в столиці на поточний момент
7. Сегментація основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві за цінами на чашку кави (капучино) на поточний момент, грн
8. Сегментація основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві за вартістю пельменів і вареників з картоплею за порцію в перерахунку на 200 гр. на поточний момент, грн
9. Частки основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві на підставі кількості точок на поточний момент
10. Структурування основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві за середнім чеком на поточний момент, грн
11. Ключові плюси і мінуси основних ресторанів швидкого харчування Києва згідно відгуків споживачів
12. Пасивні та активні способи реклами на ринку ресторанів швидкого харчування в Києві
13. Середньомісячна кількість запитів основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві в пошуковій системі Google за серпень 2017 р. - липень 2018 р., запитів
14. SWOT-аналіз ринку ресторанів швидкого харчування в Києві
15. PEST-аналіз ринку ресторанів швидкого харчування в Києві
16. Сегментація ринкових ризиків
17. Ранжування ризиків розвитку ринку ресторанів швидкого харчування в Києві

Перелік графіків і діаграм:

1. Сегментація населення України за частотою відвідування ресторанів за віковим критерієм на початок 2018 року, %
2. Сегментація ринку ресторанів швидкого харчування у Києві у розрізі закладів швидкого харчування та постачальників послуг промислового кейтерингу в 2017 році, %
3. Сегментація основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві за кількістю точок на поточний момент, %
4. Основні оператори ринку ресторанів швидкого харчування Києва за фінансовою звітністю у 2017 році, %
5. Долі основних операторів ринку ресторанів швидкого харчування в Києві на основі кількості точок на поточний момент, %
6. Мінімальна, середня, максимальна ціни на вареники з картоплею в основних фаст-фудах Києва на поточний момент, грн
7. Мінімальна, середня, максимальна ціни на пельмені зі свининою (або іншим м'ясом) у основних фаст-фудах Києва на поточний момент, грн
8. Мінімальна, середня, максимальна ціни на чашку кави (капучино) у основних фаст-фудах Києва на поточний момент, грн
9. Ступінь впливу сукупних факторів на встановлення цін блюд / напоїв у ресторанах, %
10. Сегментація моніторингу в Інтернеті столичних ресторанів швидкого харчування відвідувачами за статевою ознакою в 2018 році, %
11. Сегментація відвідувачів ресторанів швидкого харчування в Києві за віковим критерієм у 2018 році, %
12. Сегментація відвідувачів ресторанів швидкого харчування в Києві по сімейному положенню в 2018 році, %
13. Сегментація відвідувачів ресторанів швидкого харчування в Києві за частотою відвідування закладів у 2017 році, %
14. Сегментація споживання на ринку ресторанів швидкого харчування в Києві за ціллю походу в заклад в 2017 році, %
15. Цінова сегментація на ринку ресторанів швидкого харчування в Києві на поточний момент
16. Рейтинг ресторанів швидкого харчування з української кухнею в Україні в 2018 році
17. Рейтинг ресторанів швидкого харчування в Україні в 2018 році
18. Уподобання акцій ресторанів серед відвідувачів вікової групи 18-34 лет,%
19. Прогноз ємності ринку ресторанів швидкого харчування в Києві в 2018-2020 рр. у вартісному вираженні, млрд грн

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами