in stock

Дослідження ринку пшеничного хліба та прісних борошняних виробів України. 2019 – 2020 рр.

Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2021 року
Кількість сторінок: 10, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 7
Таблиць: 2
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
6650 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанією Pro-Consulting було проведено дослідження ринку пшеничного хліба та прісних борошняних виробів в Україні у період 2019-2020 років. Зокрема, були розглянуті загальні характеристики та тенденції ринку пшеничного хліба та прісних борошняних виробів, динаміка виробництва та ємність ринку, імпорт та експорт продукції на ринку, а також уподобання споживачів на ринку пшеничного хліба та прісних борошняних виробів.
Хліб та різні види хлібобулочних виробів мають попит по всьому світу. Відмінність полягає лише у видах самого хліба, популярність яких змінюється залежно від країни чи регіону. Асортимент хлібобулочних виробів досить великий і постійно розширюється. Світовий ринок хлібобулочних виробів безперервно майорить і пропонує як традиційну продукцію, так і вишукані вироби. Щороку кількість продажів хліба та хлібобулочних виробів зростає порівняно з попередніми роками. Найбільший світовий приріст був у 2016 році (на 1,2%).
Хліб та хлібобулочні вироби – це особливий вид продуктів харчування, який займає одне з найголовніших місць за українським столом. Борошняні вироби є одним із найбільш затребуваних продуктів в Україні. Кожен українець щодня купує хліб чи хлібобулочні вироби. Річний показник споживання хліба в Україні становить приблизно 1,2-1,3 млн тонн хліба. Хліб має близько 40% від усієї калорійності харчового раціону українців. Виходячи з цього, виробництво хліба та хлібобулочних виробів можна вважати однією з найстратегічніших галузей економіки країни. Натомість в Україні з 2020 року діє державне регулювання цін на низку товарів, включаючи хліб, з метою захисту прав споживачів. Підприємства мають декларувати зростання ціни продукцію починаючи з 5%. При цьому, якщо ціна зросла на 5-10%, міняти ціну можна лише за три дні після декларування; 10-15% - за два тижні; 15% і більше – за місяць.
Порівняно зі світовим ринком, ринок хліба в Україні має низку проблем. Підвищення цін на комунальні послуги та вартість сировини досить сильно вплинуло на ціну хліба та хлібобулочних виробів. Це спричинило зменшення кількості підприємств. Найбільшими виробниками хлібобулочних виробів в Україні є «Київхліб», «Кулиничі», «Цар хліб», «Віденські булочки», «Домашній хліб». Якщо дивитися по регіонах, то найбільша кількість хліба виробляється у Києві, а також Харківській та Дніпропетровській області.
Аналізуючи ринок хлібобулочних виробів, можна зробити висновок, що виробництво хліба в Україні скорочується. Цьому можуть сприяти різні чинники. Серед них:
Припинення виробництва на окупованих територіях;
Впровадження власного виробництва у різних супермаркетах на всій території України;
Великий тіньовий ринок (наприклад, продаж хліба у кіосках);
Перехід частини населення на правильний раціон харчування.
Останнім часом багато українців почали переходити на нові сорти хліба (бездріжджовий, дієтичний). Вони вважаються кориснішими, і відповідно ціна на них вища. На даний момент на них попит не такий великий, як на пшеничний хліб, але популярність нової продукції зростатиме з кожним роком.
Що ж до прісних борошняних виробів, особливо маци, попит починає зростати навесні під час іудейського свята Песаха. Відповідно до їхньої заповіді, кожному необхідно з'їсти як мінімум один шматок.
В Україні маца не вважається національною стравою, але разом із цим все більше українців починають купувати цей продукт та його різновиди.
Асортимент хліба та хлібобулочних виробів розширюється з неймовірною швидкістю. Вже зараз можна знайти понад 800 найменувань, і з кожним роком додаються нові сорти та види. Незважаючи на це, багато українців віддають перевагу класичному пшеничному хлібу. Ще одна тенденція, яка з'явилася на українському ринку хлібобулочних виробів, – покупка елітних сортів хліба.

За офіційними даними Державної служби статистики України, виробництво пшеничного хліба за 2019 – 2020 роки скоротилося практично на 12%. Цьому могли сприяти аномальні погодні умови, сильна посуха і як наслідок поганий урожай пшениці.
Маца (прісний коржик) – традиційна єврейська страва, приготована за особливим рецептом. Виробництво маци в Україні є досить маленьким у порівнянні з іншими хлібобулочними виробами. Для збільшення попиту українські виробники почали виготовляти нові різновиди цієї продукції. З'явилася маца у шоколаді, у меді, яєчна маца, і навіть маца без пшеничного борошна. Багатими сортами вважається маца, виготовлена ​​з додаванням соку, вина та олії.


Незважаючи на те, що маца не є популярним продуктом на українському столі, виробництво цього продукту зростає, хоч і маленькими темпами.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика та тенденції ринку пшеничного хліба та прісних борошняних виробів в Україні
2. Динаміка виробництва та ємність ринку пшеничного хліба та прісних борошняних виробів в Україні
3. Зовнішньоекономічна діяльність на ринку пшеничного хліба та прісних борошняних виробів в Україні
4. Уподобання споживачів пшеничного хліба та прісних борошняних виробів в Україні
5. Висновки та прогнозні тенденції ринку пшеничного хліба та прісних борошняних виробів в Україні

Перелік таблиць:

1. Ємність ринку пшеничного хліба в Україні у 2019-2020 рр., у натуральному вираженні, т
2. Ємність ринку прісних борошняних виробів в Україні у 2019-2020 рр. у натуральному вираженні, т

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка виробництва пшеничного хліба в Україні за 2019-2020 роки у натуральному вираженні, тис. т
2. Динаміка виробництва прісних борошняних виробів в Україні за 2019-2020 роки у натуральному вираженні, т
3. Експорт пшеничного хліба в Україну 2020 року у процентному співвідношенні , по країнах
4. Імпорт пшеничного хліба в Україні 2020 року у відсотковому співвідношенні, по країнах
5. Експорт прісних борошняних виробів в Україні 2020 року у відсотковому співвідношенні, по країнах
6. Імпорт прісних борошняних виробів в Україні 2020 року у відсотковому співвідношенні, по країнах
7. ТОП-10 компаній за перевагами споживачів хлібобулочних виробів за 2020 рік

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами