Виробництво малини в Україні може скоротитися – аналітики компанії Pro-Consulting. Latifundist.con

Виробництво малини в Україні і площі під цією культурою можуть скоротитися через збитковість виробництва малини протягом минулого року.

Про це розповіли аналітики Pro-Consulting, пише прес-служба компанії.

Згідно з висновками експертів, на вітчизняному ринку малини зниження цін на продукцію обумовлено перевищенням пропозиції над попитом, адже кількість гравців ринку істотно не змінилося, в той час як кількість малини збільшилася.

«Протягом 2016-2018 рр. площі під вирощування малини тільки збільшувалися. З 2016 року під цю культуру відвели 4,6 тис. га, в 2017 - 4,87 тис. га, а в 2018 році - 5,14 тис. га», - відзначають в повідомленні.

Оптові ціни на малину в Україні протягом попередніх трьох років мали нестабільну динаміку. Пік цін припав на 2016 року, коли вони досягали 38 грн/кг. У 2018 році середня ціна становила 25 грн/кг.

Аналітики все ж прогнозують, що попит на ринках, перш за все, європейських країн, стимулюватиме українські підприємства до збільшення вирощування ягід і їх переробки, оскільки така галузь як експорт заморожених ягід активно розвивається, а місткість ринку заморожених ягід може досягти 95,1 млн т в натуральному вираженні вже в 2020 році