Потрібно більше рибних місць: підготовлений бізнес-план створення ферми з вирощування форелі
6138

Потрібно більше рибних місць: підготовлений бізнес-план створення ферми з вирощування форелі

Людині потрібне різноманітне харчування для того, щоб організм не відчував нестачі в тих чи інших речовинах. Важливе місце в правильно складеному раціоні займає риба. Вона постачає нас білком, поліненасиченими жирними кислотами, серед яких особливе місце займає омега-3. Особливо багато цінного міститься в червоній рибі сімейства лососевих - лососі, горбуші, кете, форелі і інших. Зростаючий попит на споживання цих порід риб призвів до того, що природа перестала справлятися з їх відтворенням, і людині довелося взяти цю функцію на себе.

Читати про ринок лососевих в Україні: фактори і прогнози ринку

У сімдесятих роках минулого століття почало розвиватися штучне вирощування лосося на рибних фермах. Сьогодні на них розводиться близько 160 млн. дорослих особин лосося, і це в 99 разів більше, ніж живе в природних умовах.

Річною нормою споживання риби, затвердженою ФАО, є 20 кг на людину. В Україні споживається всього 8,5 кг, але навіть цю невелику кількість риби ми не можемо забезпечити за рахунок власного вилову. У 2017 році водних біоресурсів видобули всього 92,6 тис. тонн або трохи більше двох кілограм на одного жителя нашої країни.

Лососевих на українських рибних фермах вирощено 362 тонни, і це, в основному, була смачна райдужна форель. Вона швидко зростає, має 80% їстівної частини тіла, дає не тільки м'ясо, але і цінну ікру. Саме на розведенні форелі запропонували зосередитися аналітики Pro-Consulting і розробили бізнес-план відповідного рибного господарства.

Готовий бізнес-план осетрової ферми

У разі реалізації проекту можна буде вирощувати по 55 тонн форелі щорічно. Використання установок замкнутого водопостачання, де створюється і підтримується оптимальний режим для прискореного зростання риби, дозволить забезпечити такий результат. Її годування буде проводитися за технологічними нормами фірми виробника кормів «Aller Aqua» з урахуванням відпрацьованої методики компанії «Akva Agro». Кожні 15 днів - контрольне зважування і коригування режиму харчування.

Для виходу на беззбитковий режим роботи, фермі досить продавати 7,347 тонн форелі, що окупить всі виробничі витрати.

Насправді, вже з другого року роботи обсяг реалізації риби складе 55 тонн, що в 7,5 разів більше обсягу беззбитковості.

Таким чином, організувавши рибну ферму на нашу бізнес-плану, інвестор отримає надприбуткове підприємство, здатне зайняти провідні позиції на українському ринку живої форелі.

 Замовити дослідження ринку

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами