Ринок апарт-готелів в м. Івано-Франківськ: в очікуванні піонерів

Ринок апарт-готелів в м. Івано-Франківськ: в очікуванні піонерів

Ринок апарт-готелів Івано-Франківська проаналізований компанією Pro-Consulting з метою визначення існуючого і перспективного його обсягу, рівня конкуренції і основних факторів впливу. Готовий аналіз ринку апарт-готелів Івано-Франківська можна придбати на сайті компанії.

За кількістю готелів Івано-Франківська область посідає шосте місце серед регіонів України з часткою 5,8%.

У самому місті функціонують ряд готелів, що надають послуги в широкому спектрі цінових категорій і форматів. Тут також можна орендувати для проживання і апартаменти, але ринок апарт-готелів в Івано-Франківську поки що вільний.

Читати про ринок елітних готелів Одеси тут

В цілому для Європи апарт-готелі є все ще досить новим форматом, тоді як в США він успішно розвивається на протязі останніх двох десятиліть. Як випливає з назви, відмінністю апарт-готелю від поширених у нас звичайних готелів є можливість для постояльців зняти практично повноцінну квартиру і жити в ній в домашніх умовах. В апартаментах таких готелів є кухні, для того щоб клієнти могли готувати самостійно, але, в той же час, на території є і ресторан. Крім того, готель надає звичайні готельні послуги з прибирання номерів та інші.

Читати про ринок торгово-офісної нерухомості в Івано-Франківську

Ще однією особливістю апарт-готелів є, те що власником окремих апартаментів в них може бути будь-яка фізичної особа, яка використовує цю житлоплощу на свій розсуд - для власного проживання або здачі в оренду. В останньому варіанті власнику апартаментів не потрібно піклуватися про пошук орендарів або збереження житла - все це бере на себе керуюча компанія, а власник тільки отримує на свій рахунок суму доходу, яку можна порівняти з відсотками по валютному депозиту з щомісячною виплатою.

Ми подумали, вам буде цікаво почитати про ринок громадського харчування (HoReCa, кейтеринг, а також харчування на АЗС)

В даний час по всьому світу налічується близько 2 тис. апарт-готелів. Найбільшими брендами в цьому секторі бізнесу є французька мережа MaMaison, Senator Apartments City Center (представлений в Україні і країнах СНД), ТМ Staybridge Suites від готельної корпорації InterContinental Group, мережа апарт-готелів Adagio від Accor. У західному регіоні України найбільш активно ринок апарт-готелів розвивається в Трускавцях.

У структурі пропозицій з тимчасового розміщення в Івано-Франківську переважає оренда квартир - 67%, готелі - 22,6%, хостели - 7,5%. У готельному секторі найбільш популярні:

• готелі цінової категорії 400-750 грн за 2-місний номер «стандарт»;
  • готелі без категорії і без додаткових послуг, оскільки невеликі підприємства не можуть містити спеціалізовані служби.

Замовити дослідження іншого ринку можна тут

Аналіз ринку апарт-готелів Івано-Франківська свідчить про перспективність цього напрямку готельного бізнесу як для компаній, що управляють, так і для приватних інвесторів.

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: