Ринок кондитерських борошняних виробів в Україні: ласунам криза не перешкода
1781

Ринок кондитерських борошняних виробів в Україні: ласунам криза не перешкода

Ринок борошняних кондитерських виробів в Україні вивчався компанією Pro-Consulting в липні 2021 року. Маркетингове дослідження ринку включає показники виробництва, імпорту і експорту продукції, сегментацію в значущих зрізах, розподіл часток між найбільшими операторами, особливості цінових і збутових політик, споживчі очікування і тренди, найбільш суттєві чинники впливу на розглянуту сферу бізнесу. Готовий аналіз ринку кондитерських борошняних виробів в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ринок борошняних кондитерських виробів в Україні, хоч і не є ринком продукції першої необхідності, але все ж, через традиційну любові наших співвітчизників до солодкого, має знижену вразливість до впливу кризових економічних явищ.

Ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку - за нею можна проаналізувати будь-який ринок України і світу

Моніторинг ринку кондитерських борошняних виробів в Україні показує, що попит на них носить сезонний характер, збільшуючись в осінньо-зимовий період і знижуючись в теплу пору року. Піки споживання солодощів припадають на новорічні свята та Міжнародний жіночий день. Виробники кондитерських виробів найбільші обсяги продукції випускають в жовтні, а найменші - в травні-червні.

Аналіз ринку борошняних кондитерських виробів в Україні дозволив виділити наступні фактори, що мають на нього найбільший вплив:

  • поширення серед населення країни ідей здорового харчування;

Вплив цього фактору можна простежити за негативною динамікою середнього споживання хлібобулочних виробів і цукру на одного українця в останні роки.

Також прочитайте про ринок заморожених хлібобулочних і кондитерських напівфабрикатів в Україні

Рекомендуємо матеріал про ринок халви і східних солодощів в Україні

Разом з тим, споживання цукру падає значно швидше, ніж борошняних виробів, оскільки серед останніх з'явилася продукція, визнана прихильниками ЗСЖ корисною для організму.

  • зниження наявних доходів населення в 2020 році через вплив на економіку карантинних обмежень;

Слід зазначити, що в розробленому владою країни споживчому кошику продуктів харчування середньостатистичного українця, вартість якого становить 42,1% від мінімальної зарплати, продукції ринку борошняних кондитерських виробів відведено всього 1,5% від загального обсягу.

На сайті розміщено понад 1900 готових аналізів ринків - перейдіть в каталог

  • подорожчання основних видів сировини, що використовується в кондитерському виробництві: борошна, цукру, яєць, а також зниження врожайності плантацій какао в тропічних країнах через старіння дерев;
  • зростання напруженості конкурентного середовища на ринку кондитерських борошняних виробів в Україні через збільшення імпорту з Євросоюзу після встановлення зони вільної торгівлі.

Готовий аналіз ринку кондитерських борошняних виробів в Україні (2021 рік) - ознайомтеся зі структурою повного дослідження ринку, матеріал про який ви зараз читаєте

Споживчий аналіз ринку борошняних кондитерських виробів в Україні, проведений з використанням даних компанії UMG, показує наявність наступних трендів і очікувань в середовищі цільової аудиторії:

  • підвищення уваги до смакових і якісних характеристик продукції, що проявляється в зростанні попиту на більш дорогі вироби, але меншого розміру;
  • зростання значущості для покупців популярності, історії та легенди бренду виробника;
  • інтерес до виробів з невідомими раніше смаками - з добавками екзотичних фруктів або з унікальними міксами.

Також вам знадобиться огляд ринку горіхів і сухофруктів в Україні

Подальший розвиток ринку кондитерських борошняних виробів в Україні буде відбуватися в руслі наступних виявлених тенденцій:

  • переосмислення споживачами цінності здоров'я, викликане наслідками пандемії коронавірусу;
  • посилення орієнтації покупців на локальних виробників, які мають можливість більш гнучко реагувати на зміну смаків і ринкових умов;
  • бажання споживачів купувати продукцію більш осмислено, маючи повну інформацію про її склад і походження інгредієнтів.

Детальну інформацію про дану галузь з прогнозом її розвитку на середньострокову перспективу можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку борошняних кондитерських виробів в Україні, розміщеного в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Якщо у вас є ще декілька хвилин, ознайомтеся з оглядом ринку гурме-шоколаду в Україні

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами