В Україні з початку року ціни на всі види м'ясної продукції зросли як мінімум на 3%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Тільки м'ясо курки в Україні продовжує зберігати ціновий баланс на рівні 88 гривень за 1 кілограм курячої тушки. Однак ціни на інші м'ясні продукти суттєво піднялися. Так, свинина додала в ціні 9,3%, ціни на яловичину зросли на 16,3%, а ковбаса подорожчала на більш ніж 20%.
Аналітики Pro-Consulting відзначають, низький темп зростання реальних доходів населення сприяє тому, що українці починають відмовлятися ковбасних виробів і яловичини.
Постачальники в свою чергу намагаються експортувати свою продукцію, або орієнтуються на преміум сегмент, що здорожує продукцію. Україна за перші п'ять місяців цього року наростила експорт ковбас майже вдвічі і експортувала 176 тонн продукції.
Поставки яловичини на міжнародні ринки становить 30-40 тис. Тонн на рік і перспективи зростання на цьому напрямі значні. Країни Азії та Близького Сходу готові закуповувати великі обсяги халяльної яловичини.
Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: